Privacy - Wat niemand over je mag weten

BOF: Nieuwe sleepnetwet dreigt!

05-07-2017, 18:36 door Anoniem, 22 reacties
De nieuwe sleepnetwet dreigt er volgende week bij stemming van de Eerste Kamer door te komen!

Heb jij nog goede argumenten dat het er NIET moet komen?
Dan nu een laatste kans om dat bij de Eerste Kamer te laten horen en ze met je wijze woorden te overtuigen.

Alle informatie bij:
https://www.bof.nl/2017/07/04/eerste-kamer-beslist-over-sleepnet-laatste-kans-om-je-stem-te-laten-horen/

Deel je zorgen met de Eerste Kamer: https://geensleep.net/
Reacties (22)
05-07-2017, 20:50 door Anoniem
Heel goed!

Doe het anoniem, want reken maar dat jij de als reageerder direct op de lijst van definitief te controleren personen gaat.

Maar helpen zal het niet want dat deze wet doorgaat is allang geleden beslist, ander had men natuurlijk geen 20 miljoen aan software besteedt die overbodig zou blijken te zijn.

Als de eerste kamer ja zegt, en dat is vrij zeker, heb je gelijk een indicatie hoe het ervoor staat in Nederland : we zijn een zogenaamde democratie, tenzij anderen op een bepaald onderwerp hebben bepaald dat dat tegen elke stroom en elk advies in er gewoon moet komen.


Het enige dat nu nog kan helpen is een programma op teevee dat in een uur tijd uitlegt met een aantal deskundigen wat het precies gaat betekenen in Nederland.

Berttholee hintte pas al dat met het excuus van encryptie het sleepnet over Nederland permanent moet worden

- al je online uitingen : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs
- al je website bezoeken : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs
- al je emails inclusief inhoud : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs
- al je telefoongesprekken : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs
- alles wat je online leest, bekijkt, bezoekt : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs

- alle data die je modem genereert, dus ook of je wel of niet thuis bent : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs

- waar je bent elke seconde van de dag : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs
- wat je doet als afgeleide van de plek waar je bent, in de kerk, bij een lezing, bij een manifestatie of protest, in de buurt van een bepaald gebouw : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs

- real time analyse van het netwerk van jouw vrienden, bekenden, collega's, iedereen met wie je communiceert : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs

- vul maar aan de lijst met mogelijkheden is enorm! Digitale massasurveillance!

DE OVERHEID WEET STRAKS PRECIES :

- wat je gelooft en naar welke kerk je gaat wanneer
- wat je politieke voorkeur is en hoe je dat invult
- wat je intteresses zijn
- wie al je vrienden, kennissen, collega's zijn
- met wie je het meest omgaat en wat je met heen bespreekt
- welke dingen je liever niet openbaart, waar je aan lijdt ziekten, welke problemen je hebt etc.



PRIVACY IS OPGEHEVEN VOOR EN DOOR DE OVERHEID VOOR DE OVERHEID : DAT WORDT WERELDWIJD GEDEELD MET ANDERE OVERHEDEN

- JOUW LEVEN IS VOORTAAN WERELDWIJD DIGITAAL OPGESLAGEN EN VOOR VELE 10.000 EN AMBTENAREN VOORGOED TE BEKIJKEN WANNEER MEN DAT WIL.
- JOUW PRIVACY IS WERELDWIJD OPGEHEVENN!
- AL JOUW GEVOELIGE DATA LIGGEN WERELDDWIJD OP STRAAT EN ER KOMT EEN MOMENT DAT OOK NIET OVERHEDEN DAAR BIJ KUNNEN


DROMEN VAN BIG DATA ANALYSES

- Men zal big data computers laten beoordelen in welke categorie jij thuishoort op basis van een analyse van bovenstaande gegevens maat met een logica die niemand weet en waar je ook niet tegen kan protesteren !

Mensen worden gecategoriseerd, er worden verbanden gelegd op basis van afwijkingen en overeenkomst.
Het al oude neuzen meten is er helemaal niets bij : iedereen zijn eigen digitale neuzen categrorie!!

