image

Nieuwe TorBirdy voor Thunderbird om via Tor te e-mailen

zaterdag 5 augustus 2017, 11:29 door Redactie, 2 reacties

Er is een nieuwe versie van TorBirdy verschenen, de extensie voor de e-mailclient Thunderbird om via het Tor-netwerk te mailen. TorBirdy werd 4,5 jaar geleden gelanceerd en bevindt zich nog steeds in de betafase. Volgens de ontwikkelaars verbetert TorBirdy de privacy-instellingen van Thunderbird en configureert de e-mailclient zodat het e-mailverkeer via het Tor-netwerk loopt. Dit moet de privacy van gebruikers beschermen.

De nieuwste versie van TorBirdy zorgt ervoor dat versleutelde e-mailheaders in Enigmail worden ingeschakeld, wat het lekken van metadata voorkomt. Enigmail is een andere extensie voor Thunderbird waarmee versleuteld kan worden gemaild. Door de nieuwe feature wordt het onderwerp van de e-mail versleuteld en vervangen door de tekst "Encrypted Message". In het geval Enigmail-gebruikers met elkaar e-mailen wordt het versleutelde onderwerp automatisch ontsleuteld.

TorBirdy 0.2.3 is te downloaden via de website van het Tor Project (xpi) en addons.mozilla.org. In het geval van Mozillas website wordt op het moment van schrijven de vorige versie nog aangeboden. Het Tor Project laat weten dat het een aantal uren tot dagen kan duren voordat de nieuwe versie ook daar beschikbaar is. Aangezien het om een betaversie gaat moeten gebruikers wel met verschillende zaken rekening houden, zoals uitgelegd op de wiki-pagina van de extensie.

Reacties (2)
05-08-2017, 11:57 door Anoniem
Niet gebruiken is het advies.
Bij een verkeerde instelling ben je namelijk al je mail in je inbox kwijt.
05-08-2017, 16:57 door Anoniem
Door Anoniem: Niet gebruiken is het advies.
Bij een verkeerde instelling ben je namelijk al je mail in je inbox kwijt.
Of je gebruikt het wel maar maakt gewoon eerst een backup van je mails voor alle zekerheid.

Zou misschien nog net kunnen dat deze nieuwe Torbirdy-versie meekomt met de nieuwe versie van Tails over drie dagen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.