image

WikiLeaks onthult CIA-tool voor saboteren webcambeelden

donderdag 3 augustus 2017, 13:36 door Redactie, 15 reacties

Klokkenluiderssite WikiLeaks heeft een tool van de CIA onthuld genaamd Dumbo waarmee de Amerikaanse inlichtingendienst beelden van webcams en opnamen door microfoons kan saboteren. Dumbo is ontwikkeld ter ondersteuning van operaties waarbij de CIA fysieke toegang tot computers probeert te krijgen. Via de tool moet worden voorkomen dat er, bijvoorbeeld via een webcam, opnamen van de operatie worden gemaakt.

Dumbo draait op een usb-stick en moet door een CIA-agent met fysieke toegang tot en beheerdersrechten op het systeem worden uitgevoerd. Eenmaal actief op een systeem schakelt Dumbo aangesloten microfoons uit, alsmede alle netwerkadapters. Ook worden alle processen die samenhangen met een opname-apparaat stopgezet. Verder waarschuwt Dumbo met welke bestanden deze processen bezig waren, zodat de CIA-agent ze kan corrumperen of verwijderen.

De eerste versie van de tool verscheen in juni 2012, terwijl versie 3.0 van juni 2015 dateert. Dumbo ondersteunt Windows XP en nieuwere Windowsversies. De documenten over Dumbo zijn afkomstig uit Vault 7, de grote verzameling tools, exploits en documenten van de CIA die WikiLeaks in handen kreeg. De tool zelf is niet beschikbaar gemaakt.

Image

Reacties (15)
03-08-2017, 16:33 door Anoniem
Wanneer gaat WikiLeaks tools dumpen van de FSB, of de GRU ? Of emails en documenten van Russische politici ?
03-08-2017, 16:41 door Anoniem
De surveillance gaat steeds verder. En niet alleen tegen de eigen US citizens (burgers) maar ook tegen burgers in (alle) andere landen. En tegen andere staten, ook zgn. "bondgenoten"zoals de EU-landen.Uit angst voor de Amerikanen negeren de EU-landen het Amerikaanse gespioneer,dat de grondwettelijk toegekende rechten en mensenrechten van hun eigen burgers worden geschonden negeren ze ook maar voor hun gemak. Sterker nog ze doen van harte mee aan het gespioneer tegen hun eigen burgers al d an niet met behulp van Amerikaanse (CIA/NSA) foefjes en technologie.Sterker nog de Nederlandse geheime dienst (en) doen samen met de Nederlandse politie aan cointelpro en gangstalking-operaties tegen verdachten die ze op de normale manier niks kunnen maken,die worden niet alleen bespioneert,hun pc's smartphones en tablets gehacked en geklooid (onbruikbaar gemaakt met behulp van malware en hacking) en deze T.I.'s (targeted individuals) worden geintimideerd en ook geprovoceerd door gangstalkers in hun buurt. Getreiterd en geprovoceerd tot strafbare feiten als bedreiging of geweldpleging. Dat is wat er in NL en vele andere landen gebeurd. Wanneer gaan wij als volk terugvechten tegen onze onderdrukkers want we zijn niet vrij,dat zijn we waarschijnlijk ook nooit geweest.Onze demokratie is een farce,de mensenrechtenverdragen een farce.Want er staan kleine lettertjes bij,in veel gevallen mag de Staat inbreuk maken op de grondrechten en mensenrechten vd burger (s).
03-08-2017, 17:40 door karma4
Door Anoniem:....t.Onze demokratie is een farce,de mensenrechtenverdragen een farce.Want er staan kleine lettertjes bij,in veel gevallen mag de Staat inbreuk maken op de grondrechten en mensenrechten vd burger (s).
Dat is enkel een uitspraak horende bij criminelen en terroristen.
Geheel volgens de rechten van de mens is het de rol van de staat om handhaving in te vullen. Met een democratie zijn er wegen om de regelgeving te regelen.
Ik zou me meer zorgen maken over het ongebreideld acteren van gangsterbende Mafiosi die nergens een boodschap aan hebben.
03-08-2017, 22:03 door Anoniem
Door Anoniem: Wanneer gaat WikiLeaks tools dumpen van de FSB, of de GRU ? Of emails en documenten van Russische politici ?

Ja inderdaad, statistisch gezien moet er nu wel eens een andere organisatie aan de beurt zijn.
04-08-2017, 06:56 door Anoniem
Door Anoniem: Wanneer gaat WikiLeaks tools dumpen van de FSB, of de GRU ? Of emails en documenten van Russische politici ?
Verwacht niet dat die hun eigen vuile was gaan buiten hangen
04-08-2017, 09:20 door Briolet
Door Anoniem: De surveillance gaat steeds verder. …

Dat is weer een anoniem die het woord webcam in een titel leest en vervolgens een heel verheel neerpent (dat ik verder niet gelezen heb) zonder het artikel zelf te lezen.

