image

Hoeveelheid malware voor Internet of Things sterk gegroeid

dinsdag 20 juni 2017, 10:59 door Redactie, 2 reacties

De hoeveelheid malware voor Internet of Things-apparaten is in de eerste maanden van dit jaar sterk gegroeid. Het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab zegt inmiddels over ruim 7200 malware-exemplaren voor IoT-apparaten te beschikken, waarvan er 4000 dit jaar werden ontdekt.

De virusbestrijder besloot verschillende honeypots neer te zetten om IoT-aanvallen te onderzoeken. De meeste aanvallen waren afkomstig van gehackte digitale videorecorders en ip-camera's (63%), gevolgd door netwerkapparaten en routers (20%). Twintig procent van de apparaten die de honeypots aanvielen konden niet worden ge√Įdentificeerd. Veel van de gehackte apparaten die aanvallers gebruiken bevinden zich in China, Vietnam en Rusland.

Om infecties door IoT-malware te voorkomen krijgen gebruikers en beheerders het advies om ervoor te zorgen dat de apparatuur niet vanaf het internet benaderbaar is. Verder moeten gebruikers alle ongebruikte netwerkdiensten uitschakelen, het standaardwachtwoord wijzigen en de firmware updaten. In het geval het standaardwachtwoord niet kan worden gewijzigd moet de netwerkdienst waarvoor het account nodig is worden uitgeschakeld of alleen tot het lokale netwerk worden beperkt.

Reacties (2)
20-06-2017, 13:57 door Anoniem
Wel interessant om iets mee te doen qua onderzoek. Iedereen heeft een menig over iot maar er is weinig gericht onderzoek naar de grootte van de problemen , mapping projecten en exploitatie onderzoek.
22-06-2017, 08:42 door Anoniem
Dat krijg je ervan als een doos randdebielen onzin apparaten maken zonder dat ze er bij nadenken. Eigen schuld, dikke bult.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.