image

Mozilla lanceert campagne voor gezonder internet

donderdag 15 juni 2017, 10:54 door Redactie, 4 reacties

Mozilla is een campagne gestart om bewustzijn over de gezondheid van het internet te vergroten. De opensource-ontwikkelaar maakt zich zorgen over plannen van de Amerikaanse toezichthouder FCC om netneutraliteit af te schaffen en dat grote techbedrijven steeds meer controle over het web krijgen.

"Het internet is een belangrijk middel dat in elk aspect van het dagelijkse leven aanwezig is", zegt Mozilla-directeur Mark Surman. "Als je om de vrijheid van meningsuiting, economische groei en een gelijk speelveld geeft, dan vind je het belangrijk om die partijen te stoppen die het web willen beperken, afsluiten of monopoliseren alsof ze er de eigenaar van zijn."

Op donderdag 29 juni organiseert Mozilla een speciaal evenement waarbij denkers, artiesten en politici macht, vooruitgang en het leven op het web bespreken. Verder zal er op 26 juni een podcast genaamd IRL: Online Life Is Real Life worden gelanceerd en vinden er in San Francisco verschillende 'guerilla pop-ups' plaats. Eerder dit jaar kwam Mozilla al met een initiatief om de gezondheid van het internet in kaart te brengen.

Reacties (4)
15-06-2017, 11:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-06-2017, 14:22 door Anoniem
Aan de kop te lezen dacht ik even dat ze zich uit de markt zouden trekken :)
15-06-2017, 15:03 door Anoniem
Gewenst : "Mozilla lanceert campagne voor gezonde eigen bedrijfsvoering"

Want zoals het nu gaat gaan ze roepend ten onder. Wie wil er nou luisteren naar een clubje die haar eigen broek niet kan ophouden omdat ze (steeds minder) producten maakt die niemand meer wil gebruiken of kan gebruiken?

@ackne, mozilla bouwt geen addons, ze helpt nou juist de addon store as it is om zeep.
16-06-2017, 06:53 door Anoniem
Je kunt de duivel niet uitdrijven met Beelzebub. Hoe wil je een inherent 'gepnewed' Internet veilig maken als je al voor Google gezwicht bent en tussen je paradepaardje en de twee andere grote browsers steeds minder verschil komt qua engine en extensies?

Een tijd heeft Mozilla aan het Google infuus gelegen- het bastaardkind uit de incubator wordt nu zichtbaar! Zal de toegang tot de browser net zo oppervlakkig worden als bij Google Chrome, waardoor bepaalde firefox extensies niet naar Chrome te porten waren destijds. Meer eenheidsworst?

Wat is je bestaansreden dan nog, behalve een grote dosis geblaat om dit te verdoezelen?

Net zoals Jan Palant met zijn ABP commercieel ging met zijn Duitse bureautje dat acceptabele (lees voornamelijk Google advertenties) tegen betaling vrijwaart van blokkering, heb je dus al je ziel aan deze krachten verkocht. Firefox zal Netscape achterna gaan en een browser als flock, die het ook niet redde. Waarom horen we niets over Reich's Brave?

Alles moet zwichten voor Big Gubberment Surveillance geassisteerd door Big Commerce en om op de kaart te blijven springt men door elke hoepel die voorgehouden wordt net als de eerste de beste circusartiest.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.