Dus, jij denk natuurlijk "dat ga ik technisch uit de weg"

Helaas, wie data afschermt, dus gewoon opkomt voor en slim omgaat met haar privacy zal verdacht zijn : iets te verbergen! (klopt jij hoeft niet te weten welke medische kwaal ik opzoek op internet, om maar wat je noemen).
Wie in het netwerk zit van iemand anders die van iets verdacht wordt zal zelf verdacht worden, dat merk je niet maar die bepaalde stip heb je voorgoed achter je naam.
Altijd extra gecontroleerd en aangehouden, jij weet niet waarom, zij wel.
Computers says no, geen uitleg : omdat de computer dat zegt zal het excuus zijn.[/b]


ZELF CENSUUR

Durf jij straks nog alle legale dingen te denken. te zeggen en te doen als je weet dat alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles, alles wat je digitaal doet
- wordt bekeken door de aivd
- wordt bekeken door de politie
- wordt gedeeld met nog 14 landen wereldwijd en dus nooit meer wordt gewist en altijd bewaard
- op termijn natuurlijk door steeds meer mensen van de overheid bekeken mag worden

- op termijn wellicht ook gekoppeld wordt met alles wat je doet met je verplichte EID dat allang niet meer de privacybescherming heeft die ze beloofde, al je online verrichtingen/betalingen nog meer inzichtelijk voor alweer, ..
- de aivd
- de politie
- de overheid.

Toen 1989 de muur viel waren we blij voor die mensen achter dat ijzeren gordijn, de dictatuur was gevallen en die mensen hadden vrijheid!!!
Nu, nog niet eens zo lang later gaan we alles controleren !!

VRIJHEID BESTAAT NIET ALS ALLES WAT JE ZEGT REAL TIME WORDT BEOORDEELD EN VOORGOED WORDT BEWAARD OM TEGEN JE TE GEBRUIKEN ALS MEN ER INEENS ANDERS OVER DENKT!

Die mooie mobiel en dat internet dat meer vrijheid beloofde wordt nu gebruikt om een politiestaat op te tuigen.
Jouw telefoon is niet langer jouw grootste vriend, zullen we maar zeggen.

Volgende week wordt het er gewoon doorgejast, alleen als er breed TRENDING TOPIC protest opstaat valt er heel misschien nog wat te redden.
Maar dan moet heel Nederland eerst verteld worden wat er echt gaat gebeuren : NEDERLAND VOORGOED IN HET DIGITALE SLEEPNET - AL JOUW BEWEGINGEN EN COMMUNICATIEDATA WERELDWIJD OPGESLAGEN EN GEDEELD.

Criminaliteit zal nauwelijks afnemen, online meningsuiting wel omdat je niet weet wat, wanneer en door wie tegen je zal worden gebruikt, kom je ineens een land niet meer in als je op vakantie wil.
Rara hoe kan dat nou?

ALS TERREUR DAADWWERKELIJK HET MOTIEF IS DAN HEBBEN BIJ DEZE VANAF VOLGENDE WEEK DE TERRORISTEN GEWONNEN : RECHTSSTAAT IS OP DE HELLING, 'GEFELICITEERD'!!

TOTALE CONTROLE IS EEN BIZAR ONMENSWAARDIG MAATSCHAPPIJBEELD DAT GEEN OPLOSSINGEN BIEDT MAAR CREEERT : HIER KOMEN GROTE MAATSCHAPPELIJKE ONGELUKKEN MET VELE SLACHTOFFERS.

En dan zullen de aanjagers van dit bizarre surveillance maatschappij concept zijn verdwenen van het politieke toneel en geen verantwoordelijkheid meer willen dragen. Nog te schrijven historie zal bewijzen of dat ook zal gebeuren.
05-07-2017, 21:28 door Anoniem
TOTALE CONTROLE IS EEN BIZAR ONMENSWAARDIG MAATSCHAPPIJBEELD
Dat is een maatschappij van robots.
05-07-2017, 22:09 door Anoniem
We weten allemaal dat dit er aan zit te komen. Iedereen die George Orwell's visie uit zijn werk kent, weet dat die nu al meer dan werkelijkheid geworden is.

Edoch reageren we allemaal als de kikker, die nog maar steeds niet uit het al heter wordende badje springen wil.
Waar gaat het eindigen, de "laars" op iedere burger's nek? Macht maakt corrupt en totale macht totaal corrupt.

Kijk maar naar de uitspraak van president Macron, dat hij Frankrijk wil regeren als de Romeinse god Jupiter.
Ook geeft de megalomaan geen persconferenties meer, want zijn gedachten zijn te complex voor het journaille.
Gaat hij ook een paard tot senator benoemen? Ken uw Romeinse geschiedschrijving (en lees Gibbon).

Met zulke leiders in het steeds meer tot het Vierde Rijk wordende gedrocht EU zit er nogal wat in de pijplijn voor ons allen. Inderdaad ik zou in deze tijd niet graag meer jong willen zijn en TINsec student aan een Hoge School voor Applied Sciences.

