image

Google maakt reCAPTCHA beschikbaar voor Android

zondag 11 juni 2017, 07:02 door Redactie, 1 reacties

Google heeft reCAPTCHA beschikbaar voor Android gemaakt, zodat ook app-ontwikkelaars de technologie kunnen toepassen om spammers en bots te weren. Captcha's worden onder andere gebruikt om het automatisch aanmaken van accounts en plaatsen van spamberichten tegen te gaan.

Om robots van mensen te onderscheiden moeten er vaak puzzels en vertekende teksten worden opgelost. Google gebruikt hiervoor reCAPTCHA, waarbij er in het verleden woorden uit boeken moesten worden overgetypt. Eind 2014 kwam de internetgigant met een nieuwe versie van reCAPTCHA waarbij gebruikers alleen moesten aangeven dat ze een mens waren. Hiervoor werd er gekeken naar zaken als muisbewegingen en de aanwezigheid van eerder geplaatste cookies. Eerder dit jaar maakte Google bekend dat de technologie verder is ontwikkeld en mensen helemaal niets meer te zien krijgen, terwijl verdachte systemen en bots nog steeds een puzzel moeten oplossen.

Inmiddels zouden meer dan een miljard gebruikers van reCAPTCHA hebben geprofiteerd, aldus de internetgigant. Nu het gebruik van mobiele apparaten toeneemt is besloten de programmeerinterface van reCAPTCHA voor Android-ontwikkelaars beschikbaar te stellen. Zo moeten gebruikers eenvoudig nieuwe accounts aan kunnen maken, terwijl bots worden buitengehouden.

Reacties (1)
11-06-2017, 21:24 door Anoniem
Fijn nog meer tracking door google
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.