image

Duitse politie vindt 500 miljoen gestolen e-mailadressen en wachtwoorden

vrijdag 7 juli 2017, 14:59 door Redactie, 6 reacties

De Duitse politie heeft op internet een dataset met 500 miljoen gestolen e-mailadressen en bijbehorende wachtwoorden gevonden. Volgens het Bundeskriminalamt (BKA) zijn de gegevens van verschillende aanvallen en datalekken afkomstig. De meest recente data in de gegevensverzameling dateert van december 2016.

Alle e-mailadressen zijn in de Identity Leak Checker van het Hasso-Plattner-Instituut geïntegreerd, aldus het BKA. De Duitse politie adviseert internetgebruikers om te controleren of hun gegevens in de gestolen data voorkomen en indien nodig wachtwoorden te wijzigen. Op het moment van schrijven is de Identity Leak Checker onbereikbaar.

Reacties (6)
07-07-2017, 15:54 door Anoniem
Kom op Duitsland, geef dat even door aan haveibeenpwnd
07-07-2017, 21:15 door Anoniem
Door Anoniem: Kom op Duitsland, geef dat even door aan haveibeenpwnd
Het zijn persoonsgegevens. Die mogen wettelijk door de politie niet doorgegeven worden aan een particuliere onderneming in de verenigde staten. Waarop meteen vraagt wat de juridische basis is om de persoonsgegevens met het Hasso-Plattner-Instituut te delen.
07-07-2017, 21:41 door Anoniem
Door Anoniem: Kom op Duitsland, geef dat even door aan haveibeenpwnd
Het zijn persoonsgegevens. Die mogen wettelijk door de politie niet doorgegeven worden aan een particuliere onderneming in de verenigde staten. Opvallend genoeg geeft de politie niet aan wat de juridische basis is om de persoonsgegevens met het Hasso-Plattner-Instituut te delen. Duitsland is een van de strikste landen in omgang met persoonsgegevens.
08-07-2017, 10:06 door Anoniem
waarom wordt niet aan ieder e-mailadres op die lijst een zeer kort mailbericht in simple text format gestuurd ter kennisgeving ?
08-07-2017, 13:08 door Anoniem
Door Anoniem: waarom wordt niet aan ieder e-mailadres op die lijst een zeer kort mailbericht in simple text format gestuurd ter kennisgeving ?

Dat lijkt op phishing. Als je mensen leert op links in emails te klikken dan is dat het verkeerde gedrag. Daar kun je wel omheen werken door te zeggen dan mensen naar hun provider moeten gaan, maar dan is het effect een stuk minder. Ik kom soms mensen tegen die het helemaal niets kan schelen dat ze zijn gehackt. Ze snappen het niet en ze willen er niets aan doen.

In de meeste gevallen is het beste de data aan providers te geven, dan mogen die actie ondernemen. Met name in het geval van werkende id/pw het inloggen onmogelijk te maken en daarvan vooraf melding te maken (zonder login link) via email, sms of post. Zodoende help je niet alleen de gebruikers, maar ook derden als potentiele slachtoffers door misbruik van de login gegevens.
08-07-2017, 16:56 door Anoniem
500 internal server error melding bij na klikken op de link. Dus kan mn e-mailadressen niet checken
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.