image

Amerikaan krijgt twee jaar cel voor hacken overheidssystemen

zondag 2 juli 2017, 10:14 door Redactie, 1 reacties

Een 23-jarige Amerikaanse man die verschillende systemen van de Amerikaanse overheid hackte en toegang wist te krijgen tot de privé-accounts van overheidsfunctionarissen en hun familieleden is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar, zo laat het Amerikaanse ministerie van Justitie weten.

Volgens de aanklacht was de man onderdeel van een hackinggroep genaamd "“Crackas With Attitude". Van oktober 2015 tot februari 2016 maakte de groep gebruik van social engineering om toegang tot de persoonlijke online accounts van Amerikaanse overheidsfunctionarissen en hun familie te krijgen. De man gebruikte gestolen inloggegevens van een overheidsfunctionaris om toegang tot een vertrouwelijke politiedatabase te krijgen.

Een aantal maanden later publiceerde de man documenten en persoonlijke informatie die uit een ander overheidssysteem afkomstig waren, en namen en adresgegevens bevatten van tienduizenden medewerkers van het ministerie van Justitie en het ministerie van Homeland Security. Volgens het ministerie van Justitie maakten de aanvallers meer dan tien slachtoffers en zorgden voor meer dan 1,5 miljoen dollar schade. Een ander lid van de hackinggroep bekende eerder dit jaar schuld en zal op 28 juli worden veroordeeld.

Reacties (1)
02-07-2017, 21:41 door Anoniem
Intussen doet de overheid dit: <http://gizmodo.com/trumps-election-fraud-commission-asked-states-to-send-s-1796535568>. Dat mag kennelijk wel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.