Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Malwarebytes 3 Premium?

26-06-2017, 14:25 door [Account Verwijderd], 5 reacties
Volgens Malwarebytes kan de nieuwe versie MBAM 3 beschouwt worden als een volledig stand-alone beveilingsproduct, en is het in staat om elk ander (betaald) antimalware/antivirus prodoct te vervangen.

Zijn er hier al mensen die MBAM 3 Premium als enig beveilingsproduct gebruiken? Of wellicht nog in combinatie met Windows Defender?

Ik ben erg benieuwd naar de ervaringen!
Reacties (5)
26-06-2017, 15:20 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 26-06-2017, 16:04
Dat klopt, MBAM 3 Premium is een volledig stand-alone beveilingsproduct. Op een pc gebruik ik ook (nu) nog met een ander beveiligingsproduct, maar dat loopt binnenkort af en ik ga dat andere beveiligingsproduct niet verlengen, en alléén met MBAM 3 Premium verder ga.

Heb toevallig begin februari 2017 nog een MBAM 3 Premium Lifetime Subscription aangeschaft bij een IT-winkel in Canada, veel voordeliger dan elk jaar voor een abonnement betalen.

Heb net gekeken voor de liefhebbers, en ze hebben MBAM 3 Premium met Lifetime Subscription https://www.itfactory.ca/malwarebytes-anti-malware-for-1-pc-download nog op voorraad.
26-06-2017, 15:23 door Anoniem
Lees eens de reacties over versie 3.1.2
https://www.ghacks.net/2017/04/25/if-malwarebytes-blocks-legitimate-processes-do-this/

https://www.ghacks.net/2017/05/11/malwarebytes-3-1-performance-improvements/

ik heb nog lifetime-licenties maar ben gewoon naar versie 2.2.1 terug gegaan vanwege de vele problemen en systeemvertraging i.c.m. Kaspersky, ondanks dat de helpdesk van Malwarbytes blijft beweren dat ze probleemloos naast elkaar kunnen.
Die anti-ransome en exploit-beveiliging is nog nooit effectief geweest.
ik denk erover om mijn licenties van Malwarbytes gewoon te verkopen
26-06-2017, 16:13 door Anoniem
Malwarebytes doet nooit mee / wil nooit meewerken aan de testen van AV-test en AV-comp
conclusie kan je zelf trekken
14-10-2017, 11:20 door Anoniem
14-10-2017

Malwarebytes 3 Premium claimt een volwaardig veiligheidspakket voor windows te zijn. Bovendien claimt Malwarebytes 3 compatibel te zijn met andere antivirusprogramma's. Beide is niet waar. Ik heb jaren Malwarebytes Anti Malware gebruikt in combinatie met Malwarebytes Anti Exploit. Nu is alles geïntegreerd in de nieuwe Malwarebytes die alle andere veiligheidspakketten overbodig zou maken, maar bij twijfel kun je gewoon een ander AV Pakket ernaast blijven gebruiken.

De werkelijkheid is: Gebruik je Malwarebytes zonder ander AV Programma, dan is je computer in gevaar, want Malwarebytes heeft geen antivirus functie. Bovendien vertrouwt Malwarebytes premium op de standaard firewall van Windows, waarvan we weten dat die in veel opzichten niet geavanceerd genoeg is.
Gebruik je Malwarebytes met een ander AV Programma, dan is je computer ook in gevaar, want dan werken ze elkaar tegen, sluiten wederzijds bepaalde veiligheids instellingen van elkaar af. Het wordt dan een soort survival of the fittest.
Onlangs had ik een Windows 8.1 computer opnieuw geïnstalleerd met met Malwarebytes 3 Premium, vertrouwend op de claim van compatibiliteit zette ik er (i.v.m. het ontbreken van een sterke firewall) Kaspersky Total Security 2018 naast.

Binnen 2 uur crashte mijn computer, hij reageerde nergens meer op, was niet in staat opnieuw op te starten en ik kon weer helemaal opnieuw beginnen.

Ik heb Malwarebytes support een mail gestuurd met een paar vriendelijke vragen, over de firewall, en de compatibiliteit.

Ik kreeg wel een geautomatiseerd bericht dat er een ticket was aangemaakt en dat een medewerker contact zou opnemen.

Er werd niet gereageerd, nog een mailtje gestuurd, weer een ticket, en geen reactie.

Mijn mening: Vertrouw niet op Malwarebytes 3 Premium, hoe mooi en geavanceerd het er ook uit ziet.

Theo.
15-10-2017, 11:07 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 18-10-2017, 19:14
Door opti:Zijn er hier al mensen die MBAM 3 Premium als enig beveilingsproduct gebruiken? Of wellicht nog in combinatie met Windows Defender?
Ik gebruik op W10 Pro X64 Windows Defender en MB3 Premium naast elkaar.
Het zijn twee verschillende producten, ieder werkt op zijn eigen manier en ieder vangt andere dingen af.
Ze zitten elkaar in mijn ervaring niet in de weg maar vullen elkaar aan.

[edit]
In de W10 Fall Creators Update lijken ze elkaar wel in de weg te zitten, de Defender Virus & threat protection schakelt af als MB actief is.
Ik kies er nu vooralsnog voor om MB dan maar uit te zetten, Windows Defender heeft in de FCU een aantal functies van MB er bij gekregen.
[/edit]

[edit 2]
Na een "clean" installatie van W10 FCU kunnen MalwareBytes en Windows Defender wel vredig naast elkaar bestaan en elkaar aanvullen zoals het hoort.
Blijkbaar lukte het niet na een gewone update zoals vermoedelijk 99% van de gebruikers die doet.
Zucht, waarom kan het nooit in één keer goed gaan .....??
[/edit 2]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.