image

Moeten spammers betalen voor hun acties?

dinsdag 8 juli 2003, 09:41 door Redactie, 1 reacties

Een van de voorgestelde oplossingen voor het spamprobleem is het laten betalen van de spammers voor hun acties, maar niet iedereen is het hiermee eens. Sommigen geloven dat dit voorstel ervoor zal zorgen dat spammers zullen stoppen, terwijl anderen geloven dat zo'n fundamentele verandering in de manier waarop we e-mail gebruiken onwerkbaar zal blijken. In dit artikel komen voor- en tegenstanders aan het woord.

Reacties (1)
09-07-2003, 02:02 door Donz
Stom idee, hoe wil je dat in godnaams gaan implementeren???? En waar gaat al dat geld naartoe? Nog meer belasting?

Met minder moeite bouw je er een heel certificate systeem in met openssl. Dan heb je meteen encryptie erin, wat weer veiliger is. Dan doe je het zo dat iedereen via de registrar van een domein altijd een compleet certificate krijgt dan, kan je gemakkelijk je eigen certificates signen en in je mail server zetten per sub-domein etc.
Als dit een verplichting wordt (kan allemaal gemakkelijk gecontroleerd worden bij het openen van een verbinding van server<->server), dan kan je dan gemakkelijk kiezen of je een bepaalde server of zelfs een heel domein toegang wilt weigeren. Bouw je dan net als nu om ip adressen te blokken zo'n database voor certificates en klaar ben je. Denk dat je spam dan echt zeer veel moeilijker maakt, want iedere server of gewoon heel domein ligt er zo uit, en die kosten geld.
Owja, als je het ook nog als officiele digitale handtekening kan gaan gebruiken heb je meteen weer een probleem opgelost.

Maar meende iets gelezen te hebben dat ze dat aan het ontwikkelen waren?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.