Lees toch eerst voor je reageert, want het stuk gaat alleen over het uitschakelen van die webcams. Een reactie hoort over het onderwerp te gaan. Open anders een eigen topic op het forum als je iets kwijt wilt.
04-08-2017, 13:44 door Anoniem
Door Anoniem: Wanneer gaat WikiLeaks tools dumpen van de FSB, of de GRU ? Of emails en documenten van Russische politici ?


Ahmmmm De US gaat misschien niet volgas achter snowden aan.
Een Russische Snowden is echter gewoon binnen 24uur gestopt met roken; Waar die zich ook bevind.
04-08-2017, 14:10 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: De surveillance gaat steeds verder. …

Dat is weer een anoniem die het woord webcam in een titel leest en vervolgens een heel verheel neerpent (dat ik verder niet gelezen heb) zonder het artikel zelf te lezen.

Lees toch eerst voor je reageert, want het stuk gaat alleen over het uitschakelen van die webcams. Een reactie hoort over het onderwerp te gaan. Open anders een eigen topic op het forum als je iets kwijt wilt.
Ik maak me meer zorgen over het van afstand inschakelen en meegluren door overheidsfunctionarissen en al dan niet aan de staat gelieerde enthousiaste (digitale)vigilantes/ (digitale) gangstalkers die graag buurtgenoten hun modem/router,pc's en smartphones hacken en meegluren met de webcam en ip beveiligingscamera en foto'sen andere info stelen. Maar idd ook het uitschakelen van de webcam en microfoon is bedreigend en daarvoor moeten microsoft,pc/smartphone en (web/ip-camera fabrikanten i.s.m de antivirusproviders met oplossingen komen. Bitdefender (2018 versie) en Kaspersky bieden al webcam-beveiliging,in elk geval de total security produkten. Dit in elk geval tegen meekijkers op de webcam vd pc.
07-08-2017, 08:51 door Anoniem
God bless the CIA
07-08-2017, 08:59 door Anoniem
Door Anoniem: De surveillance gaat steeds verder. En niet alleen tegen de eigen US citizens (burgers) maar ook tegen burgers in (alle) andere landen. En tegen andere staten, ook zgn. "bondgenoten"zoals de EU-landen.Uit angst voor de Amerikanen negeren de EU-landen het Amerikaanse gespioneer,dat de grondwettelijk toegekende rechten en mensenrechten van hun eigen burgers worden geschonden negeren ze ook maar voor hun gemak. Sterker nog ze doen van harte mee aan het gespioneer tegen hun eigen burgers al d an niet met behulp van Amerikaanse (CIA/NSA) foefjes en technologie.Sterker nog de Nederlandse geheime dienst (en) doen samen met de Nederlandse politie aan cointelpro en gangstalking-operaties tegen verdachten die ze op de normale manier niks kunnen maken,die worden niet alleen bespioneert,hun pc's smartphones en tablets gehacked en geklooid (onbruikbaar gemaakt met behulp van malware en hacking) en deze T.I.'s (targeted individuals) worden geintimideerd en ook geprovoceerd door gangstalkers in hun buurt. Getreiterd en geprovoceerd tot strafbare feiten als bedreiging of geweldpleging. Dat is wat er in NL en vele andere landen gebeurd. Wanneer gaan wij als volk terugvechten tegen onze onderdrukkers want we zijn niet vrij,dat zijn we waarschijnlijk ook nooit geweest.Onze demokratie is een farce,de mensenrechtenverdragen een farce.Want er staan kleine lettertjes bij,in veel gevallen mag de Staat inbreuk maken op de grondrechten en mensenrechten vd burger (s).

Heb jij daar ook al last van? Ik heb gewerkt met de IVD en steun ze "in principe" ook , ook de bondgenoten maar het pesten wat er gebeurt zodra je stopt is super ontwrichtend. Ik twijfel ook of het wel de Nederlandse diensten zijn want ik kan me niet voorstellen dat "normale mensen" die de samenleving veiliger willen maken zich laten lenen voor stalkerig gedrag (dat is precies het tegenovergestelde van veiligheid.....) Ik zit intussen al jaren thuis, ook angstig, want bedreigingen en gevaarlijke situaties gehad. En ik heb twee keer geprobeerd een bedrijfje te starten maar telkens kwam werd er door derden in gerommeld waardoor ik nu in een uitkering blijf hangen.

