image

Australië wil dat WhatsApp berichten gaat ontsleutelen

maandag 5 juni 2017, 09:22 door Redactie, 33 reacties

De Australische premier Malcolm Turnbull wil dat WhatsApp en Apple de versleutelde berichten van gebruikers gaan ontsleutelen zodat opsporingsdiensten hier toegang toe kunnen krijgen. De premier maakte dit duidelijk in een reactie op de aanslag in Londen, zo meldt News.com.

Eerder haalde de Britse premier Theresa May uit naar internetbedrijven. Ze krijgt bijval van Turnbull, die vindt dat social media te tolerant zijn voor extremistisch materiaal. "Ik denk dat de Britse premier een belangrijk punt maakt dat er te veel tolerantie is voor extremistisch materiaal op social media en dat vereist uiteindelijk de samenwerking van de grote socialmedianetwerken, en dan met name Facebook en Twitter."

De Australische premier wil ook op een ander vlak met internetbedrijven samenwerken, namelijk encryptie. "Het andere gebied waar we deze globale socialmediabedrijven bij nodig hebben is het verlenen van toegang tot versleutelde communicatie die door miljarden mensen wordt gebruikt en applicaties zoals WhatsApp en Apple iMessage. De veiligheidsdiensten moeten er toegang toe krijgen."

Reacties (33)
05-06-2017, 09:32 door Xhendos
En wanneer vrienden en anderen in de omgeving van de terrorist iemand melden bij de inlichtingendiensten wordt er niets gedaan. Versleutelde berichten lezen is niet alles.
05-06-2017, 10:02 door Anoniem
Er is geen enkel bewijs dat terroristen via dit soort diensten communiceren, er zijn zo veel communicatiekanalen dat het onmogelijk is deze allemaal te volgen. Zouden ze bij de gehaime diensten nog weten wat usenet is?

De veiligheidsdiensten moeten eerst maar eens adequaat leren omgaan met de informatie die ze al hebben, alle terroristen die aanslagen gepleegt hebben waren bekend bij de diensten maar is er onzorgvulgig mee omgegaan.

Wat is dat toch met die (soort van) Engels sprekende landen?
05-06-2017, 10:26 door Anoniem
Engeland heeft aangetoont dat de voyeursdiensten te druk bezig zijn met, ja, wat eigenlijk? En dat de echte terroristen gewoon door hobbyen, ondanks meer dan 12 meldingen...

laat er eerst maar eens echt recherche werk gedaan worden.. daar ontbreekt het aan.

kijk maar naar bunsxhoten.. politie staat er bij en kijkt erna.. " wij doen alleen verkeer regelen want wij denken niet dat dit meisje hier is"... en binnen een uur is "ze" gevonden....

dat is of incompetentie of opzet... welke erger is?
05-06-2017, 11:12 door Anoniem
Gevalletje zoveel dat er weer helemaal niks van snapt. Dat soort mensen moeten wel een plaat voor hun kop hebben.
05-06-2017, 11:51 door Anoniem
Een closed source app met end-to-end encryptie waarvan facebook de ontwikkelaar van is. Dat maakt mij een heel apart gevoel van binnen. Om te beginnen zou Australië beter zeuren om de app open source te maken en dan pas te kijken of de encryptie wel uitgeschakeld MAG worden. Het is tenslotte facebook die al data van je afneemt. Stelletje onbenullen!
05-06-2017, 13:34 door Anoniem
Eigenlijk wil men alle "Ausies" kunnen afluisteren, maar men misbruikt "terrorisme", nee, buitenlands terrorisme in een ander werelddeel als motief om dat er door te drukken.
Ligt zoooo voor de hand.
05-06-2017, 13:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-06-2017, 13:55 door Anoniem
Ja ik snap van zo'n Manchester dader ook niet dat ie doodleuk even voor de verschrikkelijke daad nog rustig even naar Libië kan Whatsappen. Facebook ziet alles en de beveiliging zat hier naast verder te dutten en alles bleef buiten beeld, alleen achteraf had men de reconstructie snel en naadloos boven tafel. Raar, he?

Als je al niet op het meta-data verkeer let van mogelijke daders op zulke momenten en geen conclusies kan trekken en 1 en 1 kan optellen, wat denk je anders dan met ontsleuteling van het encrypted verkeer te bereiken dan proliferatie naar malcreanten.

Heeft de WannaCry uitbraak deze mensen al niet voldoende geleerd? Kennelijk niet dus. Domme autoiriteiten of juist te wijs met onze veiligheid.

