image

Supermarktgigant Kmart weer getroffen door creditcardmalware

vrijdag 2 juni 2017, 11:12 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse supermarktgigant Kmart is weer getroffen door malware die creditcardgegevens van klanten wist te stelen. In 2014 werden de winkels van het bedrijf ook al getroffen. Dit keer werd de infectie ontdekt na fraude met de creditcards van mensen die bij de supermarkt boodschappen hadden gedaan.

Volgens Kmart waren de betaalsystemen besmet geraakt door malware die niet door virusscanners werd herkend en was ontwikkeld om creditcardnummers te stelen. Klanten krijgen dan ook het advies om hun afschriften in de gaten te houden. Inmiddels is de malware verwijderd en kunnen klanten weer veilig hun creditcard gebruiken, aldus een verklaring van de supermarktketen. Hoe de systemen dit keer besmet konden raken is niet bekendgemaakt.

Reacties (2)
02-06-2017, 11:47 door Anoniem
In 2014 ging het inderdaad ook fout met KMart. Maar als je de technische analyse van het CERT van 2014 erbij haalt, dan schrik je echt van een totaal gebrek aan beveiliging die dit soort malware invasies mogelijk maken. En het begint er meer op te lijken dat bedrijven slecht leren van het verleden (helaas).

https://www.us-cert.gov/ncas/alerts/TA14-212A

In de tekst vindt men de MD5 hashes die je voor VirusTotal kunt gebruiken.
02-06-2017, 13:09 door Anoniem
Inmiddels is de malware verwijderd en kunnen klanten weer veilig hun creditcard gebruiken
Ja zeg, de groeten!
Want tot hoe lang?......
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.