image

Europese vliegersvakbond bezorgd over laptopverbod VS

dinsdag 16 mei 2017, 10:04 door Redactie, 2 reacties

De Europese vliegersvakbond ECA maakt zich ernstig zorgen over een uitbreiding van het verbod om laptops als handbagage op vluchten naar de Verenigde Staten mee te nemen. De Amerikaanse en Britse autoriteiten voerden onlangs een dergelijk verbod voor vluchten vanaf bepaalde landen in.

De VS wil het laptopverbod mogelijk ook naar Europa uitbreiden. Volgens de ECA kan de maatregel grote gevolgen voor de veiligheid hebben en moet er daarom eerst onderzoek worden uitgevoerd. De grootste zorg van de ECA is dat de batterijen en accu's in laptops en andere elektronische apparaten vlam kunnen vatten. Dit soort branden zijn zeer lastig te blussen. Met de huidige blussystemen in het vrachtruim van vliegtuigen zou het zelfs bijna onmogelijk zijn om een dergelijke brand te doven, zeker als de batterijen dicht bij elkaar zijn opgeslagen, aldus de ECA.

Daarnaast waarschuwt de ECA voor het risico dat speciaal geprepareerde elektronische apparaten in het vrachtruim door de aanwezigheid van een groot aantal lithium-batterijen van andere apparaten een ramp kunnen veroorzaken. Er wordt dan ook gepleit voor verder onderzoek en garanties dat de veiligheid niet in het geding komt. In het geval van een concrete dreiging pleit de vliegersvakbond er zelfs voor om bepaalde apparaten helemaal van het vliegtuig te weren.

Reacties (2)
16-05-2017, 15:17 door Anoniem
Ik zou eerder bezorgd zijn dat dat spul mee mag...
17-05-2017, 12:24 door Anoniem
Vooral die kleine vliegvelden zijn een risico zoals op vakantie eilanden in de Mediterraanse zee. Gelukkig hebben booslims geen trek in Ibiza of Sardegna maar genoeg plaatsen waar controle zeer slecht is. Ach ja, als ze zelfs op KLM vluchten dingen kunnen uithalen is niets werkoliek veilig. Je kunt beter zelf leren vliegen (en hopen dat je niet gesaboteerd wordt :))
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.