image

Grootste Zuid-Koreaanse bitcoinbeurs Bithumb gehackt

woensdag 5 juli 2017, 10:03 door Redactie, 1 reacties

Aanvallers hebben de grootste Zuid-Koreaanse bitcoinbeurs Bithumb gehackt en gegevens en geld van gebruikers gestolen. Bithumb is één van de grootste beurzen waar de digitale valuta bitcoin en ethereum worden verhandeld. De aanvallers wisten toegang tot de persoonlijke informatie van bijna 32.000 Bithumb-gebruikers te krijgen, waaronder namen, mobiele telefoonnummers en e-mailadressen, zo laat Brave New Coin weten.

Volgens de beurs gaat het om zo'n drie procent van de klanten. Klanten laten weten dat er omgerekend voor miljoenen euro's aan digitale valuta is gestolen, maar Bithumb stelt dat de aanvallers geen directe toegang tot het geld van klanten hadden. Volgens de beurs wisten de aanvallers via de computer van een medewerker binnen te dringen. De aanvallers zouden de gestolen persoonsgegevens vervolgens hebben gebruikt om klanten op te bellen en zo aanvullende informatie te stelen waarmee transacties konden worden uitgevoerd.

Bithumb ontdekte het datalek op 29 juni en waarschuwde de autoriteiten op 30 juni. Meer dan 100 Bithumb-gebruikers hebben inmiddels aangifte bij de Zuid-Koreaanse politie gedaan. De beurs zegt dat het slachtoffers van het datalek een vergoeding van omgerekend 76 euro gaat betalen. Gebruikers die verdere schade hebben opgelopen zullen, wanneer het schadebedrag is vastgesteld, een verdere vergoeding ontvangen, zo melden Zuid-Koreaanse media.

Reacties (1)
05-07-2017, 16:56 door Anoniem
Das pech... bitcoin weg
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.