image

Onderzoek: Adblocker populairst onder laptopgebruikers

zondag 4 juni 2017, 09:15 door Redactie, 4 reacties

Het gebruik van een adblocker is het populairst bij mensen die met een laptop werken, zo blijkt uit onderzoek van GlobalWebIndex dat voor Adblock Plus werd uitgevoerd. Voor het onderzoek werden in totaal ruim duizend Amerikanen ondervraagd. Op de vraag op welke apparaten ze een adblocker hebben gebruikt wordt als eerste de laptop (40%) genoemd, gevolgd door de desktop (33%), smartphone (15%) en tablet (8%).

Ook als er specifiek naar adblocker-gebruikers wordt gekeken staat de laptop bovenaan (68%), gevolgd door desktop (51%), smartphone (22%) en tablet (14%). Tachtig procent van de mensen die aan het onderzoek deelnam beschikt over een smartphone. De helft van alle deelnemers weet echter niet dat er adblockers voor smartphones bestaan.

Onder de mobiele gebruikers die wel advertenties blokkeren of weten dat dit kan stelt bijna 60 procent dat dit goed voor de privacy is. Ook het terugdringen van opdringerige advertenties (70%) en beperken van dataverbruik (50%) worden als redenen gegeven. Deze week kondigde Google aan dat het Chrome van een adblocker gaat voorzien die advertenties gaat blokkeren die niet aan advertentiestandaarden voldoen.

Reacties (4)
04-06-2017, 11:51 door Anoniem
Ontzettend verstandig.
Laptops komen vaker om andere/openbare netwerken.
Het vangt niet alles, maar het is iets.
04-06-2017, 14:25 door Anoniem
Privacy op smartdevices is ongelofelijk beroerd(er)*

Omdat de traditionele oplossingen die we kennen voor computers en laptops er niet zijn of een andere (meestal meer gelimiteerde) vorm kennen voor mobile.

Dat begint al simpel met browsers die minder functies kennen om privacy te beschermen.
Zelfs firefox is daar geen uitzondering op die het nogeens heel bont maken door een aparte privacy variant aan te bieden (waarom niet in de gewone versie?) die vervolgens gelimiteerder installeerbaar is dan de gewone firefox app (?!!, weer zo'n schaamteloos stompzinnig diep fail-voorbeeld van Mozilla).

Gelukkig zijn er wel simpele all-in oplossingen die je privacy eenvoudig kunnen beschermen en waar daadwerkelijk je internethistorie met 1 druk op de knop is te wissen.
Browsertjes die via anonimiserende Tornetwerk browsen.
Echt een aanrader om de advertentie en tracking industrie een hak te zetten en een fijn idee als je een keer onderwerpen wil opzoeken die je niet met jan en alleman wil delen.

Android
https://guardianproject.info/apps/orbot/
https://play.google.com/store/apps/details?id=info.guardianproject.orfox&hl=en

iOS
https://blog.torproject.org/blog/tor-heart-onion-browser-and-more-ios-tor
Kleine aantekening daarbij is dat dit variantje niet zo gehardened (totaler anonimiserend) is als de desktop torbrowser.

Maar dat hoeft ook helemaal niet voor dit doel; voor standaard privacy behoud tegen commerciële wolfjes is het goed genoeg, is daadwerkelijk wissen van je internethistorie simpel en vrijwaart het met aandacht voor limiteren van ongebreidelde javascript's je van advertenties en ook het onnodig veel binnenhalen van data die je niet nodig hebt, niet wil en je desgewenst ook extra geld kosten.
Tel uit je privacy en financiële winst..

Simpel en doeltreffend voor erbij dus, waarom zou je het laten liggen als het je dubbel voordeel biedt?


* Met een stille (eigenbelang) reden natuurlijk.
05-06-2017, 08:17 door Anoniem
Door Anoniem: Ontzettend verstandig.
Laptops komen vaker om andere/openbare netwerken.
Het vangt niet alles, maar het is iets.

Wat heeft het wel of niet in andere/openbare netwerken komen te maken met ad-blocking?
06-06-2017, 09:06 door Whacko
Is er ook gevraagd of de mensen uberhaupt een van de andere apparaten hebben?
Volgens mij kopen mensen tegenwoordig eerder een laptop dan een desktop, en is het dus logisch dat er vaker een adblocker op een laptop geinstalleerd is. Als ze niet eens een desktop hebben geeft dat een vertekend beeld.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.