image

Senaat VS mag versleutelde chat-app Signal gebruiken

woensdag 17 mei 2017, 11:08 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse Senaat heeft toestemming gekregen om via de versleutelde chat-app Signal te communiceren, zo blijkt uit een brief die senator Ron Wyden openbaar maakte (pdf). In de brief dankt Wyden de Senaat voor de overstap naar https voor de websites van senaatsleden en senaatscommissies.

Daarnaast maakt hij ook melding dat senaatsleden nu de versleutelde chat-app Signal mogen gebruiken. "Met de overstap naar standaard https voor alle senaatswebsites en de recente aankondiging dat de versleutelde chat-app Signal is goedgekeurd voor senaatspersoneel, ben ik blij dat ook de senaat het belang van encryptie voor defensieve cybersecurity ziet", aldus Wyden. Het was nog niet openbaar geworden dat de Senaat via Signal mag communiceren.

Signal wordt onder andere door klokkenluider Edward Snowden, de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF, Amnesty en andere organisaties aangeraden. Het biedt end-to-end-encryptie en slaat weinig metadata van gebruikers op. Eerder werd ook bekend dat het campagneteam van Hillary Clinton op Signal was overgestapt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.