image

Google dicht ernstig Broadpwn-lek in Chrome OS

vrijdag 4 augustus 2017, 10:32 door Redactie, 2 reacties

Na Android heeft Google het ernstige "Broadpwn-lek" ook in het besturingssysteem Chrome OS gepatcht. Via de kwetsbaarheid kan een aanvaller willekeurige code op de machine uitvoeren. Dit soort kwetsbaarheden worden zeer zelden in Chrome OS gevonden.

Chrome OS is het besturingssysteem voor Chromebooks en staat te boek als zeer veilig. Een beveiligingslek in de wifi-chips van fabrikant Broadcom, dat de naam Broadpwn kreeg, maakt het echter mogelijk om ook deze computers zonder enige interactie van de gebruiker aan te vallen. Zodra het Chromebook naar een wifi-netwerk zoekt kan een aanvaller via Broadpwn willekeurige code op het systeem uitvoeren.

Tijdens de afgelopen Black Hat-hackerconferentie demonstreerde een onderzoeker nog hoe het beveiligingslek door een wifi-worm kan worden gebruikt. Vorige maand werden de kwetsbaarheden al in Android en iOS gepatcht. Chrome OS-gebruikers krijgen het advies om naar versie 60.0.3112.80 (platformversie: 9592.71.0) te upgraden. Op de meeste systemen zal dit automatisch gebeuren.

Reacties (2)
07-08-2017, 10:20 door Anoniem
Dus Apple heeft het gat met iOS 10.3.3 gedicht. Google heeft android stock al gefixt, en nu Chrome OS. Ondertussen horen we bij team samsung al weken lang alleen maar krekels tsjirpen. Waar-de-loos.
07-08-2017, 11:32 door Anoniem
What about Windows?
What about routers?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.