image

Oud-directeur GCHQ: Kinderen moeten meer online zijn

dinsdag 8 augustus 2017, 14:17 door Redactie, 13 reacties

Kinderen moeten meer online zijn en achter een computer zitten, want alleen zo doen ze voldoende 'cybervaardigheden' op, aldus Robert Hannigan, de voormalige directeur van de Britse inlichtingendienst GCHQ. In een column voor de The Telegraph laat Hannigan weten dat ouders hun kinderen niet voor het scherm moeten wegtrekken, aangezien Groot-Brittannië dringend behoefte heeft aan 'digitale nieuwsgierige geesten'.

"Als je een groot deel van je vakantie zonder succes bezig bent in het scheiden van je kinderen van hun wifi of digitale apparaten, wanhoop dan niet. Je slechte opvoeding kan hen helpen en het land redden", aldus Hannigan. Hij stelt dat Groot-Brittannië een groot tekort aan engineers en computerwetenschappers heeft. Daardoor loopt Groot-Brittannië achter op andere landen.

"Als we willen profiteren van de explosie van gegevens die via het internet of things beschikbaar wordt en de komst van kunstmatige intelligentie en machine learning, dan hebben we jonge mensen nodig die zich als engineers hebben kunnen gedragen: om te verkennen, dingen kapot te maken en ze weer in elkaar te zetten." Volgens Hannigan is dit wat kinderen altijd al tijdens hun zomervakantie deden. "Het verschil met vandaag is dat ze dingen digitaal willen verkennen, experimenteren en kapot maken."

De oud-directeur van de GCHQ stelt dat ouders ook hun eigen cybervaardigheden moeten verbeteren en adviseert om een Raspberry Pi aan te schaffen. "Je kunt hem samen met je kinderen in elkaar zetten en op z'n minst het concept van programmeren leren. Er zijn voldoende gratis handleidingen op internet te vinden. Zet je angst om een nerd te zijn opzij. Dat zou een probleem zijn om trots op te zijn."

Reacties (13)
08-08-2017, 14:46 door Anoniem
Yeah right.... dat zeiden ze van die leerlingen die op Steve Jobs scholen zitten ook. Wat blijkt, ze weten nog minder van techniek. Want het dagelijks iets gebruiken staat niet gelijk aan kennis opdoen. Vaak leer je trucjes..

Anders wist 80% van NL hoe een auto werkt, en hoe die zelf te fixen. Want je rijdt er dagelijks in. Of het fixen van een koelkast. Je haalt er dagelijks wat uit.... etc...

Alleen mensen met interesse in IT zullen verder kijken dan de standaard schermpjes. Maar dat zouden ze ook al doen zonder hulp... dat heet nieuwsgierig zijn.

TheYOSH
08-08-2017, 15:04 door Anoniem
Wat een bullshit.

De kinderen die echt talent voor deze "digitale vaardigheden" hebben, doen die echt wel op. De rest? Kunnen beter op zoek naar dingen waar zij dan weer talent voor hebben.

En dat is maar één invalshoek waarom dit bullshit is. Andere hoeken laat ik als een oefening.
08-08-2017, 15:35 door Anoniem
Talentjes die kinderen van nu
Gaat echt goedkomen met de maatschappij

De mens wordt steeds volgzamer
En tegenwoordig is het een smartphone die ze rondbaast
08-08-2017, 15:47 door Anoniem
[sarcasm]Worden ze ook lekker gezond van...[/sarcasm]
08-08-2017, 15:51 door Anoniem
Kinderen moeten meer online zijn en achter een computer zitten, want alleen zo doen ze voldoende 'cybervaardigheden' op, aldus Robert Hannigan, de voormalige directeur van de Britse inlichtingendienst GCHQ. In een column voor de The Telegraph laat Hannigan weten dat ouders hun kinderen niet voor het scherm moeten wegtrekken, aangezien Groot-Brittannië dringend behoefte heeft aan 'digitale nieuwsgierige geesten'.

