image

Google verwijdert medische dossiers uit zoekresultaten

vrijdag 23 juni 2017, 14:43 door Redactie, 3 reacties

Google heeft een aanpassing doorgevoerd waardoor persoonlijke medische dossiers voortaan uit de zoekresultaten kunnen worden verwijderd. Dat laat persbureau Bloomberg weten. Op de eigen beleidspagina geeft Google een overzicht van onderwerpen die het kan verwijderen, zoals creditcardnummers, rekeningnummers, foto's van handtekeningen en nationale identificatienummers, zoals het BSN.

Gisteren is er een categorie bijgekomen, namelijk "vertrouwelijke, persoonlijke medische dossiers van privépersonen". Een woordvoerster van Google bevestigde de aanpassing en stelde dat die geen invloed op zoekadvertenties heeft. Verdere informatie werd echter niet gegeven. Gebruikers zijn gewaarschuwd dat als er persoonlijke medische gegevens op het web worden gevonden het niet voldoende is om het alleen uit de zoekresultaten van Google te verwijderen, aangezien ook de bron in kwestie het moet weghalen.

Reacties (3)
23-06-2017, 16:14 door Anoniem
Net als bij non-public clouddiensten, wat je niet ziet, deert je niet en je kunt ook later nog beweren dat het niet bestaat.

Google zit inmiddels wel op al dit soort persoonlijke data en als ze niet publiekelijk op te zoeken zijn, wie krijgt ze dan wel tegen betaling op zijn of haar bureau? Anders krijg je toch geen persoonlijke advertenties na een zoektochtje op je symptomatiek of na de mail van je behandelend ziekenhuis?

Google weet meer van je zelf als je zelf kunt weten vaak nog. Wie toomt Google in? Mevrouw Kroes is het ook niet gelukt.
24-06-2017, 21:02 door Anoniem
Curieus dat dit soort informatie te indexeren is. Dan moet het namelijk ergens beschikbaar zijn. De vraag is dan wie is er aan het lekken?
26-06-2017, 09:17 door spatieman
nsa ? ,lsp epd??, overheden die het gevaar niet willen inzien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.