image

Onderzoekers demonstreren hack van Tesla Model X

zaterdag 29 juli 2017, 11:01 door Redactie, 1 reacties

Onderzoekers van securitybedrijf Tencent zijn er wederom in geslaagd een auto van Tesla op afstand te hacken. Lieten de onderzoekers vorig jaar nog een succesvolle hack van de Model S zien, nu slaagden ze erin om de Model X op afstand gedeeltelijk over te nemen.

In een demonstratievideo laten de onderzoekers zien hoe ze op afstand in de parkeermodus de kofferbak en deuren kunnen openen. Ook kunnen ze auto terwijl die aan het rijden is laten remmen. Als laatste geven de onderzoekers een 'show' waarbij ze de deuren en verlichting van de auto op de maat van de muziek laten bewegen en knipperen. Naar aanleiding van de hack van de Model S introduceerde Tesla 'code signing' als nieuwe beveiligingsmaatregel om de integriteit van firmware te controleren. De onderzoekers slaagden erin om deze maatregel te omzeilen.

Om een gebruiker op deze manier aan te vallen zou die via de webbrowser van de auto kwaadaardige content moeten openen, aldus een woordvoerder van Tesla tegenover SecurityWeek. Na te zijn ingelicht heeft Tesla deze maand updates uitgebracht. Eigenaren van een Model X krijgen het advies om te controleren of hun auto over firmware-versie 8.1 (17.26.0) of nieuwer beschikt, waarin de kwetsbaarheden zijn verholpen. Tesla laat weten dat de meeste auto's de update inmiddels hebben ontvangen. De onderzoekers stellen dat de autofabrikant snel op de gevonden problemen reageerde en een update uitrolde.

Image

Reacties (1)
31-07-2017, 08:37 door Anoniem
Snel een patch.. Goh; dat er bedrijven zijn dat die snel oppakken tegenwoordig zeg.

Moet ik VW/Mercedes/Whatnot autobouwer nog zien doen :)

Netjes van Tesla.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.