Meer surveillance tegen T's en P's en de gekende figuren lopen ongeobserveerd rond (zie nu Melbourne) of worden buiten schot gehouden. Waarom vertrokken sommige klokkeluiders en onderzoeksjournalisten permanent naar het buitenland, omdat ze hier anders hier wel "een tijdje van het scherm zouden verdwijnen"?.

Losse eindjes overal en heel veel blijft permanent onduidelijk! Raar dat als iemand in de States naar beelden van Manchester kijkt, deze figurr met naam en toenaam een facebook waarschuwing krijgt, daar niet naar te moeten kijken.
Big Brother in optima forma, beangstigend gewoon en is dat niet net de bedoeling van alles?
05-06-2017, 14:48 door Anoniem
Door Clarence322: Dit geeft gewoon duidelijk de onkunde aan van zowel regeringen als inlichtingendiensten.
Je kan het onkunde noemen of een politiek spelletje.
Nee, ze hebben waarschijnlijk weining ICT kennis, maar daar zijn ze ook niet mee bezig.
05-06-2017, 16:50 door Anoniem
Past binnen het beleid om privacy af te schaffen, na elke aanslag roepen om verdere stappen encryptie open te stellen. Nog een paar aanslagen en de veiligheidsdiensten hebben volledige toegang tot wat ze willen. Maar wel roepen dat de `Democratische Waarden ' van het Westen niet geschonden mogen worden door de terroristen.
05-06-2017, 17:43 door Jodelie
Na iedere aanslag wordt de roep weer luider: privacy en encryptie opheffen.

En helpt het?

Nee natuurlijk niet, wat dan wel?

De greep van de overheid op haar burgers wordt verstevigd.

Als je de maatschappij kan vergelijken met een kudde schapen dan is de vraag of er nog schapen zijn die zich afvragen welke kant ze oplopen.
05-06-2017, 17:53 door Anoniem
De overheid vertrouwt haar burgers niet meer. Maak kopie van sleutel van je huis zodat de overheid dag en nacht kan komen gluren. En helpt dit om criminelen/terroristen tegen te houden? Natuurlijk niet. Veiligheid is een papieren sprookje.
05-06-2017, 18:40 door Anoniem
't Is altijd alleen maar lullen hier. Iedereen klaagt maar over anderen, over de Diensten, de Overheid, maar niemand doet wat. Iedereen accepteert het... Kom dan met je dikke reet van je computerstoel af, en start iets op, een aktiegroep, of wat dan ook. Zoek mensen die de overheidsdiensten aansprakelijk gaan stellen voor hun onkunde. Doe wat.....
05-06-2017, 19:21 door Anoniem
Van de aanslagen die er zijn geweest, bleek dat er informatie over daders aanwezig was bij autoriteiten over de intenties. Maar met die informatie werd niets gedaan. Iets soortgelijks met de beruchte politiemol, er was melding van gemaakt bij een collega, maar die gaf de informatie niet door (collega's doen immers alleen goed).

Dus het lijkt een heel goed idee dat autoriteiten meer en beter werk maken van de informatie die ze al hebben, in plaats van gebruik te maken van een giftige sfeer om het nepnieuws te verspreiden dat decryptie hen zal helpen ... ooit ... eens ... als het meezit. Mede om het eigen falen te verbergen. En tot die tijd 'ns niet proberen burgerrechten terug te dringen.
05-06-2017, 20:44 door Anoniem
Door Anoniem: 't Is altijd alleen maar lullen hier. Iedereen klaagt maar over anderen, over de Diensten, de Overheid, maar niemand doet wat. Iedereen accepteert het... Kom dan met je dikke reet van je computerstoel af, en start iets op, een aktiegroep, of wat dan ook. Zoek mensen die de overheidsdiensten aansprakelijk gaan stellen voor hun onkunde. Doe wat.....

Ik doe iets, ik kies zorgvuldig op wie ik stem, welke app's/software ik gebruik, versleutel de meest onzinnige data, maak fake accounts etc. etc.
05-06-2017, 21:29 door Remmilou
Als de overheid toch niet naar de burgers luistert, waarom willen ze ze dan wel afluisteren?
05-06-2017, 21:49 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 05-06-2017, 21:59
[Verwijderd]
05-06-2017, 21:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-06-2017, 22:22 door Anoniem
@ anoniem van 18:40

Ik denk dat ik genoeg doe, ik analyseer onveiligheid op de website infrastructuur.
Doe dit als vrijwilliger en dus onafhankelijk.