Wanneer koppelen we kleinschalig af van dit Surveillance Demon, waar zitten die digitale 'preppers' onder ons. Laten we ons als digitale schapen naar de digitale surveillance slachtbank leiden met alle gevolgen van dien, over wordt er nog iemand wakker. Als ik zo eens om heen kijk, zie ik weinig beweging.

Scenario nadat het sleepnet wordt ingevoerd, plausibiliteitsratio redelijk groot voor vele burgers:

U legt 's nachts vertwijfeld uw hand op uw smartfone, die is warm en u haalt de accu eruit, wie trackt u nu weer? U hoort van de zoveelste data-breach en u moet daardoor meer gaan betalen.

Men weet elk moment wat u in de knip hebt. U heeft angst dat baar geld geheel verdwijnt, u hebt geen bitcoins om ransomeware te betalen. Iemand breekt in op uw wifi via een KPN Fon - uw verkeer is niet voldoende versleuteld.

Instanties kijken nergens meer naar en de minister zegt dat u uzelf maar moet beschermen, er is geen geld voor. De commercie regeert en de slimmerik gist, terwijl de dommerd beslist. Het wordt een onleefbare wereld.......

Er is een kleine groep, die beveiliging nog beprijpt, die weet van eigen beveiligde servertjes inkloppen, van cloaking, van anonimiseren, obfusceren, slechte hosters, gekaapte sub-domeinen etc. etc.

Dit terwijl de allesoverheersende totale monitoring een beetje begint te lijken op de Borg uit de film,
weet u: verzet is zinloos, u wordt allemaal geassimileerd in wat "wij" vinden wat u moet denken en dat waar u een disassociatieve rilling bij moet krijgen. Wij sluiten u op binnen ons grid, zodat we over u kunnen heersen en ongelimiteerd graaien. Wij hebben alleen respect voor het `materiële`, en ook onze geestelijke waarden staan in dienst van het `materiële`. Ieder die anders denkt of andere behoeften heeft is een dissident en wij ontzeggen u uw rechten.

Wist u echt dat het al zo laat en zo erg was?
05-07-2017, 22:30 door Anoniem
Als je wilt dat er mensen serieus kijken naar je bezwaren moet je beginnen met de genuanceerd en reeel te brengen.
Met zo'n opgepompte en overdreven tekst bereik je eerder het tegenovergestelde van wat je wilt.
05-07-2017, 22:53 door Anoniem
Door Anoniem:
TOTALE CONTROLE IS EEN BIZAR ONMENSWAARDIG MAATSCHAPPIJBEELD
Dat is een maatschappij van robots.

Maar niemand die de programmeurs van die robot controleert, dus de parameters waarop big data slim doen en mensen veroordelen. Het devies is dan wel dat het alleen leidend maar niet beslissend moet zijn maar de praktijk wijst uit dat men zich toch zal laten leiden door : " de computer zal het wel juist hebben" .
Automatisch gestigmatiseerd worden door BigData computers en niemand die de programmeurs en makers controleert : dàt is waar oa bertholee en de zijnen van dromen.

Nederland moet innovatief zijn hoor je wel eens : innovatie komt van mensen die anders denken en niet in de pas lopen!!
Dit beleid is erop gericht om een maatschappij van jaknikkers en meelopers te creëren waar alles wat afwijkt verdacht is en weggezet wordt!!


Ik lust de bruine schoenen en bruine hemden van de bertholee types niet !
Bruin is niet mijn kleur en ik wil ook niet wonen in een maatschappij die bruin dicteert !

Ik wil vrijheid om te zeggen wat ik vind en om mij te uiten en privacy waar dat nodig is : geaardheid, religie, politieke mening, het recht op medisch geheim, enz ...

Big data en surveillance IS :

* De dood voor vrijheid
* De nekslag voor creativiteit
* De dood voor nieuwe eigen cultuur en sluit dus ook innovatie uit waar men zo graag over praat!!!


Wat nou aanpassen aan onze cultuur?
Die hebben we straks niet meer!!
Wij praten over cultuur maar geven haar geen ruimte : massasurveillance creëert bange doofstomme robots die alleen nog in de aangegeven pas durven te lopen die b & co bigdata analyserend impliciet maar dwingend zullen voorschrijven.
Meelopen langs de voorgeschreven uitgetekende lijntjes van surveillerende panopticon fantasten.
Afwijkingen moet je koesteren en niet verdacht maken om ze om zeep te helpen omdat je eigen begripskader er niet mee om kan gaan.

Angst en middelmaat zal de heersende cultuur worden dankzij b & co
Dat heeft niets met vrijheid noch met veiligheid te maken.
De maatschappij wordt er slechter van alleen al omdat ze maatschappijbreed totale paranoia zal creëren!!


