image

Firefox 55 gaat Adobe Flash Player standaard blokkeren

donderdag 18 mei 2017, 14:38 door Redactie, 5 reacties

Mozilla zal vanaf Firefox 55 Adobe Flash Player standaard gaan blokkeren en het niet meer mogelijk maken om lokale Flash-bestanden te laden. Op websites die de browserplug-in gebruiken zal dan het "click-to-play" mechanisme in werking treden, zo meldt blogger Soeren Hentzschel.

Volgens Mozilla zijn plug-ins die de oude Netscape Plug-in API (NPAPI) gebruiken verantwoordelijk voor prestatieproblemen, crashes en beveiligingsincidenten. In maart werd daarom gestopt met de ondersteuning van NPAPI-plug-ins zoals Silverlight, Java en Acrobat. Alleen voor Adobe Flash Player werd er een uitzondering gemaakt, omdat de browserplug-in nog zoveel op internet wordt gebruikt, aldus Mozilla.

De browserontwikkelaar wil de ondersteuning van Flash echter afbouwen. Daarom zullen vanaf Firefox 55 lokale Flash-bestanden niet meer kunnen worden geladen. Flash zal alleen nog via http of https werken. Daarnaast zal zoals gezegd click-to-play van kracht worden. Firefox 55 zou op 8 augustus van dit jaar moeten uitkomen. De maatregel is echter nu al in Firefox Nightly te testen, wat een zeer vroege testversie van de browser is.

Reacties (5)
18-05-2017, 15:02 door Anoniem
Goed, hoe meer browsers Flash standaard gaan blokkeren hoe beter.
Van mij mag Flash helemaal weg zelfs,. die software is altijd zo lek als een mandje geweest,. en steeds meer nieuws geeft aan dat zelfs Adobe het niet meer wil ondersteunen.

https://www.theverge.com/2015/12/1/9827778/stop-using-flash

Vorig jaar waren 14-15% van de sites nog Flash aan het gebruiken.
https://w3techs.com/technologies/details/cp-flash/all/all
Huidig is minder dan 7% - hulde,. en ik hoop dat dit gestaag door gaat tot Flash eindelijk helemaal weg is van het internet.
18-05-2017, 15:08 door Anoniem
En dit is dus de reden dat het kankergezwel niet dood wil gaan. Zolang browsers het blijven ondersteunen weigeren sites het te fixen. BAH!
18-05-2017, 16:00 door Jodelie
Ik ben FF al een tijdje aan het blokkeren, ik moet zeggen dat het redelijk snel wend al vond ik de lokale opslag van mijn favorieten wel een groot voordeel. Nu gebruik ik Opera al een tijdje en dat gaat best soepel.
18-05-2017, 19:13 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 18-05-2017, 20:39
Dit signaal zou voor MS eindelijk voldoende moeten zijn om de zeer ongewenste embedded Flash integratie in IE met een ingrijpende update te neutraliseren.
Persoonlijk vind ik het nog steeds belachelijk bedillerig dat Flash embedded is in IE.
Solitaire Flash staat/stond altijd standaard ingesteld op automatisch updaten, dus grotendeels gaat het doel (embedded) dan helemaal aan de realiteit voorbij. En de minderheid die kiest voor zelf op updates controleren toont optimaal voldoende eigen verantwoordelijkheid gepaard aan discipline om de noodzakelijke updates binnen te halen.
De oude kwaal van Microsoft voor alles een 'Wizzard' te menen moeten inzetten ligt volgens mij aan dat latere Embedded Flash ten grondslag.

Stop met Embedded Flash, Microsoft!
Dus spoedig een neutraliserende update uitbrengen voor de potentiele gatenkaas genaamd IE met embedded Flash.
De tijd is al langer in meerderheid helemaal rijp om Flash stap voor stap helemaal te gaan uitbannen.
Microsoft moet hier zijn verantwoordelijk ten opzichte van het meerderheidsbelang van de klant die anno 2017 onvoorwaardelijk computer veiligheid eist, eerlijk en zonder excuses en uitstel (smoezen) respecteren.
De naam Microsoft komt anders op het spel te staan.
18-05-2017, 19:25 door Anoniem
Gewoon die hele Flash meuk van je computer donderen!!!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.