image

Canada: Hacktivisten willen verkiezingen beïnvloeden

zondag 18 juni 2017, 15:45 door Redactie, 5 reacties

Hacktivisten hebben in 2015 geprobeerd de Canadese verkiezingen te beïnvloeden en zullen dat waarschijnlijk tijdens de komende verkiezingen van 2019 opnieuw proberen, zo waarschuwt de Canadese inlichtingendienst CSE in een nieuw rapport over cyberdreigingen voor het democratische proces (pdf).

Volgens de CSE neemt de cyberdreiging tegen het democratische proces wereldwijd toe en is ook Canada hiervoor niet immuun. Tijdens de afgelopen verkiezingen waren er verschillende niet echt geraffineerde dreigingen die zeer waarschijnlijk het werk van hacktivisten en cybercriminelen waren. De Canadese inlichtingendienst zou nog geen aanvallen van andere landen op het democratische proces hebben gezien. Voor de verkiezingen van 2019 wordt rekening gehouden met nieuwe pogingen van hacktivisten. Of ook landen zich hiermee zullen bezighouden zal afhangen van het Canadese binnen- en buitenlandse beleid.

De CSE waarschuwt hierbij ook voor de rol van internet en social media. Doordat verkiezingsdiensten steeds vaker gebruik van maken van internet om de dienstverlening voor kiezers te verbeteren, neemt ook het risico op cyberdreigingen toe. Daarnaast zorgt social media, door de kleiner wordende invloed van de traditionele media, ervoor dat het eenvoudiger wordt voor tegenstanders om misinformatie en propaganda te verspreiden en zo kiezers te beïnvloeden.

In de conclusie stelt het CSE dat veel van de cyberdreigingen zijn te verhelpen door middel van cybersecurity, fysieke beveiliging en andere best practices. "Cyberdreigingen en beïnvloedingsoperaties zijn vaak succesvol omdat ze misbruik maken van de diep gewortelde menselijke aard en sociale patronen, en niet alleen van technologische kwetsbaarheden. Zowel het technische als het sociale element van het probleem moeten dan ook worden opgelost om het democratische proces te beschermen", aldus de dienst.

Reacties (5)
18-06-2017, 16:08 door Anoniem
Dus als er iets met de verkiezingen niet helemaal goed zit, komen hackers in beeld.
Je kan ze overal de schuld van geven. Ze ontkennen immers nooit.

Alleen over de rol van CIA (basis Frankfurt) bij het bewaken van de recente Franse verkiezingen zwijgt de reguliere pers steevast.

Trouwens, Stalin zei al, "Het maakt niet uit wie er kiest, het maakt alleen uit wie er telt".

Bij H.C. waren het de "Ruzzyans" en fake news media houdt dat net zo lang vol, totdat de massa het voor een voldongen feit aanneemt.

Reden voor een nieuwe boycot van het Rijk van het Kwaad om Europa van duuder gas te voorzien en de goedkopere gasleveranties van Rusland in de wielen te rijden, want ze hacken immers en vergeet niet, ze hebben ook Trump in het zadel geholpen. The Energy Market is a bitch.

Als ze maar even dimmen'' tijdens het komend Russisch voetbalevenement.
18-06-2017, 16:13 door johanw
Daarnaast zorgt social media, door de kleiner wordende invloed van de traditionele media, ervoor dat het eenvoudiger wordt voor tegenstanders om misinformatie en propaganda te verspreiden en zo kiezers te beïnvloeden.
Daar staat dan weer tegenover dat het voor overheden minder effect heeft om tegenstanders dood te zwijgen in de traditionele media en zo de verkiezingen in haar voordeel te beinvloeden. Elk nadeel heeft z'n voordeel.
18-06-2017, 22:30 door Anoniem
Wat ook mee zal gaan spelen bij verkiezingen is beïnvloeding door berichten op fora en sociale media. Dat laatste kan best gevaarlijk zijn (denk midden oosten).

Daar hoef je geen hacker voor te zijn.. impact van content is groter dan een gehackt en site.
19-06-2017, 10:54 door Anoniem
Door johanw:
Daar staat dan weer tegenover dat het voor overheden minder effect heeft om tegenstanders dood te zwijgen in de traditionele media en zo de verkiezingen in haar voordeel te beinvloeden. Elk nadeel heeft z'n voordeel.
Inderdaad, de hele "fake news" discussie glijdt al snel af naar een nivo waar alle nieuws wat een bepaalde belanghebber
niet goed uitkomt als "fake news" wordt neergezet. Daarom is het ook zo'n slecht idee om fake news aan banden
(proberen) te leggen. Als daar een mechanisme voor is dan zal het niet lang duren of alle nieuws wat niet past in het
wereldje van de gutmenschen wordt als "fake news" bestempeld en geblokkeerd. Dat is wel de ultieme vorm van censuur.
19-06-2017, 12:10 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ook mee zal gaan spelen bij verkiezingen is beïnvloeding door berichten op fora en sociale media. Dat laatste kan best gevaarlijk zijn (denk midden oosten).

Daar hoef je geen hacker voor te zijn.. impact van content is groter dan een gehackt en site.

Dan een gehackte site.

Damn android keyboardje ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.