/dev/null - Overig

Ontwikkelingen m.b.t. huidige technologie en digitalisering.

02-07-2017, 08:45 door Mariandel 2017, 9 reacties
Laatst bijgewerkt: 02-07-2017, 08:51
1. I.D.- kaarten niet meer eigendom van de burger, maar van de gemeente.
2. De nieuwe (Wereld)passen Rabobank zijn niet meer het eigendom van de burger. Je hoeft je handtekening er niet meer onder te zetten. Op verzoek moet het worden ingeleverd.
3. E-mails van de Overheid, gemeenten, banken en zakenbedrijven, staan soms geen namen meer en al helemaal geen handtekeningen. Veel No-reply-zakelijke e-mails. Denk je via e-mail te kunnen communiceren, maar soms valt dat dan vies tegen.
Hoe transparant is onze samenleving nog? Gaat dit alles niet ten koste van de privacy en vrijheid van de burger en daarmee de veiligheid van alle burgers? Hoe transparant is het Internet zelf?
Inderdaad, we zien niet wie er aan de andere kant van het scherm zit. En de andere kant ziet mij/ons niet. Persoonlijk vind ik dat problemen toenemen, naarmate Internet en de digitalisering zich verder en verder ontwikkelt tot een zeer log systeem dat zijn weerga niet kent. Alles is met elkaar verbonden ofwel 'connected' (zeker bij Facebook).
Voorbeelden van misdadige praktijken die op deze website ook aan de orde gekomen zijn om het tegen te gaan zoals: Internetfraude, fishingmails, of criminaliteit via de telefoon lijken aan de orde van de dag te zijn. Het is big business, maar dan geen eerlijke business.
Maar is dat wel zo bevorderlijk voor de innerlijke vrede en de vrijheid en privacy van mensen? Het gevoel dat je vast zit aan van alles en nog wat (inperking van vrijheid) is bij mij in ieder geval sterk aanwezig. Er zijn momenten dan heb ik echt het idee, dat men aan de andere kant (..?..) weet wat ik precies aan het doen ben.
Hoe andere mensen dat hebben weet ik niet.
Reacties (9)
02-07-2017, 14:28 door Mariandel 2017 - Bijgewerkt: 02-07-2017, 14:31
Hoe nu verder? Ik blijf mijn oorspronkelijke naam behouden, zie ik. Ik had 'klokkenluiders' ingevuld in verband met blokkade. Goed, dit is wel een onderwerp wat volledig voor security op Internet bedoeld is. Ik zal verder maar niet al te veel zeggen. Het is aan de website wat die er mee doet. Klant is koning(in)?
02-07-2017, 17:18 door Tha Cleaner
Door Mariandel 2017: Hoe nu verder? Ik blijf mijn oorspronkelijke naam behouden, zie ik. Ik had 'klokkenluiders' ingevuld in verband met blokkade. Goed, dit is wel een onderwerp wat volledig voor security op Internet bedoeld is. Ik zal verder maar niet al te veel zeggen. Het is aan de website wat die er mee doet. Klant is koning(in)?
Waarom edit je vorige OP gewoon niet? Ipv zelf de eerste posting te doen?

I.D.- kaarten niet meer eigendom van de burger, maar van de gemeente.
Dit was eigenlijk altijd al het geval. Hoe zie jij dit anders, of waarom ben jij van mening dat dit niet zo is? Het is gewoon een feit en niets nieuws.
De nieuwe (Wereld)passen Rabobank zijn niet meer het eigendom van de burger
Ook dit was altijd al het geval en is het zelfde bij andere banken. De handtekening heeft tegenwoordig ook niet heel erg veel toegevoegde waarde meer. Vroegha had je de cheque die je moest ondertekenen, maar deze bestaan eigenlijk in Nederland niet meer.
E-mails van de Overheid, gemeenten, banken en zakenbedrijven..... Denk je via e-mail te kunnen communiceren
Waarom zou dit niet van een functionele mailbox af kunnen komen. Tegenwoordig er zijn er veel meer gebruikers die de mailbox openen, en worden antwoorden van een systeem verstuurd, zodat het meteen goed bewaard kan worden. Want tegenwoordig moet alles als bewijst vast gelegd worden, zo is de maatschappij tegenwoordig.
En Email is daarin wel een goed en gemakkelijke communicatie middel. Het is snel en gemakkelijk en bijna iedereen heeft het. Je kunt het vanaf iedere plek, overal ter wereld, mits je Internet hebt, gebruiken. Vroegha was dat wel anders.