Maar hoe krijgen we in hemelsnaam de eerste kamer nou toch nog daadwerkelijk wakker.
Aan welke kant van de geschiedenis willen deze mensen dan bijgeschreven gaan worden?
Van bruin hadden we toch geleerd?
"Dat nooit meer" zeggen we steeds plechtig, nu is de kans!

STOP DE PANOPTICON FANTASTEN!!!
Heersen op basis van gecreeerde angst en totale kennis : dat is geen rechtsstaat waardig
05-07-2017, 22:57 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-07-2017, 23:22 door Anoniem
Zij verwoorden alleen wat ze voelen en waar de anderen nog geen minuut van wakker liggen.
Het afgestompt bestaan neemt enorme vormen aan.

Maar wat gaan we doen aan de breed "by design en als default" onveilige infrastructuur.?????

Gaan we p- en m-developers security geven in het curriculum? Waar is het fout gegaan bij de IT beveiliging
en waar te beginnen met het anders te doen?

Wie benoemt nu eens exact wat er aan de handis en de mate waarin en wat we er tegen kunnen doen?

Of spelen we stommetje en vertelen we de goegemeente nog niet hoe erg PN*WED alles is
en hoe men al hun devices voortdurend 'leegtrekt' en niemand die er iets tegen aanvangt.

Het is als het liedje: "Zag twee beren broodjes smeren, ....stond erbij en ik keek ernaar!".
06-07-2017, 07:36 door [Account Verwijderd]
Anoniem, 05-07-2017, 20:50 uur:

...knip...
- al je online uitingen : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs
- al je website bezoeken : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs
- al je emails inclusief inhoud : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs
- al je telefoongesprekken : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs
- alles wat je online leest, bekijkt, bezoekt : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs

- alle data die je modem genereert, dus ook of je wel of niet thuis bent : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs

- waar je bent elke seconde van de dag : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs
- wat je doet als afgeleide van de plek waar je bent, in de kerk, bij een lezing, bij een manifestatie of protest, in de buurt van een bepaald gebouw : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs

- real time analyse van het netwerk van jouw vrienden, bekenden, collega's, iedereen met wie je communiceert : real time geanalyseerd en opgeslagen voor drie jaar lang en voorgoed gedeeld met oa de vs
...knip...


Hè, hè.....eindelijk een persoonlijke secretaris, die dat allemaal gaat bijhouden! Daar heb ik ruim 40 jaar naar gesnakt, maar heb dat van mijn inkomen tenminste nooit kunnen bekostigen.
06-07-2017, 08:42 door Anoniem
Quote:DE OVERHEID WEET STRAKS PRECIES :

- wat je gelooft en naar welke kerk je gaat wanneer
- wat je politieke voorkeur is en hoe je dat invult
- wat je interesses zijn
- wie al je vrienden, kennissen, collega's zijn
- met wie je het meest omgaat en wat je met hen bespreekt
- welke dingen je liever niet openbaart, waar je aan lijdt ziekten, welke problemen je hebt etc."Unquote

Dat wisten ze al in 1983 toen ik gekeurd werd voor de mariniers... Dus tot zover niks nieuws onder de zon...
06-07-2017, 09:02 door Anoniem
dit is een goeie: het word dus tijd voor beveiligde e mail cliënte zo als........proton mail mailserver uit Zwitserland versleuteld
wel te verstaan??????????????

protonmail.com
06-07-2017, 11:18 door Anoniem
Mijn VPN server staat in het buitenland (geen Europees land waar de snoopy-boys elkaars info delen), en bovendien gebruik ik Tor. Standaard Mailclients worden niet gebruikt en wat privaat is gebeurt via versleutelde mails.

Zou graag van Security.nl willen zien wat ze voor ons verder kunnen doen.
06-07-2017, 11:29 door Anoniem
Door Anoniem: Heel goed!

Doe het anoniem, want reken maar dat jij de als reageerder direct op de lijst van definitief te controleren personen gaat.
Enige bron hiervoor?
En zoals zo velen. Ik heb niets te verbergen voor de overheid. En met de bekende informatie, kunnen ze mij meteen voor alles uitsluiten in mogelijke onderzoeken.

......
hoop bla bla.
......


Voor de rest is alles wel goed met je?
Tip:
Even adem in en adem uit.
Tel tot 10, of in jouw geval zou ik je tot 100 adviseren.


Persoonlijk heb ik hier juist geen bezwaar tegen. Ik ben er eigenlijk zelfs voorstander voor. Het is gewoon nodig om op een bepaalde manier controle te houden. De huidige wereld bewijst dit al. Natuurlijk is dan wel weer de vraag, wie controleert de controlerende partij. Maar dat is allemaal in te regelen.