Hamer dus al jarenlang op hetzelfde aambeeld. Denk je dat het niet water naar de zee dragen is?

Ik zie niets veranderen, eerder wel meer en meer zaken via beveiligde verbindingen in de onzichtbare cloud verdwijnen.

Dus je kunt ook stellen dat veiligheids diensten bij een bepaalde vorm van onveilige infrastructuur en gebrek aan transparantie of kennis, hoe dan ook, kennelijk flink gebaat zijn.

Als je dan met het grote tracking geweld van de grote dataslurpers, die je op je wenken bedienen en waar je alles wat je wenst kunt inkopen nog niet aan je gewenste data komt, gaat er dus iets mis of is er sprake van een hele andere agenda dan dat ons algemeen voorgehouden wordt. Welke is dat dan? En waar moet je trouwens zijn met je vragen aangaande verdere transparantie naar de burger toe en wordt er iets mee gedaan?
05-06-2017, 22:48 door Ron625
Door Anoniem: niemand doet wat. Iedereen accepteert het...
https://www.privacybarometer.nl/pagina/50/Actuele_stand_van_de_barometer_-_2017
05-06-2017, 23:03 door Anoniem
Door Clarence322:
Door Anoniem: 't Is altijd alleen maar lullen hier. Iedereen klaagt maar over anderen, over de Diensten, de Overheid, maar niemand doet wat. Iedereen accepteert het... Kom dan met je dikke reet van je computerstoel af, en start iets op, een aktiegroep, of wat dan ook. Zoek mensen die de overheidsdiensten aansprakelijk gaan stellen voor hun onkunde. Doe wat.....

Ik heb wat gedaan: ik heb gestemd. Daar begint het al mee. Heb jij dat ook gedaan, anoniempje?


Goh, heb jij GESTEMD? Pjoehee, dat is even wat.... Elke politieke partij heeft zo'n beetje ingestemd met alle DDR-wetten.
Maar JIJ hebt tenminste een statement gemaakt door te stemmen. Ik doe niets meer, want ik mag mijn laatste jaren nu wel eens rustig voorbij laten gaan. Het is nu aan jullie om iets te doen, wat wij in 40-45 moesten doen.
06-06-2017, 09:43 door Ron625
Door Anoniem:Elke politieke partij heeft zo'n beetje ingestemd met alle DDR-wetten.
Je hebt duidelijk de link in mijn vorige bericht niet gelezen...........
06-06-2017, 09:49 door Anoniem
Door Ron625:
Door Anoniem:Elke politieke partij heeft zo'n beetje ingestemd met alle DDR-wetten.
Je hebt duidelijk de link in mijn vorige bericht niet gelezen...........

Zeker wel, maar jij hebt kennelijk niet erg goed gelezen:
De opvallendste uitglijder van de Tweede Kamer op privacygebied in de afgelopen periode is het volledig missen van het wetsvoorstel SyRI. Dit wetsvoorstel van minister Asscher (PvdA) regelt dat vrijwel alle gegevens die van burgers bekend zijn bij (semi-)overheidsinstanties bij elkaar mogen worden gevoegd om te kijken of iemand afwijkend gedrag vertoont.
06-06-2017, 10:53 door Anoniem
Door Anoniem: .

kijk maar naar bunsxhoten.. politie staat er bij en kijkt erna.. " wij doen alleen verkeer regelen want wij denken niet dat dit meisje hier is"... en binnen een uur is "ze" gevonden....

dat is of incompetentie of opzet... welke erger is?

Toch even reageren. Want ik word het politie-bashen zoooo zat.

Politie had aanwijzingen dat het meisje nog in leven was op een schuiladres, en dus geen reden om in Hoogland-West te gaan zoeken. Inmiddels is een verdachte gepakt. Zo ook voor de moord op het andere meisje. Zo dom zijn ze dus niet bezig.

Al dat geblaat van "politie incompetent" heeft alleen opgeleverd dat er nu een foto rondzingt op Internet van twee zogenaamde "verdachten" die alleen maar mee wilden helpen met de zoekactie, en nu eeuwig gebrandmerkt zijn door een heel stel haastige idioten. Ik hoop dat daar ook nog een strafrechtelijk onderzoek naar gaat plaatsvinden.
Zodat men voortaan eerst denkt en niet gelijk de emotionele diarree in digitale vorm over de wereld uitsmeert.

