image

Ecuadoraanse president: Julian Assange is een hacker

dinsdag 30 mei 2017, 11:59 door Redactie, 2 reacties

WikiLeaks-oprichter Julian Assange is een hacker, zo heeft de nieuwe Ecuadoraanse president Lenin Moreno gezegd. De vorige president bestempelde Assange nog als een journalist. Dat laat persbureau Reuters weten. Assange verblijft sinds 2012 in de Ecuadoraanse ambassade in Londen.

Hij had daar toevlucht gezocht nadat Zweden om zijn uitlevering had gevraagd. Onlangs besloot Zweden het arrestatiebevel tegen Assange in te trekken, maar het Britse arrestatiebevel tegen hem is nog steeds van kracht, omdat Assange zich op 29 juni 2012 niet bij het hof heeft gemeld. Tegenover journalisten sprak Moreno zich over Assange uit: "Meneer Assange is een hacker. Dat is iets dat we afkeuren en ik persoonlijk afkeur. Maar ik respecteer de situatie waar hij zich in bevindt, wat om respect van zijn mensenrechten vraagt, maar we vragen ook dat hij de situatie waar hij zich in bevindt respecteert."

Eerder liet Moreno nog weten dat Assange zich niet met de politiek van Ecuador of diens bondgenoten mocht bemoeien. "Zijn status geeft hem niet het recht om over de politiek van welk land dan ook te praten, laat staan die van ons." Via Twitter haalde Assange uit naar Moreno. "Het publiceren van bewijs van corruptie is geen hacking. Ik ben een journalist en redacteur. Zelfs de VS noemt me geen hacker."

Reacties (2)
31-05-2017, 17:07 door Anoniem
De titel hacker is toch statusverhogend? Want dingen bouwen en programmeren enzo....
31-05-2017, 17:27 door Anoniem
Hij heeft toch zijn rubberhosen FS in elkaar gehackt....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.