De wereld is tegenwoordig (en was het nooit) rozengeur en maneschijn. En daar moet je tegen geschermd worden.

Without laws there can be no freedom
06-07-2017, 12:19 door Anoniem
Door Anoniem: Quote:DE OVERHEID WEET STRAKS PRECIES :

- wat je gelooft en naar welke kerk je gaat wanneer
- wat je politieke voorkeur is en hoe je dat invult
- wat je interesses zijn
- wie al je vrienden, kennissen, collega's zijn
- met wie je het meest omgaat en wat je met hen bespreekt
- welke dingen je liever niet openbaart, waar je aan lijdt ziekten, welke problemen je hebt etc."Unquote

Dat wisten ze al in 1983 toen ik gekeurd werd voor de mariniers... Dus tot zover niks nieuws onder de zon...

Het is inderdaad bekend dat mariniers er een andere moraal op na houden en zich druk maken om andere zaken.

Annabolen drugs tegenover andere drugs:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Perron_Nul
Met de aantekening dat dit niet bepaald volledig is.
De actie van zo'n honderd mariniers werd helemaal niet voorkomen.
Naar ik meen minimaal 12 mariniers, echt stevige types, hebben daar stevige klappen lopen uitdelen.
Dat ging inderdaad niet over privacy maar over eigenrichting.

Maar enige kennis van historie doet er natuurlijk niet toe.
Ook niet in beide kamers van handje klap : er is een formatie gaande!
Wedden dat de meerderheid of zels geen enkel kamerlid in de 1e kamer de documentaire over snowden heeft gezien en dus eigenlijk geen daadwerkelijk besef heeft wat deze sleepnetten gaan betekenen?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Citizenfour

Als het er door is zal het verworden tot standaardgedrag : " 'welkom' in onze nieuwe politiestaat"
06-07-2017, 13:32 door Anoniem
Ik maak me over iets anders serieus zorgen.

We hebben gezien dat de NSA haar wapenkast niet afdoende kan beveiligen.

Of onze Nederlandse inlichtingendiensten hun zaakjes beter voor elkaar hebben weet ik niet, maar iets zegt me dat het wel eens tegen kon vallen.

Als die jongens hun wapens niet achter slot en grendel kunnen houden moet ik er dan maar op vertrouwen dat ze dat met mijn gegevens wel kunnen?

En nee, de aarde is rond, Elvis is dood en ik heb geen aluminium hoedje.
Maar toch.......
06-07-2017, 13:58 door Anoniem
Persoonlijk heb ik hier juist geen bezwaar tegen. Ik ben er eigenlijk zelfs voorstander voor. Het is gewoon nodig om op een bepaalde manier controle te houden. De huidige wereld bewijst dit al. Natuurlijk is dan wel weer de vraag, wie controleert de controlerende partij. Maar dat is allemaal in te regelen.
Geloof en antwoord ligt dus in ...

Perfectie nastreven in burgers controleren

Daar kan een klein land groot in zijn.
En dat willen we kennelijk weer.
Ooit hadden we een perfect niet te vervalsen identiteitsbewijs waarmee we iedereen (behalve de houders ervan) mee van dienst wilden zijn.
Dat liep dan ook niet goed af voor de houders van dat persoonsbewijs.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Persoonsbewijs

Omdat iedereen hier zo ontzettend maatschappelijk begaan en betrokken is en zich graag in achtergronden met geduld verdiept hierbij dan nog een filmtip die je vast nog wel ergens op het internet kan bekijken of vinden.
https://en.wikipedia.org/wiki/Shoah_(film)

Opdat we voortaan meer betrokken zijn op basis van hoe we het keer op keer uit de hand laten lopen via kortzichtige politici, kortzichtige politiemanagers, kortzichtige burgers.

Laten we omdat ons geheugen ons keer op keer in de steek laat, de volgende verantwoordelijken voor het aankomende systeem een kleine aanpassing in naamgeving geven.
Eén grote perfecte familie

Aliassen:

* Jacobus Mark rutte Lentz
* Jacobus Lodewijk asscher Lentz
* Jacobus Ronald plassterk Lentz
* Jacobus Ard van der steur Lentz
* Jacobus Ivo opstelten Lentz
* Jacobus Rob bertholee Lentz


Belangrijke namen in het grote nieuwe historische boek van de menschen archivarissen.
De meest absurdistische gotspe is dat tenminste 1 persoon tegen elk beter weten in heeft gehandeld.
Deze mensen hebben geen IQ van 20, zijn niet dom en hebben bijzonder grote maatschappelijke verantwoordelijkheid .