Overal zonder nadenken op af vliegen, het beter weten dan vakmensen, hard roepen en niet luisteren. Het helpt de wereld allemaal niet bepaald vooruit.
06-06-2017, 10:58 door Anoniem
Zodra chatdiensten als Whatsapp en Apple toegang verlenen aan "veiligdsheids" diensten tot versleutelde berichten zal dat gevolgen hebben voor het gebruik van die diensten. Groote groepen "klanten" zullen overstappen naar andere diensten die geen toegang tot versleutelde berichten toestaan. Gevolg is dat de "veiligheids" diensten toch weer geen toegang krijgen tot de berichten waar ze belang in stellen en dus met legen handen staan. Bovendien schaad het de chatdienst, die gaat wellicht failliet door het verlies aan klanten en imago. Dat is iets wat de chatdienst niet zal willen toestaan.
06-06-2017, 11:15 door Anoniem
Hoe moeten mensen, die bewust zijn van wat er met de infrastructuur gebeurt en wat er nog dreigt te gebeuren, hierin staan en zich opstellen?

Ieder staat op de schouders van de vorigen. Ik ben van na de oorlog maar voor de watersnood, maar ik blaas mijn deuntje nog mee als vrijwillig website error hunter en website security adviseur. Meer als vijftien jaar al in de loopgraven tegen onveiligheid, kwetsbaarheden, incompetentie, onbegrip en de tegenkrachten, die liever alles onzichtbaar laten verlopen, zodat ze niet op de vingers gekeken kunnen worden met hun tracking- en data vermarktingsspelletjes. Ik heb geleerd en gepost by F.R.A.V.I.A., heb mijn bijdrage geleverd aan WOT eer een Finse interim durfkapitalist alle data van die webreputatie dienstgebruikers aan de hoogste bieder ging "vernaggelen".

Als het geen effect scoort en kennelijk niemand in beweging komt op de goede manier met code veiliger maken, inline scripting gevaar onderkennen, php en javascript veiliger gebruiken, same origin policy toepassen, (pret) certificaten niet als root installeren, CMS meuk laten staan en misconfiguraties niet onderkennen, en nog een hele litanie van issues als sri hashes niet gegenereerd, naamserver versie proliferatie, en niemand die dan beweegt, houdt het voor mij op. De lamme lijdt de blinde en de onwetende voert de regie en neemt de beslissingen
(Nederland managerswereld!). Ik doe in mijn kleine niche mijn deeltje, deden anderen dat elke dag ook maar. Maar een heleboel doen niets, nee collaboreren nog lekker mee om het nog rotter te laten worden als er maar gegraaid kan worden.

Dan lach ik als men cosmetisch zaken uit het oog begint te werken via veilige verbindingen en groene slotjes, terwijl het tracking en adware en crap geweld steeds meer toeneemt.

Ik loop af en toe nog wel eens rond op een Hoger Instituut voor IT Studies in een grote stad van ons zo mooie land en zie (behalve voor technische IT) aandacht voor best policy beveiligingsmaatregelen minimaal tot afwezig zijn.

Zo lang de manager de ongewenste kennis weghoudt en veiligheidsdiensten zorgen dat de massa zo dom blijft als men ze hebben wil, beweegt er niets tot niet veel. Ik kan het alleen ook niet veranderen......

Vorige generaties hebben onze natie opgebouwd, ons opgeleid, ons van kennis voorzien, moet nu alles weer afgebroken worden? Van wie moet dit en waarvoor?

