image

Tor Project lanceert beloningsprogramma voor hackers

donderdag 20 juli 2017, 15:10 door Redactie, 0 reacties

Het Tor Project is het eerste openbare beloningsprogramma gestart waarbij het hackers en onderzoekers beloont voor het melden van kwetsbaarheden in het Tor-netwerk en Tor Browser. Vorig jaar januari werd er al een gesloten beloningsprogramma gelanceerd, maar met steun van het Open Technology Fund is er nu een open 'bug bounty' programma gestart.

"Tor-gebruikers wereldwijd, waaronder mensenrechtenactivisten, advocaten en onderzoekers, vertrouwen op de veiligheid van onze software om anoniem op internet te zijn. Help ons hen te beschermen tegen surveillance, tracking en aanvallen", aldus Tor-ontwikkelaar Georg Koppen. Afhankelijk van de ernst en impact van een kwetsbaarheid wordt er 4.000 dollar per bugmelding uitgekeerd.

Het gaat dan om kwetsbaarheden waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om willekeurige code op de systemen van gebruikers uit te voeren of gebruikers te identificeren. Het beloningsprogramma wordt gehost bij HackerOne. Dit door Nederlanders opgerichte platform laat softwarebedrijven, overheden en andere organisaties een beloningsprogramma's voor hackers organiseren en handelt de coördinatie tussen de bugmelder en softwareleverancier af.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.