Helaas, zijn er altijd zijn er mensen die daar niet verantwoordelijk mee kunnen omgaan en het misbruiken tegen de mensheid. Niet direct maar dan in stapjes voor andere plaveien.
En altijd zijn er mensen die koste wat het kost eigen carrière zetten boven maatschappelijke eindverantwoordelijkheid.
Een onvergeeflijke daad als je eigenlijk exact de hoed en de rand hebt bestudeerd.
Google er zelf maar op
In 2002 promoveerde hij op het proefschrift Communicatiegrondrechten. Een onderzoek naar de grondwettelijke bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting en het communicatiegeheim in de informatiesamenleving.

Met kennis kan je alle kanten op en als we iets geleerd hebben is dat de pvda het ook niet bepaald voor eeuwig voor het zeggen heeft.
Dat was een kleine misrekening, wel de wetten erdoor maar er niet zelf mee aan de haal kunnen gaan.
Op een dag, na bijvoorbeeld een aankomend kabinet dat het niet te lang gaat volhouden, mag een politiek iemand anders orders geven en doen alle agentjes en overige dienders braaf wat wordt opgedragen.
Dat hebben we eerder gezien.
Geen enkele reden te vinden tot dienstbevelen weigeren want we hebben het allemaal braaf in brede wetten vastgelegd.

Echt een uitkomst die perfecte administratie en bergen met data van burgers, zoo lekker centraal ook bijelkaar en goed doorzoekbaar.

Opdracht (is opdracht)

- 1 druk op de knop, alle gecategoriseerde veronderstelde kuthollandertjes in een net gesorteerd overzicht
- 1 druk op de knop, alle overgebleven keppeltjes in een net gesorteerd overzicht
- 1 druk op de knop, alle moskeegangers in een net gesorteerd overzicht
- 1 druk op de knop, alle gay en lesbians in een net gesorteerd overzicht
- 1 druk op de knop, alle uitkeringsgerechtigden met een andere politieke voorkeur dan de machthebbers in een net gesorteerd overzicht
- 1 druk op de knop, alle kritische journalisten en politiek geëngageerde burgers in een net gesorteerd overzicht
- 1 druk op de knop, alle mensen die ooit iets hebben gedaan voor Amnestie international of er ooit aan hebben gedoneerd in een net gesorteerd overzicht
- 1 druk op de knop voor het delen met de rest van de wereld opdat vluchten niet meer zal helpen, niet welkom in alle andere westerse landen wereldwijd.
Dan heb je op een dag als het mee heeft gezeten inderdaad Edward Snowden als buurman (Je kan het slechter treffen, Frans Bromet zal je niet bellen voor zijn programma).

Dus: voortaan alle uitkomsten van de BigData mensensorteermachine Netjes aanleveren opdat de politieke machthebber dan geheel naar eigen inzicht daar acties op kan uitvoeren.

Nog niet overtuigd?

Nogmaals de uitnodiging : Shoah kijken.
1 hele lange dag waarvan je de rest van het jaar van bij kan komen en elke keer dat je nog mag stemmen even aan mag terugdenken.

Helaas helpt stemmen nu niet meer, wat wel is de grote vraag.


Voor de rest is alles wel goed met je?
Tekenend,

wie kritisch is en niet automatisch meedoet moet zich verdedigen.
Het afbreken van rechten mag met slechte onderbouwingen (er is immers helemaal niet aangetoond dat massasurveillance echt structureel helpt, los of het principieel en moreel te rechtvaardigen en wenselijk is ) maar wie tegen het zonder overtuigende onderbouwing afgeven van rechten zal zich moeten verdedigen : hoezo privacy wat heb je dan te verbergen? wat is er dat het daglicht niet kan verdragen?
Dat soort discussietactieken werk.

Het antwoord is JA (nog wel).

Maar gaat het wel goed met de rest van Nederland, ik denk : nee. kop in het zand gaat je niet redden. De huidige desinteresse en gemakzucht zullen zich ook tegen hen keren.
De politiek gaat ermee aan de haal omdat de meerderheid het vertikt te willen controleren hoe zwaar ze uiteindelijk ook zelf genaaid gaan worden.

Dit gaat niet over links of rechts of over progressief of conservatief, dit gaat over alle afgebroken rechten voor alle burgers.

Het is nu aan de hand en je laat het nu gebeuren!
Iets dus om je druk over te maken.
06-07-2017, 15:59 door Anoniem
Prima dat jullie je hier (ook ), soms heel uitgebreid, over het onderwerp uitlaten en met elkaar discussiëren dus ga lekker door, maar vergeet niet dat de eerste kamer senatoren dat waarschijnlijk nog niet eens lezen.

