image

WordPress verhelpt meerdere beveiligingslekken

woensdag 17 mei 2017, 09:47 door Redactie, 1 reacties

WordPress heeft een beveiligingsupdate uitgebracht die meerdere kwetsbaarheden in het populaire contentmanagementsysteem (cms) verhelpt. Volgens de ontwikkelaars gaat het om zes beveiligingslekken, waaronder cross-site request forgery (csrf) en cross-site scripting (xss).

Mark Maunder van beveiligingsbedrijf Wordfence sluit echter niet uit dat er meer problemen in WordPress 4.7.5 zijn opgelost. "Ik maak me zorgen dat deze versie mogelijk meer kwetsbaarheden heeft verholpen dan in het WordPress-blog wordt gemeld. Het zou niet de eerste keer zijn." De update kan via de automatische updatefunctie van WordPress worden geïnstalleerd, alsmede handmatig. WordPress wordt door meer dan een kwart van de 10 miljoen populairste websites op internet gebruikt en door 59 procent van alle websites met een cms.

Reacties (1)
18-05-2017, 13:43 door Anoniem
Dit CMS blijft een ramp in de handen van mensen zonder verstand van zaken. 60% van zulke sites staat op omvallen of is direct te compromiteren.

Kijk hier maar eens wat er op een WordPress website zoal fout kan zitten: https://hackertarget.com/wordpress-security-scan/

Vaak gezien en te vaak: oude software versies en outdated plug-ins of zelfs verlaten code. User Enumeration en Directory Listing enabled, iFrame narigheid, cloaking, niet vasthouden aan de same origin regel, geen goede security headers gegenereerd, geen sri hashes gegenereerd en nog veel meer onveilighied (dns, certificaten).

Er zijn dus een heleboel websites waar het CMS niet onderhouden wordt zoals het hoort, waar af te serveren of zelfs verlaten code wordt gebruikt. Men zou hier eens een scannetje moeten doen: https://aw-snap.info/file-viewer/
Redleg geeft genoeg aan. Ik heb dit al tig keer hier gepost in verschillende vormen en met scanner voorbeelden,
maar ik vrees dat het paarlen voor de zwijnen blift en in essentie zie ik niet veel veranderen bij website onderhoud en zeker niet het oppikken van zogenaamde "best practices".

Waarom blijven we zulke algemene onveiligheid van de website infrastuctuur toch tolereren en waarom halen we zulke stumperds met hun brakke zooi niet van het Internet af net als een wrakke auto van de weg wordt gehaald. Ik begrijp er niets van.

luntrus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.