image

Drie security updates voor Windows en ISA Server 2000

donderdag 17 juli 2003, 09:40 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft drie nieuwe security updates online gezet voor haar produkten. Security bulletin MS03-028 waarschuwt ons voor een security lek waardoor een aanvaller programma's kan draaien en data kan bekijken op computers die Microsoft Internet Security and Acceleration Server 2000 draaien en gebruiken om contact te maken met het Internet. Security Bulletin MS03-028 en update.

De tweede update is voor een lek in de Microsoft Windows shell waardoor een aanvaller de controle kan krijgen over een Windows XP systeem. Security Bulletin MS03-027 en update.

Als laatste is er een update verschenen voor Windows NT 4.0, 2000, XP en Server 2003. Er is namelijk een lek in deze besturingssystemen ontdekt waardoor een aanvaller de controle kan krijgen over het systeem. Security Bulletin MS03-026 en update.

Reacties (1)
17-07-2003, 18:03 door Anoniem
Niet om een flame te starten ... maar meer voor een stukje begrips vorming.

Waarom is het toch dat als je pro Microsoft mensen spreekt ... dat security bij Microsoft goed is en Linux/Unix meer exploits bevatten, en nog veel meer argumentatie (genuanceerd/ongenuanceerd/terecht of onterecht nagelaten) ...

Maar doet dit soort nieuwsberichten, van weer eens een x-tal OS kritische exploits dit ten zwaartse ondemeinen ? Zelfs nu 2003 !!! Wat Microsoft marketing machine als secure de hemel in prijst.

Is er dan nog steeds de geloofwaardigheid dat Windows ooit een veilig platform zou worden ? En dan zou ik ook graag weten waarom.

(functionele en bedienings discussies terzijde).
Nog een keer dit is niet om een flame te starten ... maar meer voor een stukje begrips vorming.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.