image

Microsoft waarschuwt voor mails die naar Microsoft-scam linken

maandag 7 augustus 2017, 17:21 door Redactie, 1 reacties

Microsoft waarschuwt internetgebruikers voor e-mails die naar de beruchte Microsoft-scam linken. De berichten lijken onder andere afkomstig van Alibaba, Amazon en LinkedIn en gaan bijvoorbeeld over een geannuleerde bestelling of een nieuw bericht. De meegestuurde link wijst echter naar een webpagina die gebruikers laat geloven dat de computer met malware is besmet en Microsoft gebeld moet worden om de problemen op te lossen.

Het opgegeven telefoonnummer is van oplichters die zich als Microsoft-medewerker voordoen. Ze proberen slachtoffers software te laten installeren waarmee de controle op afstand kan worden overgenomen. De Microsoft-scam, zoals het ook wordt genoemd, is al jaren gaande. In eerste instantie belden de oplichters mensen alleen op. Vervolgens werden ook kwaadaardige webpagina's en pop-ups ingezet en nu wordt ook e-mail gebruikt om mensen naar dit soort pagina's te lokken.

Microsoft adviseert internetgebruikers om nooit helpdesknummers in pop-ups te bellen. "Foutmeldingen en waarschuwingen van Microsoft bevatten nooit helpdesknummers", aldus de softwaregigant. "Microsoft zal nooit proactief contact opnemen om ongevraagde technische ondersteuning aan te bieden." De politie maakte in juni bekend dat de afgelopen anderhalf jaar 1900 Nederlanders slachtoffer van de Microsoft-scam zijn geworden, waarbij de oplichters honderdduizenden euro's wisten te stelen.

Image

Reacties (1)
08-08-2017, 09:53 door Anoniem
Die 'WannaCry vs Scammer' videos (en dergelijke virussen) die zijn zo leuk.
Heb zwaar genoten hoe de scammers zelf geREKT worden :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.