Kinderen moeten beschermd worden, dit is primair de verantwoordelijkheid van ouders, daarnaast moeten de overheid en het bedrijfsleven helpen in deze bescherming. Zoals al gebeurt (effectief of niet is een andere discussie) met de minimumleeftijd voor sociale media accounts. Veel kinderen (en volwassenen ook trouwens) zien niet wat de gevaren zijn online zowel veroorzaakt door cybercriminelen, overheid, marketingbureaus en vieze mannetjes en vrouwtjes (om ze niet over kam te scheren) :)

Mijn conclusie: 'De gewenste cybervaardigheden zullen niet tot beperkt toenemen als kinderen meer online zijn en achter een computer zitten' Kinderen zullen (nog) meer gedistantieerd worden en vaker een negatief zelfbeeld ontwikkelen of 'social media verslaafd' worden. Zorg voor een gedegen richtlijn en bestraf bepaalde organisaties zwaarder, vergelijk het met het aantrekkelijk maken van (zeer) ongezond snoep door leuke plaatjes en kleuren etc.
08-08-2017, 15:54 door Anoniem
Kinderen moet weer meer buitenspelen en hun motoriek ontwikkelen. tevens geeft ontspannen buiten spelen inspiratie voor de hersenen voor als je een keer achter de computer zit.
08-08-2017, 16:15 door Anoniem
Wil je de basis van de klassieke mechanica leren?
Klim dan in een boom!

Wil je wiskunde leren?
Ga dan zeilen!

Wil je andere culturen leren kennen?
Stap dan op de fiets!

Wil je Nederland beveiligen tegen toekomstige stijging van de zeespiegel?
Bouw dan eerst een zandkasteel onder de vloedlijn.
08-08-2017, 16:24 door Anoniem
Kinderen die graag willen programmeren moeten ze wel de kans geven om genoeg tijd er aan te kunnen besteden, dat is niet 1 uur in de week les, maar een week lang doorgaan tot iets af is zonder afleiding,
met programmeren moet je je focus bewaren.

Natuulijk moeten kinderen ook meer bewegen dan nu, anders komt het niet goed zoals het nu gaat de hele dag zitten op school.

Mijn idee : schaf aan-elkaar vast schrijven af, en vervang het met digitale kennis, beginnend met bits en bytes,
niet gefocussed als eindgebruiker van windows of verdere plugins en software-paketten waarmee je alles kan,
die bedrijven zijn heel goed in pushen van hun product zodat ze van die kinderen gebruikers maken.
Als ze jong genoeg binair kunnen tellen, dan is een computer ook niet zo hocus pocus achtig.
09-08-2017, 03:05 door Anoniem
Wat dacht je van geen kinderen willen hebben die de matrix omgeving verder afbouwt ?

De nieuwe generatie kinderen zal zich namelijk moeten ontwikkelen als de supermens,
de supermens kent geen privacy,doet volgzaam aan alle technologie mee,keert zich tegen
de mensen die geen supermens willen zijn,of er een analoog leven op na willen houden.
De jonge generatie weet niet beter,en kan zich een analoog vrij leven met privacy wat de oudere generaties wel hadden niet
voorstellen of zal dit vreemd vinden.

De generatie midden en ouderen sterven uit,en dan is er geen kritiek meer.
Uiteindelijk zal de wereld veranderen in een matrix omgeving,waar alles word gecontroleerd,gemonitord,
en of jij wel de status als supermens blijft behouden,anders overtreed je de wet en ben je strafbaar.

The Matrix
09-08-2017, 10:30 door Anoniem
Als de GCHQ onze kinderen al op jonge leeftijd in de gaten wil houden, dan moeten ze natuurlijk wel veel online zijn, anders gaat dat natuurlijk niet :-)
09-08-2017, 12:27 door [Account Verwijderd]
Geprojecteerd op de Nederlandse situatie:

Nog meer on line??? Op de fiets is de een na de ander al on-line !!!

....of ik ben blind.
09-08-2017, 18:27 door Anoniem
Voor mijn gevoel moeten kinderen eerst en vooral kind zijn, op de manier die bij hun het beste past, en niet op de manier die de GCHQ het meeste gratis opleiding biedt in functies die ze menen te kunnen gebruiken.
09-08-2017, 19:29 door Anoniem
Door Aha: Geprojecteerd op de Nederlandse situatie:

Nog meer on line??? Op de fiets is de een na de ander al on-line !!!

....of ik ben blind.

Op de fiets, op de scooter, lopend in de winkel, op school, in bed.

Nee, je bent zeker niet blind...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.