image

EFF adviseert reizigers naar VS over het wissen van laptops

donderdag 27 juli 2017, 12:09 door Redactie, 5 reacties

Wie naar de Verenigde Staten reist en niet wil dat vertrouwelijke informatie door de douane wordt gekopieerd of bekeken heeft verschillende opties, zoals het wissen van de apparaten. De Amerikaanse douane heeft de bevoegdheid om zonder gerechtelijk bevel laptops, smartphones en andere apparaten van reizigers te inspecteren. Sommige mensen besluiten om dit te voorkomen door gegevens te verwijderen, maar in dit geval zijn ze nog steeds te herstellen.

Het permanent wissen van gegevens kan in deze gevallen uitkomst bieden, aldus de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. De EFF heeft een uitgebreid document voor reizigers gemaakt over het doorzoeken van apparaten door de Amerikaanse douane, wat de rechten van reizigers zijn en hoe die hun gegevens het beste kunnen beschermen. Het wissen van gegevens wordt in dit document kort besproken, omdat de EFF het voor de meeste mensen niet als een ideale beveiligingsmaatregel ziet.

"Door het wissen van de computer kun je hem niet gebruiken. Ook kan het de aandacht van douanebeambten trekken, aangezien het ongewoon is dat reizigers lege apparaten bij zich hebben. Dit kan met name reden tot zorg zijn voor reizigers die geen Amerikaans staatsburger zijn", stelt Seth Schoen van de EFF. Hij merkt op dat reizigers hun risico's en veiligheidsbehoeftes moeten afwegen voordat ze besluiten wat de beste manier is om hun gegevens te beschermen als ze de douane doorgaan. In het geval er toch voor het wissen van data wordt gekozen heeft de EFF nu een uitleg online gezet hoe dit op verschillende platformen is te doen.

Reacties (5)
27-07-2017, 14:35 door Dystopia
Stop er gewoon een andere SSD in. Een kleine die je met een kale ubuntu hebt geïnstalleerd. Neem een Tails CD mee. Na binnenkomst herinstalleer je de Laptop met Tails en klaar. Wel even de auto MAC address changer aanzetten en gaan.
27-07-2017, 14:48 door Anoniem
Maak een complete image van je hdd. Upload die (versleuteld en eventueel in kleinere stukken gehakt) naar een website als rapidshare. Wis de hdd forensisch schoon. Installeer je os opnieuw. Na afkomst in usa herstel je je systeem met het gedownloade image.
27-07-2017, 17:28 door Anoniem
Maak een image van je huidige install op een een MicroSD kaart en steek die in een lichaamsholte. Wis je disk, en eenmaal over de grens doe je een restore.
27-07-2017, 18:02 door Anoniem
Gewoon niet naar dat land gaan, probleem opgelost!
27-07-2017, 21:30 door Anoniem
ga niet mee met de rage groot groter groots. Blijf bij een kleine SSD voor je OS die eventueel nog een kleine data partitie heeft. Doe de rest op een NAS zetten die met OpenVPN ISCSI tunnelt. Overal waar je bent data bij de hand (mits internet),
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.