image

Britten opgepakt wegens plannen om Microsoft te hacken

donderdag 22 juni 2017, 16:48 door Redactie, 9 reacties

In Groot-Brittannië zijn twee mannen opgepakt wegens plannen om Microsoft te hacken, zo heeft de South East Regional Organised Crime Unit (SEROCU) vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een 22-jarige man die wordt verdacht van het verkrijgen van ongeautoriseerde toegang tot een computer en een 25-jarige man die van computermisbruik wordt verdacht.

De aanhoudingen volgen in een onderzoek naar inbraken op de netwerken van Microsoft. Volgens de Britse politie gaat het om een groep die achter de inbraken zit en wordt er daarom met FBI, Europol en andere politiediensten samengewerkt, alsmede Microsoft. "Het is nog te vroeg om te speculeren welke informatie de groep heeft benaderd, maar na contact met Microsoft kunnen we bevestigen dat ze geen toegang tot klantgegevens hebben gekregen", zegt rechercheur Rob Bryant. De aanvallen zouden van januari tot en met maart dit jaar hebben plaatsgevonden.

Reacties (9)
23-06-2017, 07:29 door Anoniem
uhm... plannen om microsoft te hacken? onderzoek naar inbraken op het de netwerken?
waar worden ze nou precies van beschuldigd? een port scan?
23-06-2017, 08:57 door Whacko
Door Anoniem: uhm... plannen om microsoft te hacken? onderzoek naar inbraken op het de netwerken?
waar worden ze nou precies van beschuldigd? een port scan?
Vraag me ook wel af wat ze nou eigenlijk hebben gedaan.
23-06-2017, 09:49 door Anoniem
Nee, er is geconstateerd dat er computer vredebreuk heeft plaatsgevonden:

"Het gaat om een 22-jarige man die wordt verdacht van het verkrijgen van ongeautoriseerde toegang tot een computer....."

Rustig lezen, in een tijd waarin iedereen onder druk zwaar moet presteren, is een vaardigheid, vereist concentratie etc, niet geschikt vor de huidige AD-HD generatie. Ik stel voor dat we het maar afschaffen
23-06-2017, 10:21 door Anoniem
ongeautoriseerde toegang tot een computer
Dat heet bij ons computervredebreuk en is ook hier strafbaar.

Maar wat moet ik me hierbij voorstellen:
computermisbruik
?

Of heeft een PC als deurstopper gebruikt? Heeft hij er seks mee gehad? Of zoiets: https://yerf.metafur.org/kalecorw/sysadmn.jpg
23-06-2017, 10:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-06-2017, 11:35 door Anoniem
Hoe dat in het buitenland zit weet ik niet, maar volgens Nederlands Strafrecht is een strafbare poging tot een misdrijf zelf ook een al een misdrijf. Dan wordt het misdrijf zelf nog niet eens uitgevoerd, maar je kunt dan wel daarvoor worden opgepakt. Nieuw is verder dat z.g. voorbereidingshandelingen sinds kort ook strafbaar zijn in Nederland. Wie dus iets voorbereidt tot een misdrijf kan daarvoor met Justitie in aanraking komen.
23-06-2017, 15:18 door Anoniem
Belangrijkste eigenaar van Microsoft en ook Apple is Carlyle een Amerikaans defensie bedrijf dat al bij hun oprichting grote hoeveelheden geld pompte in Microsoft en Apple.

Microsoft, Apple, Google, Facebook, Oracle zijn allemaal grotendeels half privaat defensie bedrijven tenminste met als kenmerk defensie bedrijf Carlyle en inQtel.

Facebook is vrijwel geheel inQtel.

Het zijn dus een combinatie van staat en privaat bedrijven waardoor ze makkelijker wereld dominant werden want dat zijn ze.

Alleen Frankrijk en Rusland zijn op overheid gebied onafhankelijk met eigen technologie voor zaken zoals leger, politie en politiek. Gewone burgers maken eigenlijk gebruik van technologie ontwikkeld voor militaire doeleinden.

Monopolie vorming is zeer kenmerkend. Concurreren moet je absoluut niet doen, zoals dat spreekwoord, de concurrentie is moordend, vooral als het half staats bedrijven zijn.

Lees bijvoorbeeld de biografie van Larry Elison, Mark Zuckerberg, Larry Page, Bill Gates, Steve Jobs


Met even googelen vind je wel foto's van deze mensen als ze medailles krijgen op het CIA kantoor.

Google image search, dan Mark Zuckerberg CIA, of Bill Gates Bush, of bedrijfsnaam en Carlyle of inQtel.

Het is hun macht dat ze de Amerikaanse regering achter zich hebben dat ze zo groot werden. Daar is niet veel aan te doen, behalve uit hun weg blijven en leven van hun kruimels.
23-06-2017, 18:42 door Anoniem
Door Anoniem: lang warrig verhaal over een complot...

... uit hun weg blijven en leven van hun kruimels.

Dankzij Microsoft hebben miljoenen mensen werk, dat ze dan af en toe wat nemen, dat hoort er bij. Vrijwel de gehele IT sector draait op het verkopen van Microsoft producten, dus effe dimme b.v.d.
24-06-2017, 19:58 door Anoniem
Ik zou zeggen "hack the planet".

... hopelijk komen ze niet voor deze uitspraak :)

Ik heb blijkbaar onder een steen gelegen want de laatste keer dat ik checkte was hacken nog cool en legaal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.