image

Duitse bedrijven steeds vaker afgeperst via ddos-aanvallen

dinsdag 30 mei 2017, 12:45 door Redactie, 2 reacties

Duitse bedrijven worden steeds vaker het doelwit van afpersing via ddos-aanvallen. Daarvoor waarschuwt Arne Schönbohm, hoofd van het Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De afpersers voeren eerst een korte ddos-aanval uit op de website van een bedrijf. Hierna dreigen de aanvallers met nieuwe aanvallen tenzij er wordt betaald. Een beruchte groep die zich hier schuldig aan maakte was DD4BC (DDoS for Bitcoin). Begin vorig jaar werden twee vermeende leden van deze groep aangehouden. Gisteren maakte de Duitse politie bekend dat het een 24-jarige it-expert heeft aangehouden op verdenking van het uitvoeren ddos-aanvallen onder het alias "ZZB00t".

"Meer en meer bedrijven in Duitsland worden slachtoffer van cybercriminelen die botnets gebruiken om ddos-aanvallen op systemen uit te voeren en geld van slachtoffers af te persen. Cyberafpersing is een populair businessmodel van cybercriminelen geworden. Maar de arrestatie van een vermeende dader met het alias "ZZB00t" laat zien dat de staat niet weerloos is en het internet geen wetteloos gebied is", aldus Schönbohm.

Reacties (2)
30-05-2017, 13:12 door Xhendos - Bijgewerkt: 30-05-2017, 13:13
[EDIT]
30-05-2017, 16:24 door Anoniem
Alle ISP's die geen BCP38 doen van internet kinkelen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.