Overige tekst
Preek of discussie? Ik zie niet echt een discussie over Security of techniek hierin.
02-07-2017, 17:45 door Anoniem
De overheid heeft een eigen mailbox waar jij hoogst persoonlijk m.b.v. DigID je berichten behoort af te halen,
tenzij misschien dat je dit niet wilt en zelf roept "stuur mij maar gewoon even een meeltje."
02-07-2017, 18:02 door [Account Verwijderd]
Door Mariandel 2017: 1. I.D.- kaarten niet meer eigendom van de burger, maar van de gemeente.

Het na zijn overlijden nooit ingeleverde paspoort, model 1950, van mijn pa erop nagezien (1966)
Daar staat op de laatste pagina nr. 31:
"Het Nederlandse paspoort is eigendom van de staat der Nederlanden en is aan de houder (dus niet eigenaar) verstrekt om te dienen als reisdocument voor de daarin aangegeven landen".

2. De nieuwe (Wereld)passen Rabobank zijn niet meer het eigendom van de burger. Je hoeft je handtekening er niet meer onder te zetten. Op verzoek moet het worden ingeleverd.

Idem als hierboven maar hier is de eigenaar de bank- of creditcard instelling.
Enkele maanden geleden bij een grote opruiming vond ik mijn eerste Giropas (1976) Toch weggegooid maar nu een beetje spijt daarvan. Enfin ik weet zeker dat daarop stond - in detail mischien iets anders geformuleerd - "eigendom van de Rijks Post-cheque en Giro Dienst".

3. E-mails van de Overheid, gemeenten, banken en zakenbedrijven, staan soms geen namen meer en al helemaal geen handtekeningen.

De voorgedrukte stencil die op mijn naam en gepersonaliseerd met mijn dienstplichtnummer, mij meedeelde dat ik na verder onderzoek mijn militaire dienstplicht niet hoefde te vervullen was 'ondertekend' met: HET HOOFD VAN DE CENTRALE HERKEURINGSRAAD VOOR DE DIENSTPLICHT.
(vroeger zeverde men niet over Caps-lock zwetspraat maar was het normaal om iets te benadrukken door het gebruik van slechts hoofdletters toe te passen)

DUS:

@Mariandel:

Dringend advies: informeer jezelf grondig of laat je informeren voor je hier dingen gaat posten. Je bent jezelf toch enigszins een beetje aan het etaleren als ehm...nou ja... fantast en dat lijkt me helemaal niet goed voor je ego ;)
02-07-2017, 18:42 door Mariandel 2017 - Bijgewerkt: 02-07-2017, 18:44
Uitspraak van een hoogleraar in de techniek: "De wereld gaat kapot aan de techniek en digitalisering" Als een professor dat al zegt....,. Uitspraak van een bankemployee: "Sinds de komst van de computer is de zakenwereld steeds harder geworden." Het is voor velen merkbaar dat de mensen sinds de komst van de computer al minder tijd hebben voor elkaar. "Geen tijd!" is heel vaak wat ik hoor. Vroeger nam men veel meer de tijd, ook al hadden ze niet zoveel tijd. Dat is het verschil tussen vroeger en nu. Jagen, presteren, geld verdienen en .... wat de klok slaat. Je kunt de krant niet open doen, de tv. niet aanzetten of... er wordt wel wat erover gezegd. Dat fantaseer ik echt niet. Het is een feit. En ik ben echt niet de enige die dat geconstateerd heeft.
02-07-2017, 19:58 door Anoniem
Zegt het ene alter ego tegen het andere:

Door Aha:


@Mariandel:

Dringend advies: informeer jezelf grondig of laat je informeren voor je hier dingen gaat posten. Je bent jezelf toch enigszins een beetje aan het etaleren als ehm...nou ja... fantast en dat lijkt me helemaal niet goed voor je ego ;)

Wijzer worden we er niet van, veel teveel wollige woorden.
02-07-2017, 22:11 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Zegt het ene alter ego tegen het andere:

Door Aha:


@Mariandel:

Dringend advies: informeer jezelf grondig of laat je informeren voor je hier dingen gaat posten. Je bent jezelf toch enigszins een beetje aan het etaleren als ehm...nou ja... fantast en dat lijkt me helemaal niet goed voor je ego ;)

Wijzer worden we er niet van, veel teveel wollige woorden.

Wijze raad: Spreek niet voor anderen. Daarmee etaleer je slechts uiterste zwakheid.

In een moeite door schoffeer je bovendien degene voor wie mijn bericht bedoeld was, door - een gluiperd eigen - een kapstok - mijn post - te gebruiken om een persoonsqualificatie aan hem/haar toe te dichten, in plaats van een krachtig ego te tonen door hem/haar persoonlijk te quoten of van reactie te bedienen.

(Yuck, op onverklaarbare wijze ruikt imaginair de 'reactie' van anoniem 19:58 uur naar rottende vis.)

Oh ja, eeh... op mij heb je geen vat: Ik heb een rug van een aal en de huid van een olifant.
Je beoogt slechts een reactie - trollen eigen - en als ik tijd heb geniet van het spelen met woorden.
Kortom: je voedt slechts een van mijn meest geliefde vrije tijdsbestedingen. Verukkelijk!
02-07-2017, 22:48 door Mariandel 2017
Kunt u het nu nog volgen? Kunt u er nog bij? [ Farce Majeure :-) ]
03-07-2017, 00:01 door [Account Verwijderd]
Door Mariandel 2017: Uitspraak van een hoogleraar in de techniek: "De wereld gaat kapot aan de techniek en digitalisering" Als een professor dat al zegt....,. Uitspraak van een bankemployee: "Sinds de komst van de computer is de zakenwereld steeds harder geworden." Het is voor velen merkbaar dat de mensen sinds de komst van de computer al minder tijd hebben voor elkaar. "Geen tijd!" is heel vaak wat ik hoor. Vroeger nam men veel meer de tijd, ook al hadden ze niet zoveel tijd. Dat is het verschil tussen vroeger en nu. Jagen, presteren, geld verdienen en .... wat de klok slaat. Je kunt de krant niet open doen, de tv. niet aanzetten of... er wordt wel wat erover gezegd. Dat fantaseer ik echt niet. Het is een feit. En ik ben echt niet de enige die dat geconstateerd heeft.

Een uitspraak van een hoogleraar op zichzelf zegt niet zo heel veel. En al helemaal niet als die 60+ is (sorry, ok ben ook een oudje en ken mijn leeftijdsgenoten). Het zijn de professoren die het huiswerk van de leerlingen op de tafel van de leerlingadministratie gooien en zeggen : "Hier, stop maar in de computer, hier wordt ik niet voor betaald". En dat maak ik nog steeds dagelijks mee. En maar klagen over "de digitalisering".

Ik heb ook 15 jaar in het bankwezen gewerkt. De computer/digitalisering maakt niks kapot, de druk om goedkoper en meer concurrerend te zijn wel, en is in dezelfde periode als de opkomst van de computers in opgang geraakt. Een van de redenen dat ik wegging bij mijn pure middle-of-nowhere "klant-is-koning" bankje is omdat *alles* wegbezuinigd werd om kosten te besparen. En dat gaat ten koste van de klant ja.

Een paar losse uitspraken zegt helaas niet zoveel en is al helemaal geen gemeen goed of algemene gedachte.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.