image

Amerikaan bekent ontwikkeling en verspreiding NanoCore RAT

donderdag 27 juli 2017, 11:01 door Redactie, 0 reacties

Een 26-jarige Amerikaanse man heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor de ontwikkeling en verspreiding van de NanoCore RAT (remote administration tool). Via de tool is het mogelijk om op afstand computers te beheren. De tool laat gebruikers ook op afstand toetsaanslagen opslaan, opgeslagen wachtwoorden downloaden, de webcam inschakelen, bestanden benaderen of in realtime met het scherm van de gebruiker meekijken.

Volgens het ministerie van Justitie gaat het om malware waarmee cybercriminelen wereldwijd informatie van besmette computers wisten te stelen. Daarnaast bekende de Amerikaan ook verantwoordelijk te zijn voor de ontwikkeling Net Seal, licentiesoftware waarmee hij tegen betaling malware voor anderen verspreidde. Zo gebruikte hij Net Seal om anderen te helpen bij het infecteren van 16.000 computers.

In eerste instantie stelde de Amerikaan dat hij de NanoCore RAT alleen voor rechtmatig gebruik had ontwikkeld en nu moet opdraaien voor misdaden die anderen met zijn creatie hebben begaan. In een "plea deal" met het Amerikaanse Openbaar Ministerie geeft de man nu toe dat hij zijn software voor kwaadwillig gebruik ontwikkelde. De rechter wijst op 8 december vonnis.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.