image

Chinese partner Amazon waarschuwt klanten voor vpn-diensten

woensdag 2 augustus 2017, 13:43 door Redactie, 8 reacties

De Chinese partner van Amazon heeft klanten gewaarschuwd om te stoppen met het gebruik van niet toegestane vpn-diensten. Beijing Sinnet, dat de diensten van Amazon in China aanbiedt, stuurde vrijdag en afgelopen maandag e-mails naar klanten, zo melden de Washington Post en New York Times.

Klanten die zich niet aan de Chinese wetgeving houden kunnen worden afgesloten. Begin dit jaar lanceerden de Chinese autoriteiten een campagne om ongeautoriseerde vpn-diensten te verbieden. Volgens Sinnet zijn de e-mails verstuurd naar aanleiding van recente richtlijnen van het Chinese ministerie van Openbare Veiligheid en de telecomtoezichthouder in het land. Een woordvoerder van Amazon stelt dat het bericht is verstuurd om klanten op hun wettelijke verplichtingen te wijzen. Ook aanbieders van netwerkdiensten aan hotels hebben instructies gekregen om geen vpn-diensten meer aan te bieden, zo laat Reuters weten.

Eerder besloot Apple al allerlei vpn-apps uit de Chinese App Store te verwijderen. Apple-directeur Tim Cook verdedigde de beslissing van het bedrijf. "We hadden de apps liever niet verwijderd, maar net zoals in andere landen waar we zaken doen volgen we de wet", aldus Cook. "We hopen dat in de loop van de tijd de beperkingen worden versoepeld, omdat innovatie echt de vrijheid vereist om samen te werken en te communiceren."

Reacties (8)
02-08-2017, 14:05 door Anoniem
Ik vind de berichtgeving hierover steeds raadselachtiger worden. Zo wordt er gesproken over "geautoriseerde vpn", maar om welke reden is een vpn in China geautoriseerd en om welke reden niet? Gaat het hier puur om de gebruikte encryptie, of gaat het om iets anders?

Wie weet het antwoord hierop?
02-08-2017, 14:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-08-2017, 14:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-08-2017, 14:25 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 02-08-2017, 14:26
[Verwijderd]
02-08-2017, 16:02 door Anoniem
vraag me af of men SSL Vpn's uberhaupt kan onderscheiden van standaard HTTPS verkeer
02-08-2017, 16:19 door Anoniem
Ik heb geen kennis van Chinese wetgeving, maar kan de bedoeling wel reconstrueren: Als het eindpunt zich bij een bekend bedrijf binnen China bevindt en er dus gefilterd (en getapt) kan worden, dan is het geautoriseerd, anders niet.
02-08-2017, 19:12 door karma4
Door Neb Poorten:
Door ackna10: Dus als de wet encryptie verbiedt gaat dat standpunt ook overboard? "We hebben geen principes, alleen PR momenten." Dit is alleen niet zo'n mooie voor jullie Tim.

Ze volgen de wet die in die landen geldt. Moeten bedrijven dan de geldigheid van wetgeving gaan aanvechten?
Dat is exact wat cook in de VS thuis wel deed.
Het tevens wat er gebeurt bij de al staatsinrichting bestempelde Ierse kwestie van ongeoorloofde belastingvrijstelling.
03-08-2017, 08:26 door Anoniem
Door Anoniem: vraag me af of men SSL Vpn's uberhaupt kan onderscheiden van standaard HTTPS verkeer

Als de certificaten van Chinese certificate authorities (contradictio in terminus?) Komen geen punt lijkt me :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.