Kun je goed uitleggen waarom dit sleepnet er niet moet komen, contacteer dan echt een Eerste Kamer senator.
Zie gegeven links in topic.
.
06-07-2017, 17:13 door Anoniem
Door Anoniem: Prima dat jullie je hier (ook ), soms heel uitgebreid, over het onderwerp uitlaten en met elkaar discussiëren dus ga lekker door, maar vergeet niet dat de eerste kamer senatoren dat waarschijnlijk nog niet eens lezen.

Kun je goed uitleggen waarom dit sleepnet er niet moet komen, contacteer dan echt een Eerste Kamer senator.
Zie gegeven links in topic.
.
Ik denk dat ze in de eerste kamer juist verder kijken. Die weten dat je bepaalde dingen moet doen, om dingen goed geregeld te krijgen.En dat zijn soms harde keuzes maken. De wereld is niet zo mooi en netjes tegenwoordig. Er zijn vele kwade krachten actief, waartegen je tegenwoordig beschermt wilt worden.
Dat heet verder kijken en dat is ook de taak van de politiek. De samen leven eist het zelfs. We hebben geluk dat het gelukkig dat Nederland een "rustig" land is. Anders hadden we hier al veel verder mee geweest.

Kom met oplossingen hoe het dan wel moet, en niet alleen zeggen hoe het niet moet. Want stil staan is geen oplossing.
06-07-2017, 18:36 door Anoniem
Door Anoniem: Prima dat jullie je hier (ook ), soms heel uitgebreid, over het onderwerp uitlaten en met elkaar discussiëren dus ga lekker door, maar vergeet niet dat de eerste kamer senatoren dat waarschijnlijk nog niet eens lezen.

Kun je goed uitleggen waarom dit sleepnet er niet moet komen, contacteer dan echt een Eerste Kamer senator.
Zie gegeven links in topic.
.

De kans is groot dat mails op dit onderwerp direct dev/null gaan.

De kans is groter dat als er daadwerkelijk nog een publieke grote discussie ontstaat die meer mensen triggert en de trending Twitter paal en de Facebook zuil in klimmen waar vervolgens kranten weer over schrijven, men ineens wèl bereid is te luisteren naar de publieke opinie.

Nu wordt de publieke opinie vooral gedomineerd door ambtenaren die automatisch een breed podium krijgen.
Als een talking head van politie of de aivd een publieke scheet wil laten staan de media klaar om dat breed uit te meten in alle kranten.

Wat er dus aan de hand is is dat de voorstanders van massasurveillance, de hoofden van politie en aivd ruimschoots de kans krijgen om senatoren te beïnvloeden en onder druk te zetten.
De burger kan dat niet omdat ze dat podium niet heeft.
Wij zijn 'reaguurders' , daar hoeft niet naar geluisterd te worden.
of
Wij zijn boze email stuurders , daar hoeft niet naar geluisterd te worden.
of
iemand slaat een politicus met of zonder taart voor zijn smoel en dan is het een activist of een gevaarlijke gek


Eigenlijk maakt het niet uit : er is altijd een excuus om niet naar de burger te luisteren, er wordt dan ook niet geluisterd !

Wat wel telt is de druk van de coalitie, de publieke talking heads à politie en aivd en misschien nog wel het carrière perspectief.
Maar de mening van de ongeruste burger zal niet tellen, de stemmen zijn immers binnen.
Een hele grote oproer helpt vaak nog wel eens, kijk maar naar het bedrijfsleven, je kan de pest krijgen tenzij Joep van het Hek even belt of een column schrijft over de een grote misstand, bijvoorbeeld met als aanleiding de onterechte telefoonrekening van zijn zoon.

Publieke discussie kan heel misschien nog een beetje gezond verschil maken.
Maar individuele acties?
Mailen?
Taarten?
Boos worden.
Nee hoor, dat kan je echt vergeten, zo werkt het gewoon niet.

Wat dat betreft is BOF ook een veel te nette club.
Ze worden voor de beleefdheid uitgenodigd om daarna te negeren.
Wat over blijft is een aantal mooie stageplaatsen voor intelligente bewogen starters die verder willen komen, de politiek in later bijvoorbeeld.
Vaste prik, eerst iets maatschappelijks doen end aarna in de politiek je idealen ...
Wie zat er ook alweer eerst bij greenpeace, ging later met jongeren werken om later ,..
Juist ja.

Maar ik neem het ze niet kwalijk, want wat kan je doen tegen de arrogantie van de macht die keer op keer grote groepen, zoniet gewoon de andere 49% van de maatschappij negeert.
Goede actie van BOF.

