image

Pentagon gaat volgend jaar STARTTLS voor e-mail uitrollen

vrijdag 7 juli 2017, 14:25 door Redactie, 4 reacties

Het Pentagon gaat volgend jaar STARTTLS voor e-mail uitrollen, zodat berichten veiliger worden verstuurd. Dat laat het Defense Information Systems Agency (DISA) tegenover de Amerikaanse senator Ron Wyden weten. STARTTLS is een uitbreiding voor smtp die een beveiligde verbinding tussen de verzendende en ontvangende mailserver opzet. Wyden had in maart het DISA opgeroepen om STARTTLS te implementeren (pdf).

"Grote techbedrijven zoals Google, Yahoo, Microsoft, Facebook, Twitter en Apple maken gebruik van STARTTLS, net zoals het Witte Huis, de Senaat en het Huis van Afgevaardigden. Veel diensten binnen de Amerikaanse overheid maken ook gebruik van STARTTLS, zoals de NSA, CIA, ODNI, Homeland Security en de FBI", aldus Wyden in zijn brief. De senator stelde bezorgd te zijn dat het DISA geen gebruik maakt van de technologie.

Het DISA levert it-ondersteuning aan de Amerikaanse president, vice-president, minister van Defensie, legeronderdelen en andere partijen die zich met de verdediging van de Verenigde Staten bezighouden. In een reactie op het verzoek van Wyden laat de overheidsinstantie weten dat het volgend jaar STARTTLS gaat implementeren, zodat alle e-mails van het ministerie van Defensie er gebruik van maken.

"Het Pentagon maakt de juiste beslissing door e-mails te versleutelen als ze van en naar de servers van het leger worden gestuurd", zegt Wyden tegenover CNN. "Dit is een belangrijke stap, maar er is volgens mij geen reden waarom het ministerie van Defensie een jaar nodig heeft om deze standaard cybersecuritytechnologie in te schakelen." In maart van dit jaar kregen organisaties van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie het advies om STARTTLS voor hun mailservers in te schakelen.

Reacties (4)
07-07-2017, 17:29 door Anoniem
nou ik niet geeft mij maar protonmail.ch... misschien ga ik ook vpn van protonmail.com
het is maar een veiligheid s tip wat voor computeraars .......doei
08-07-2017, 00:19 door Anoniem
In plaats van "veiliger" bedoelde men te zeggen: niet in plain text. Zonder STARTTLS wordt mail gewoon in leesbare vorm over Internet gestuurd.

In Nederland gebeurt het ook bij belangrijke overheidsonderdelen. Het is simpel door iedereen te testen door contact te maken met mail servers. Postmasters en security officers: controleer uw servers!

En zet die malle "antispam" functies uit. Breken van RFC's is niet de manier om spam tegen te gaan.
09-07-2017, 22:17 door Anoniem
Hoe veilig is proton waar worden de onsleutelings sleutels bewaard. En wat betreft signal waarom krijg je geen rare woorden meer ter controle of er geen man in the midle atack is
10-07-2017, 12:14 door marcod
Door Anoniem:Het is simpel door iedereen te testen door contact te maken met mail servers. Postmasters en security officers: controleer uw servers!

Dat kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk met de test van https://internet.nl/ (e.a.)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.