image

Facebook wil een vijandige omgeving voor terroristen zijn

maandag 5 juni 2017, 08:28 door Redactie, 7 reacties

Facebook wil naar eigen zeggen een vijandige omgeving voor terroristen zijn, zo heeft de socialmediasite na de aanslag in Londen laten weten. In een verklaring aan CNBC stelt Facebook dat het "een dienst wil leveren waar mensen zich veilig voelen. Dat houdt in dat we geen groepen of mensen toestaan die zich met terreur bezighouden, of berichten plaatsen die steun voor terrorisme uitspreken. We willen dat Facebook een vijandige omgeving voor terroristen is."

Volgens Facebook maakt het gebruik van een combinatie van technologie en menselijke controle om terroristische content te verwijderen zodra het dit ontdekt. "We hebben een lange samenwerking met beleidsmakers en de techindustrie en we zijn gedreven om dit belangrijke werk voort te zetten." Eerder haalde de Britse premier Theresa May in een verklaring na de aanslag nog uit naar internetbedrijven, die te weinig zouden doen om terroristische content te verwijderen.

"We kunnen deze ideologie geen veilige plek geven waar het kan groeien. Maar dat is precies waar het internet, en de grote bedrijven die internetdiensten leveren, in voorzien. We moeten met bondgenoten, democratische overheden aan internationale overeenkomsten werken om cyberspace te reguleren om de verspreiding van extremisme en terroristische plannen te voorkomen. En we moeten hier al het mogelijke doen om de risico's van online extremisme te verminderen", aldus May.

Reacties (7)
05-06-2017, 13:24 door Anoniem
Maar eigenlijk wil Facebook tussen de regels door vertellen dat ze "veilig" zouden zijn, om zodoende nog meer gebruikers over de streep te trekken.
Waar Facebook volgens mij werkelijk naar streeft, is geld verdienen aan de prijsgegeven privacy van al zijn gebruikers.
05-06-2017, 23:01 door Anoniem
Tsja, je wilt natuurlijk niet dat de lieden die zich in het dagelijks leven sociaal en economisch genoeg buitengesloten weten om uit naam van een ideologie zichzelf en vele anderen om te willen brengen, per ongeluk via social media tot communicatie komen - voor je het weet zijn ze voor rede vatbaar, en daarom moet je ze juist op social media monddood maken.... het zijn precies dit soort oproepen van politici die maakt dat deze mensen weten dat er sowieso nooit naar hen geluisterd zou gaan worden, en het publiek weer eens extra herinnerd moet worden aan wie wellicht de werkelijke tirannen zijn.... het is gewoon een belediging van alle slachtoffers om te suggereren dat dit soort incidenten het gevolg is van het gebrek aan massasurveillance of het falen van inlichtingendiensten an sich. Een volk dat voor tirannen zwicht etc.. etc..
05-06-2017, 23:40 door Anoniem
Oh jeee ja het gevaar op FB is mega groot hoor!
06-06-2017, 11:31 door Anoniem
Facebook wordt misbruikt voor stille en zacht masserende (nog wel) Massa Media en Overheidscensuur.
De heer M.Z. als voorstander van een nieuwe Amerikaanse wellicht globale paarse kleurenrevolutie.

Kijkt u op een 'verkeerde' of 'politiek incorrecte' of 'alternatieve = nep nieuws' site wordt u via uw accountnaam reeds gewaarschuwd: "Niet naar kijken hoor, NN, we weten wat u aan het aan het doen bent".

Facebook verwijderen, na 14 dagen is de str*nt van je digitale schoenen geschrapt
en mag u weer zelf uw mening vormen . Jammer is dat zonder facebook, facebook en aanverwanten u ook tracken en profileren. Het zijn net klitten. Niet meer weg te denken surveillance narigheid dus.
06-06-2017, 11:50 door Anoniem
Veel jihadis zitten gewoon op Facebook en Twitter. De zgn armchair jihadisten maar ook uitreizigers. Op zich wel handig voor de inlichtingendiensten want dat maakt het zoeken een stuk handiger. Als ze FB maar niet verbieden want dan gaan ze terug naar hun anonieme fora.
06-06-2017, 16:33 door Anoniem
Mij verbaasd het hoevaak ik de laatste tijd in het nieuws lees dat facebook een "VEILIGE OMGEVING" wil zijn. Het is echt alles wat ze niet zijn, wat ze ook weten. Ja, censuur is er en vrijheid is er niet. Ik ben zelf ook uit facebook gestapt om de simpele reden dat ik naast moorden, zelfmoorden, verminkingen, haatzaaiende berichten zelfs kinderporno er tussen zat.

Ja, het is allemaal heel erg. Zo erg zelfs dat mensen er reacties op plaatsen waardoor het als een lopend vuurtje door de wereld gaat. Ik hoef die troep echt niet te zien.

Jammer dat ze te laat ermee zijn.
06-06-2017, 19:41 door Anoniem
Zolang facebook niet vijandig is tegen terroristen als Hillary C. e.d. neem ik facebook maar als een grote korrel zout .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.