image

Wetsvoorstel VS moet veiligheid IoT-apparaten verbeteren

woensdag 2 augustus 2017, 11:05 door Redactie, 0 reacties

Verschillende Amerikaanse senatoren hebben een wetsvoorstel geïntroduceerd om de veiligheid van Internet of Things-apparaten te verbeteren. De Internet of Things Cybersecurity Improvement Act of 2017 verplicht dat IoT-apparatuur die door de Amerikaanse overheid wordt aangeschaft aan bepaalde minimale veiligheidseisen voldoet.

Zo moeten leveranciers die IoT-apparatuur aan de Amerikaanse overheid leveren er onder andere voor zorgen dat de apparaten te patchen zijn, geen hard-coded wachtwoorden bevatten die niet te veranderen zijn en geen bekende beveiligingslekken bevatten. Senatoren Mark Warner, Cory Gardner, Ron Wyden en Steve Daines hebben het wetsvoorstel samen met it- en beveiligingsexperts opgesteld.

"Ik maak me al lange tijd zorgen dat teveel met internet verbonden apparaten zonder adequate beveiliging en bescherming worden verkocht", aldus senator Warner. Hij hoopt dat het wetsvoorstel ervoor zal zorgen dat leveranciers op basis van de veiligheid van hun producten met elkaar gaan concurreren. Senator Gardner merkt op dat de Amerikaanse overheid met het wetsvoorstel het goede voorbeeld wil geven door alleen apparaten aan te schaffen die aan basale beveiligingseisen voldoen. Ook onder Nederlandse politici speelt dit onderwerp. Vorig jaar november riep D66 op tot een verkoopverbod van onveilige IoT-apparaten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.