image

Facebook voorziet beveiligingspagina van facelift

vrijdag 2 juni 2017, 14:28 door Redactie, 1 reacties

Facebook heeft de pagina met alle beveiligingsinstellingen van een facelift voorzien, wat het gebruik naar eigen zeggen gebruiksvriendelijker moet maken. De socialmediasite voerde onderzoek uit naar het gebruik van de pagina en ontdekte dat de belangrijkste securitytools eenvoudig te vinden moeten zijn en de beveiligingsinstellingen eenvoudig te begrijpen.

Op de vernieuwde pagina worden belangrijke maatregelen als bijvoorbeeld tweefactorauthenticatie en Trusted Contacts als eerste aanbevolen. Volgens Facebook worden de aanbevelingen op elke gebruiker aangepast. Verder zijn soortgelijke features gegroepeerd, wat het gebruiksgemak ten goede zou moeten komen. Daarnaast heeft Facebook ook de naam van sommige features aangepast. Zo wordt "login approvals" voortaan "two-factor authentication” genoemd.

Als laatste is ook de productomschrijving van sommige features aangepast. Uit het onderzoek kwam naar voren dat gebruikers sommige features wel hadden aangeklikt, maar uiteindelijk niet hadden ingeschakeld. Dit bleek vaak aan de productomschrijving te liggen en niet aan de naam.

Reacties (1)
02-06-2017, 14:51 door Anoniem
Facebook voorziet beveiligingspagina van facelift

Had ze rimpeltjes gekregen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.