Privacy - Wat niemand over je mag weten

SmartScreen e.d.

14-06-2017, 16:45 door [Account Verwijderd], 3 reacties
Laatst bijgewerkt: 15-06-2017, 21:23
Sinds kort probeer ik de nieuwe Windows defender uit (Creators update).

In Defender bevindt zich de optie Smartscreen. Als ik deze inschakel dan worden alle URL's die ik bezoek doorgestuurd naar Microsoft, heb ik dat goed begrepen?

Maar werkt Smartscreen nu alleen in de Microsoft browser (IE en Edge) of ondertussen ook in Firefox en bijvoorbeeld TOR?

Natuurlijk worden je bezochte URL's door bijna alle virusscanners bekeken en weten de antivirus boeren dus veel over je surfgeschiedenis.

Is het aan te raden Smartscreen en soortgelijke technieken (web protection) in andere antivirus oplossingen dan maar uit te zetten? Is dat een groot risico denken jullie voor de veiligheid?
Reacties (3)
14-06-2017, 17:24 door Anoniem
Als je windows defender gebruikt zou je smartscreen inderdaad ingeschakeld moeten houden, maar deze zal zich gelukkig niet moeien met 3thparty browsers. smartscreen zal actief zijn in microsoft apps/software.

Alsl je web protection moet je in het achteraf houden, dat je een belangrijke veiligheidslaag uitschakeld.

Als je echter bang bent voor je privacy, zul je een guide moeten volgen om alle microsoft termetry uit te schakelen en eventueel overschakelen met browsen in sandboxie met firefox (of liever brave) met als antivirus Clamwin + Clam Sentinel versie 1.22, maar die geeft heel veel false positives, maar je krijgt wel privacy in de plaats. Om je windows firewall uit te breiden kan je tinywall nemen in 'normale modus'.
14-06-2017, 19:02 door SecGuru_OTX
Deels heb je gelijk, SmartScreen filter stopt ook kwaadaardige bestanden, niet alleen URL's.

Met SmartScreen filter in de Creators Update kun je een hoop kwaadaardige en onbekende troep blokkeren.

Ben je privacy para, dan zet je het uit. Wil je een veiligere Windows 10 installatie dan zet je het aan.

Ps. Windows Defender in de creators update incl. alle extra toevoegingen is wel een heel stuk beter geworden. Ik haal nu ongeveer dezelfde hitrate als met Kaspersky. (met mijn nieuwe samples)
15-06-2017, 21:24 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 15-06-2017, 21:25
Oke, maar SmartScreen is dus niet actief IN browsers zoals Firefox, Chjrome en TOR? (voor wat betreft het checken en doorsturen naar Microsoft van bezochte URL's)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.