image

Advertenties downloaden automatisch Android-malware

vrijdag 9 juni 2017, 13:45 door Redactie, 2 reacties

Op een populair forum voor samenzweringstheorieën zijn advertenties verschenen die Androidtoestellen automatisch malware lieten downloaden. Dat laat beveiligingsbedrijf Zscaler weten. Gebruikers moesten het apk-bestand nog wel zelf openen. Android blokkeert echter standaard het installeren van apps uit onbetrouwbare bronnen. In het geval gebruikers deze optie uitschakelden en vervolgens de app opnieuw openden werd de "Ks Clean-app" geïnstalleerd.

Deze app laat een zogenaamde systeemmelding zien dat er een update nodig is. Gebruikers kunnen op dit scherm alleen voor "ok" kiezen, waarna er een app genaamd "Update" wordt geïnstalleerd. Hierna vraagt deze app om beheerdersrechten, waardoor het volgens Zscaler onmogelijk wordt om de malware te verwijderen. Eenmaal actief laat de app allemaal advertenties op het toestel zien. Gebruikers krijgen dan ook het advies om geen apps uit onbetrouwbare bronnen te installeren en het automatisch downloaden in de browser uit te schakelen.

Image

Reacties (2)
09-06-2017, 16:40 door Anoniem
Het gaat van kwaad tot erger En niet alleen op android maar ook op windows en andere systemen. Vraag is hoe komt die malware in die advertenties? En wie is er verantwoordelijk lees aansprakelijk voor evt schade door deze malware en voor het "schoon en veilig" houden vd advertenties? De aanbieder vd advertentie? Het bedrijf dat zorg draagt voor de verspreiding? Of de website waarop de besmette advertentie wordt geplaatst? Of Google en Microsoft die weigerrn om advertenties te blokkeren? De adverteerder leeft bij de gratie vd mensen die de ads bekijken en evt.iets bestellen. Dus moeten degenen die eraan verdienen (ook google en microsoft) zorg dragen voor de veiligheid.
10-06-2017, 11:12 door Anoniem
Nou anoniem 16:40 ik vind dat zij die advertenties verspreiden daar ook verantwoordelijk voor zijn en alle schade moeten
vergoeden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.