Waar ik me zorgen om maak is dat er schijnbaar Westerse mensen en diensten zijn die dan tegen de "eigen soort" gekeerd zijn , terwijl we straks met een veel groter gevaar (denk aan China) zitten.... we moeten toch allemaal samenwerken? Iets met softpower en samenhorigheid en .. en.. of ben ik te naief?
07-08-2017, 09:32 door Anoniem
Door Anoniem: De surveillance gaat steeds verder. En niet alleen tegen de eigen US citizens (burgers) maar ook tegen burgers in (alle) andere landen. En tegen andere staten, ook zgn. "bondgenoten"zoals de EU-landen.Uit angst voor de Amerikanen negeren de EU-landen het Amerikaanse gespioneer,dat de grondwettelijk toegekende rechten en mensenrechten van hun eigen burgers worden geschonden negeren ze ook maar voor hun gemak. Sterker nog ze doen van harte mee aan het gespioneer tegen hun eigen burgers al d an niet met behulp van Amerikaanse (CIA/NSA) foefjes en technologie.Sterker nog de Nederlandse geheime dienst (en) doen samen met de Nederlandse politie aan cointelpro en gangstalking-operaties tegen verdachten die ze op de normale manier niks kunnen maken,die worden niet alleen bespioneert,hun pc's smartphones en tablets gehacked en geklooid (onbruikbaar gemaakt met behulp van malware en hacking) en deze T.I.'s (targeted individuals) worden geintimideerd en ook geprovoceerd door gangstalkers in hun buurt. Getreiterd en geprovoceerd tot strafbare feiten als bedreiging of geweldpleging. Dat is wat er in NL en vele andere landen gebeurd. Wanneer gaan wij als volk terugvechten tegen onze onderdrukkers want we zijn niet vrij,dat zijn we waarschijnlijk ook nooit geweest.Onze demokratie is een farce,de mensenrechtenverdragen een farce.Want er staan kleine lettertjes bij,in veel gevallen mag de Staat inbreuk maken op de grondrechten en mensenrechten vd burger (s).

Waarom doen ze dat bij jou? Wat ik kan bedenken... van wat ik lees op internet: Ze willen geen Empowered Individuals omdat het nieuwe domein (cyber) niet 100% door staten gecontroleerd kan worden. Denk aan omzeilen van filters, surveillance, gebruik van cryptography. De meeste burgers zijn daarin dom, zij kunnen makkelijk gecontroleerd worden door staten (Ik zeg bewust meervoud want ieder land doet dat, behalve misschien Zweden en Iceland). Als jij dan "weet" hoe je onder de radar kunt blijven dan ben je een luis in de pels.

Soms is het beste je er maar bij neer te leggen en hopen dat je ooit nog een normaal leven kunt opbouwen.
07-08-2017, 09:35 door Anoniem
Wikipedia mag zichzelf wel opheffen. Nieuwswaarde nul. En dan te bedenken dat ze vast nog niet door die Vault heen zijn.

Assange kan zich beter richten op het doorontwikkelen van zijn lederhosen crypto filesystem.
07-08-2017, 11:15 door Anoniem
Door Anoniem: Wikipedia mag zichzelf wel opheffen. Nieuwswaarde nul. En dan te bedenken dat ze vast nog niet door die Vault heen zijn.

Assange kan zich beter richten op het doorontwikkelen van zijn lederhosen crypto filesystem.

Je bedoelt zeker Wikileaks en niet Wikipedia ?

Inderdaad weinig nieuwswaarde dat WL van tegenwoordig. In plaats van exploits te publiceren ("aanval dit, aanval dat") zie ik liever een beknopte lijst van software- en vendor statements waarop te lezen is "dit product is weer veiliger, dat is weer gefixt".

Niet dat ik super white hat ben maar Assange slaat de plank mis. Door af te geven op inlichtingendiensten worden die alleen maar sterker door verdere polarisatie. (olie op het vuur) Dat komt de vredelievende burgerbevolking niet echt ten goede. Misschien gaan ze door figuren als Snowden en Assange straks wel achter de hele opensource community aan...
07-08-2017, 11:32 door Anoniem
Zetten ze de cam aan, is het niet goed
Zetten ze de cam uit, is het ook niet goed

Ben ik de enige die in de war is?
10-08-2017, 15:49 door gastacara
Van 1987 tot 1994 heb ik de undercoveragent alfa 20 aan mijn been gehad. Altijd rare streken. Ze komen dagelijks bij je binnen. Dan wordt er gevandaliseerd. Bestanden worden systematisch overschreven met oude versies van die bestanden. Dan ben ik verhuisd. Weer hetzelfde. Je komt alle dagen thuis en het raam van de slaapkamer staat open. Dat soort dingen. Op internet las ik dan over gang stalking en dat Luke Harding van The Guardian net hetzelfde was tegengekomen in Moskou. Ik heb dan een webcam geïnstalleerd. Dezelfde streken komen nog altijd voor, maar ik ben de enige die op de camerabeelden staat. Dan heb je het wel begrepen. Mijn ervaring met gang stalking is dat als je iets bedenkt om je te beschermen, dat ze dan binnen de minuut met een tegenmaatregel afkomen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.