Maar mailen gaat niet helpen zolang de intentie om naar de burger te luisteren er echt niet is we het als maatschappij blijven toestaan dat ambtenaren van politie en aivd publiek politiek mogen bedrijven.
Zouden rechters (ook ambtenaren) eens moeten doen (vooral op progessief en links) dan zou de boel van verontwaardiging ontploffen.
Dan wel.
06-07-2017, 19:19 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Prima dat jullie je hier (ook ), soms heel uitgebreid, over het onderwerp uitlaten en met elkaar discussiëren dus ga lekker door, maar vergeet niet dat de eerste kamer senatoren dat waarschijnlijk nog niet eens lezen.

Kun je goed uitleggen waarom dit sleepnet er niet moet komen, contacteer dan echt een Eerste Kamer senator.
Zie gegeven links in topic.
.
Ik denk dat ze in de eerste kamer juist verder kijken. Die weten dat je bepaalde dingen moet doen, om dingen goed geregeld te krijgen.En dat zijn soms harde keuzes maken. De wereld is niet zo mooi en netjes tegenwoordig. Er zijn vele kwade krachten actief, waartegen je tegenwoordig beschermt wilt worden.
Dat heet verder kijken en dat is ook de taak van de politiek. De samen leven eist het zelfs. We hebben geluk dat het gelukkig dat Nederland een "rustig" land is. Anders hadden we hier al veel verder mee geweest.

Kom met oplossingen hoe het dan wel moet, en niet alleen zeggen hoe het niet moet. Want stil staan is geen oplossing.
Whatever. Maar heb niet de illusie dat de Eerste Kamer allemaal gaat lezen wat op security.nl wordt gepost.
Dat is mijn boodschap. Denk je een goed en serieus voorstel te hebben van hoe het wel moet, richt dat dan aan een Senator van de eerste kamer en post het niet alleen maar hier.
Vergeet niet de twee blauwe links genoemd in het startbericht goed door te lezen.
07-07-2017, 09:52 door karma4
Leve de EU dan kan je met die regelgeving dit soort foute zaken an sleepnetten terugdraaien.
07-07-2017, 10:07 door Anoniem
Door Anoniem:Whatever. Maar heb niet de illusie dat de Eerste Kamer allemaal gaat lezen wat op security.nl wordt gepost.
Dat is mijn boodschap. Denk je een goed en serieus voorstel te hebben van hoe het wel moet, richt dat dan aan een Senator van de eerste kamer en post het niet alleen maar hier.
Vergeet niet de twee blauwe links genoemd in het startbericht goed door te lezen.
Ik hoef ze niet te mailen. Ik ben te vrede met het huidige. Zou ik het liever anders zien, zeker. Het zou prachtig zijn als we allemaal in vrede zouden leven met elkaar. Maar helaas is dit niet het geval en heb je dit soort dingen nodig om het kwaad er uit te halen voordat die de samen leven ontwrichten. Helaas een fact of live.....

Ik heb de links uit de OP even gelezen.
Die van BOF staat netjes beschreven.
Maar de 2de URL.... Tja.... Alleen de schrijfstijl zegt mij al genoeg. Ze hebben eigenlijk geen idee hoe je dit soort dingen moet aanpakken en nemen eigenlijk geen verantwoording. Populaire praat, waar we tegenwoordig te veel van zien in de politiek.

Maar ik ga de senatoren wel mailen, dat ik het liever niet zou willen, maar dat het een noodzakelijk kwaad is, en dat het goed is, dat men juist beslissing neemt die niet altijd populair zijn maar wel goed voor het landsbelang.
07-07-2017, 14:14 door Anoniem
Hebben we in de gaten dat het hier ook gaat om hacken door politie e.d.
https://www.security.nl/posting/497100/Tweede+Kamer+akkoord+met+wetsvoorstel+computercriminaliteit

Een sleepnet is nog tot daar aan toe. Wegens hoofdzakelijk encryptie kunnen ze alleen wat met metadata.
Maar een overheid die (mogelijke) criminelen gaat hacken e.d.? Dat is hartstikke gevaarlijk en daarom niet slim.
Want dat hebben we nu wel gezien met de CIA wat daar van komt.
Dat cyberwapen gaat een keer naar buiten lekken, en dan heb je het niet meer in de hand met alle gevolgen van dien.
Bijzonder dwaas van een tweede kamer en populistisch gedrag.
Zelf hebben de meeste 2e kamerleden de ballen verstand van ICT, maar het klinkt wel spannend en modueus
bovendien de CIA doet het ook en dus stemmen ze maar voor. Zo kan ik ook tweede kamerlid zijn en een leuk bedrag aan centjes verdienen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.