image

Nationale anti-DDoS Wasstraat slaat honderden aanvallen af

vrijdag 9 juni 2017, 16:23 door Redactie, 1 reacties

De Nationale anti-DDoS Wasstraat van de stichting Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (NBIP) heeft vorig jaar honderden ddos-aanvallen bij internetproviders afgeslagen. De NaWas is een centraal opgestelde hoeveelheid anti-ddos-apparatuur waarlangs verkeer geleid kan worden als een provider wordt aangevallen. Het aanvalsverkeer wordt door de NaWas gefilterd en het schone verkeer doorgestuurd.

De NaWas is bedoeld voor middelgrote, maar ook voor kleinere internetproviders voor wie het zelf kopen en onderhouden van anti-ddos-apparatuur onhaalbaar of niet rendabel is. Vorig jaar hielp de NaWas bij het afslaan van 681 aanvallen, zo laat de NBIP tegenover Security.NL weten. Zowel het aantal als de intensiteit van de aanvallen nam toe ten opzichte van 2015.

De meeste ddos-aanvallen bestaan uit de tussen de 1gbps en 10gbps aan aanvalsverkeer en duren tussen de één en vijftien minuten, zo blijkt uit de cijfers die de stichting NBIP op de eigen website plaatste. In oktober was er een piek in het aantal ddos-aanvallen zichtbaar. Het ging in totaal om 106 aanvallen. In juni vonden de minste aanvallen (13) plaats.

Image

Reacties (1)
09-06-2017, 22:00 door Anoniem
De "NaWas" is dus eigenlijk een VoorWas......
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.