image

Hackers staken inzamelingsactie voor Shadow Brokers dump

donderdag 1 juni 2017, 11:07 door Redactie, 4 reacties

De twee hackers die een crowdfundingactie waren gestart om een datadump van hackergroep Shadow Brokers aan te schaffen is hier alweer mee gestopt. De Shadow Brokers wisten allerlei tools en exploits van de NSA in handen te krijgen en maakten een deel hiervan openbaar.

Eén van deze exploits werd door de WannaCry-ransomware en andere cybercriminelen gebruikt. Onlangs kondigde de hackergroep aan dat het elke maand tegen betaling een datadump gaat aanbieden. Voor de datadump van juni werd omgerekend 21.000 euro gevraagd. De inhoud was onbekend, maar twee hackers met de aliassen Hacker Fantastic en x0rz wilden het benodigde bedrag via een crowdfundingactie inzamelen.

Mochten de Shadow Brokers in de datadump van juni informatie over onbekende kwetsbaarheden delen, dan waren de twee hackers van plan om dit aan de softwarebedrijven in kwestie te rapporteren. Op deze manier zou de impact van eventuele exploits kunnen worden verkleind. De schade die de WannaCry-ransomware heeft veroorzaakt is volgens experts veel groter dan het bedrag dat de Shadow Brokers in eerste instantie voor de verzameling NSA-tools en -exploits vroegen.

Via Twitter laat Hacker Fantastic weten dat er vanwege "juridische redenen" en goed advies besloten is om met de crowdfundingactie te stoppen. Het plan zorgde voor heftige discussies binnen de securitygemeenschap of het wel verantwoord was om te doen. Het opgehaalde geld zal nu worden teruggestort als personen kunnen aantonen dat het om hun transactie gaat. De bitcoins die overblijven zullen aan de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF worden gedoneerd.

Image

Reacties (4)
01-06-2017, 13:32 door Anoniem
PGP signed SHA-1 en niet SHA-256.
Het zullen wel hele goede hackers zijn, die precies weten waarmee ze bezig zijn.
01-06-2017, 19:52 door Anoniem
Door Anoniem: PGP signed SHA-1 en niet SHA-256.
Het zullen wel hele goede hackers zijn, die precies weten waarmee ze bezig zijn.

Hoax?
01-06-2017, 20:03 door Anoniem
Dit moet je niet alleen doen om juridische redenen, je zou criminelen betalen en dus ervoor zorgen dat hun "werk" profijtelijk is. Je bent dan ook een heler, wat waarschijnlijk de genoemde "legal reasons" zijn.
02-06-2017, 10:21 door Anoniem
Wellicht maken ze wel deel uit van dat Shadow brokers groepje, en proberen ze zo hun geld binnen te halen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.