image

"China kwetsbaar voor WannaCry door illegale software"

woensdag 17 mei 2017, 12:50 door Redactie, 4 reacties

Het gebruik van illegale software zorgde ervoor dat de WannaCry-ransomware allerlei organisaties, universiteiten en onderwijsinstellingen in China kon infecteren, zo laten verschillende onderzoekers en Chinese engineers tegen de Associated Press en New York Times weten.

Volgens het Chinese beveiligingsbedrijf Qihoo 360 infecteerde de ransomware meer dan 4300 Chinese universiteiten en onderwijsinstellingen. In totaal zouden 30.000 organisaties in het land getroffen zijn. Het Chinese ministerie van Onderwijs ontkende de getallen van Qihoo 360 en stelt dat 66 van de 1600 universiteiten in het land met de malware te maken kregen, zo meldt de South China Morning Post. Als reden voor de uitbraak wordt naar het gebruik van illegale software gewezen, iets waar ook het Witte Huis voor waarschuwde.

Uit eerder onderzoek van de BSA bleek dat 70 procent van de software op computers in China geen juiste licentie heeft. "De meeste scholen gebruiken allemaal illegale software, waaronder het besturingssysteem en professionele software", zegt student Zhu Huanjie. Hij merkt op dat in China de meeste mensen een illegale versie van Windows gebruiken. Volgens netwerk engineer Zhao Boyu zijn de meeste WannaCry-slachtoffers gebruikers van illegale software. Microsoft is in het verleden verschillende campagnes in China gestart om meer organisaties legale software te laten gebruiken.

Reacties (4)
17-05-2017, 13:03 door Anoniem
Nieuw complot - wannacry is opgezet door microsoft om zo meer geldige licenties te kunnen verkopen.
17-05-2017, 13:08 door Anoniem
Haha ik dacht even dat de redactie met BSA de Business Software Alliance bedoelde... die lieten 15 jarige jongetjes met warez zweten door huizen te raiden in Nederland
17-05-2017, 15:31 door Anoniem
Je zou juist denken dat mensen met illegale software up to date zijn, het kost immers niks.
17-05-2017, 15:35 door Anoniem
Door Anoniem: Nieuw complot - wannacry is opgezet door microsoft om zo meer geldige licenties te kunnen verkopen.

Het is leuker om Wikileaks de schuld te geven. Die zijn bestand tegen kritiek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.