image

CIA ontwikkelde malware samen met Amerikaans bedrijf

vrijdag 19 mei 2017, 15:31 door Redactie, 0 reacties

De CIA heeft samen met een Amerikaans beveiligingsbedrijf malware voor Windows ontwikkeld, zo blijkt uit nieuwe onthullingen van klokkenluiderssite WikiLeaks. De malware wordt "Athena" genoemd en maakt het mogelijk om met besmette machines te communiceren en daar verdere taken op uit te voeren.

De malware ondersteunt Windows XP tot en met Windows 10. Volgens de documenten die WikiLeaks over Athena openbaar heeft gemaakt is de malware samen ontwikkeld met een bedrijf genaamd Siege Technologies. Op de eigen website laat deze Amerikaanse onderneming weten dat het zich met "offensieve cyberoorlogstechnologieën" bezighoudt om zo beveiligingsoplossingen voor onder andere overheden te ontwikkelen.

Siege Technologies werd eind vorig jaar door Nehemiah Security overgenomen. De documenten over Athena dateren van eind 2015 en begin 2016 en zijn afkomstig uit Vault 7, de grote verzameling tools, exploits en documenten van de CIA die WikiLeaks in handen kreeg. De malware zelf is niet vrijgegeven. Al een aantal weken op rij geeft WikiLeaks elke vrijdag informatie vrij over een tool of malware van de Amerikaanse inlichtingendienst.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.