Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

windows defender op windows 10 vs norton

20-06-2017, 17:15 door Anoniem, 5 reacties
Beste forum. het is misschien eentonig maar ik wou het toch vragen. hoeveel is Norton internet security beter dan windows defender, vooral kwa rootkits detectie en malware?
Reacties (5)
21-06-2017, 10:23 door Anoniem
Het is beide troep, hoewel Windows Defender in Win 10 creators update met SmartScreen wel sterk is verbeterd.

Ik zou Windows Defender lekker laten draaien en je geld ipv van voor Norton, voor de betaalde versie van MalwareBytes te gebruiken.

Zo heb twee zeer goede lagen van bescherming.
21-06-2017, 11:14 door Anoniem
Tja, Windows Defender doet het eigenlijk nooit echt goed in de tests, maar dat komt mede door de manier van testen. De kracht van Defender is de cloud en laat die nou altijd uit staan bij de tests. Windows Defender is over het algemeen geen verkeerde keuze voor huis, tuin en keukengebruik. Niet perse de beste keus. Is Norton beter? Hmmm... ik zou toch eerder gaan voor Bitdefender free. Je kunt je geld maar één keer uitgeven, dus koop dan een lekker biertje voor dat geld of investeer in een top 3 product.

Oh, en mocht je Avira overwegen, zet dan even de Ask toolbar en de browse extention uit. Je wilt immers geen malware krijgen van je anti virus.
21-06-2017, 11:30 door Anoniem
Door Anoniem: Beste forum. het is misschien eentonig maar ik wou het toch vragen. hoeveel is Norton internet security beter dan windows defender, vooral kwa rootkits detectie en malware?

Het ligt eraan of je een ervaren Windows/Internet gebruiker bent.

Als voorbeeld pak ik mijn ouders, bij hen zou ik Norton aanraden, puur omdat het hen op meerdere wijzen behoed om bepaalde sites te bezoeken of browser plug-ins te installeren etc. aangezien zij niet dagelijks op internet zitten en niet weten hoe virussen etc. te werk gaan (openen van mail bijlagen, etc etc)
Ikzelf daarin tegen zou het niet als "behoeden" ervaren, maar als "lastig vallen" omdat ik zelf prime weet wat wel en wat vooral niet te doen op het grote boze internet.

Conclusie: Heb je zelf redelijk wat ervaring met computers/internet, dan is Windows Defender voldoende, in plaats van Norton kopen kun je dan inderdaad zoals de poster hierboven aangeeft het geld besteden aan Malwarebytes voor een tweede non-intrusive laag beveiliging.
21-06-2017, 19:17 door Anoniem
nau mijn ervaring is dat windows devender erg basic bescherming bied tegen over andere pakketten
ik weet niet hoe die test gedaan worden maar ik kijk er wel eens naar maar zeg nooit op basis van dit wat de beste virusscanner is, uiteindelijk doen ze allemaal het zelfde werk en het is beetje een eigen mening van welke je het beste vind en zo.
21-06-2017, 19:17 door Anoniem
Bedankt voor de reakties, tot noch toe.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.