image

Privacyorganisatie VS naar rechter wegens database met kiezersgegevens

dinsdag 4 juli 2017, 11:54 door Redactie, 5 reacties

De Amerikaanse privacyorganisatie EPIC heeft een Amerikaanse rechter gevraagd om een verzoek van een presidentiële adviescommissie voor het aanleggen van een database met gevoelige kiezersgegevens tijdelijk te blokkeren. De Presidential Advisory Commission on Election Integrity heeft alle 50 staten in de VS gevraagd om gegevens van geregistreerde kiezers te overhandigen.

Het gaat dan om namen, adresgegevens, geboortedata, politieke voorkeur wanneer dit beschikbaar is, overzichten van verkiezingen waaraan men heeft deelgenomen plus de laatste vier cijfers van het social security nummer. Volgens EPIC moet de commissie eerst een Privacy Impact Assessment uitvoeren en de resultaten hiervan publiceren. Iets dat niet is gebeurd. Daarnaast stelt de privacyorganisatie dat het verzoek om uitgebreide kiezersgegevens het recht op privacy schendt.

EPIC wijst verder naar twee eerdere "security-blunders" die de commissie heeft begaan, namelijk het laten versturen van kiezersgegevens via een onbeveiligde website en het willen publiceren van een gedeelte van het social security nummers. Iets dat identiteitsfraude en financiële fraude in de hand zou kunnen werken. De rechter doet naar verwachting tegen het einde van deze week uitspraak. De rechtszaak van EPIC volgt op een brief van 50 verkiezingsexperts en 20 privacyorganisaties waarin de Amerikaanse staten worden opgeroepen om niet aan het verzoek van de commissie te voldoen.

Reacties (5)
04-07-2017, 15:33 door Anoniem
De privacy van de burgers kan de overheid daar totaal niets schelen, maar als het op hun eigen privacy aankomt?
Echt ziek.
04-07-2017, 15:44 door Anoniem
Mooie database om te zien welke kiezers je het stemrecht moet afnemen als je weet op wie ze gestemd hebben...
Met de laatste cijfers van het SOFI nummer kun je makkelijk traceren wie het was.
Immers, hoeveel SOFI nummers eindigen op hetzelfde nummer in de dezelfde staat, laat staan als je de namen, het adres, geboortedatum en politieke voorkeur erbij hebt...
04-07-2017, 16:32 door Anoniem
Er is m.i. al iets fundamenteel fout als de lokale overheid een database heeft waarin je politieke voorkeur staat en wanneer je hebt gestemd. Het feit dat je in de VS je apart moet registreren als stemmer en dan naar je politieke voorkeur gevraagd wordt en deze gegevens beschikbaar gesteld worden aan de partijen is een ondermijning van het democratisch proces.
04-07-2017, 17:55 door karma4
Door Anoniem: Er is m.i. al iets fundamenteel fout als de lokale overheid een database heeft waarin je politieke voorkeur staat en wanneer je hebt gestemd. Het feit dat je in de VS je apart moet registreren als stemmer en dan naar je politieke voorkeur gevraagd wordt en deze gegevens beschikbaar gesteld worden aan de partijen is een ondermijning van het democratisch proces.
Well democratisch proces bedoel je?
04-07-2017, 17:57 door Anoniem
Missing word : voting history

Stemhistorie : dus een historie van wat je door de jaren heen hebt gestemd.

Dat is wat er onder meer valt op te maken uit info elders.
30 juni
https://www.wired.com/story/trump-wants-all-your-voter-data-what-could-go-wrong/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.