Iemand hier met commentaar?
06-06-2017, 12:03 door Ron625
Door Anoniem 09:49 Dit wetsvoorstel van minister Asscher (PvdA)
Die partij staat dan ook in de top-3 van de privacy haters :-)
Door Anoniem 11:15 Ik ben van na de oorlog maar voor de watersnood, maar ik blaas mijn deuntje nog mee als vrijwillig website error hunter en website security adviseur.
Dan ben je een leeftijdgenoot, een medestander en een soort van collega.
Wij horen elkaar bijna te kennen ..........
06-06-2017, 12:28 door Anoniem
Door Ron625:
Door Anoniem 09:49 Dit wetsvoorstel van minister Asscher (PvdA)
Die partij staat dan ook in de top-3 van de privacy haters :-)
Je slaat de plank alweer mis.... De partij van die minister heeft er werkelijk niets mee te maken. ELKE PARTIJ steunde het wetsvoorstel, en de minister doet alleen maar wat zijn ambtenaren voorstellen, en het hele kabinet vervolgens besluit uit te voeren.
06-06-2017, 12:38 door ph-cofi
Door Anoniem: (...) Iemand hier met commentaar?
Ik denk dat jij goed werk doet voor de IT security en verzucht dat het lijkt alsof niemand geintereseerd is. Dat laatste klopt niet volgens mij, alhoewel 'onheilsprofeten' over IT security steeds moeten opboksen tegen mensen die voor "hippe, gratis en zo sexy" functionaliteit gaan. In mijn beleving is deze grote massa wel degelijk te leren dat het vaak te mooi is om waar te zijn. Meer in NL dan mondiaal (ik verwacht de meeste invloed op lokaal gemaakte producten). En dan met name op aansprekende onderwerpen als identiteitsfraude, diefstal geld, sloom internet door DDOS. Ik denk dat veel moeilijker uit te leggen zijn: spionage of buitenproportioneel hergebruik van burgergegevens door overheid en bedrijven.

Publieksinformatie geven, blijf het vooral doen. Wees een onderzoeksjournalist. De ook op deze website vaak verguisde " " linkse " " media [1] doen goed werk in het opschudden van publieke opinie, ook al snappen die journalisten niets van de nerdy werking van IT, de effecten op de maatschappij kunnen ze wel degelijk over praten.

Die managers, he. Een flinke hack van de producten die ze verkopen, kan een enorm momentum geven (klanten weg, producten moeten terugroepen). Op die manier zijn ze te beinvloeden, met weglopende klanten dus. Wijzen op imagoschade wil ook wel helpen.

Blijven de Nederlandse IT professionals over. Ik vind het persoonlijk schandalig als deze zonder security bewustzijn producten maken. IT opleidingen en management opleidingen zonder aandacht voor IT security, ik vind het niet kunnen. Misschien moeten we dit geluid laten horen richting opleidingsinstituten: "een IT product zonder vulnerability tests is een risico voor de klanten, die het zullen merken en een ander product gaan kopen dan het uwe". Of "U wordt hoofdelijk (ZZP) of zakelijk aansprakelijk gesteld voor hacks".

De druppel en de gloeiende plaat.

[1] b.v. NOS is in het geheel niet links, kijk maar naar de volkomen kritiekloze manier waarmee het NOS journaal informatie geeft over 20% groei Schiphol in hetzelfde journaal dat ook milieudoelstellingen behandelt. Links denken betekent kritisch denken en progressief ingesteld zijn, intonaties die ik om 20.00 uur niet waarneem op NPO1.
06-06-2017, 13:01 door Ron625 - Bijgewerkt: 06-06-2017, 13:01
Door Anoniem: Je slaat de plank alweer mis.... De partij van die minister heeft er werkelijk niets mee te maken. ELKE PARTIJ steunde het wetsvoorstel
D66, GroenLinks, SP en de PvdD niet tenzij een partij liegt in het programma (zou mij van een paar niets verbazen)
06-06-2017, 13:18 door Anoniem
Door Ron625:
Door Anoniem: Je slaat de plank alweer mis.... De partij van die minister heeft er werkelijk niets mee te maken. ELKE PARTIJ steunde het wetsvoorstel
D66, GroenLinks, SP en de PvdD niet tenzij een partij liegt in het programma (zou mij van een paar niets verbazen)

Jemig Ron625.... je geeft zelf een link zonder die pagina's goed te bekijken.
https://www.privacybarometer.nl/maatregel/85/De_transparante_burger
Daar zie je hoe er gestemd is.... de enige 2 partijen die niet hebben gestemd, zaten toen (2014) nog niet in de 2de kamer.

Maar als je je zo weinig inspant, heeft dit niet erg veel zin, hè
07-06-2017, 11:40 door Ron625
Door Anoniem: de enige 2 partijen die niet hebben gestemd, zaten toen (2014) nog niet in de 2de kamer.
Daarom heb ik het over 2017...........
07-06-2017, 16:09 door Anoniem
Door Ron625:
Door Anoniem: de enige 2 partijen die niet hebben gestemd, zaten toen (2014) nog niet in de 2de kamer.
Daarom heb ik het over 2017...........

iets toegeven gaat je niet makkelijk af, heuh? Nou weet je wat: ik heb het over 7 juni 2017 om 16.00 uur....
Hé, er is helemaal niets aan de hand, nu, op dit moment :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.