image

Bitcoin-handelaar LiteBit waarschuwt klanten voor mogelijk datalek

woensdag 9 augustus 2017, 14:24 door Redactie, 1 reacties

De Nederlandse handelaar in bitcoins en andere digitale valuta LiteBit heeft klanten gewaarschuwd voor een mogelijk datalek. In een verklaring op de eigen website laat het Zoetermeerse bedrijf weten dat het op 5 augustus verdachte activiteiten op de servers heeft waargenomen.

Daarbij wist een aanvaller toegang tot LiteBit-gegevens te krijgen. Het is echter onbekend of de aanvaller ook daadwerkelijk gebruikersgegevens heeft buitgemaakt. In het ergste geval zijn e-mailadresen, gehashte en gesalte wachtwoorden, IBAN, telefoonnummer, adresgegevens en portfoliodata buitgemaakt. Het geld van klanten zou geen risico hebben gelopen. De aanvaller had verder geen toegang tot geuploade identiteitsdocumenten, zoals identiteitskaart of paspoort.

Klanten die tweefactorauthenticatie hebben ingeschakeld krijgen het advies om dit uit te schakelen en de authenticator opnieuw in te schakelen. Gebruikers die hier nog geen gebruik van maken wordt aangeraden dit te doen. Ook laat LiteBit weten dat het belangrijk is dat klanten hun wachtwoord wijzigen. LiteBit zegt dat het melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens heeft gedaan en er specialisten zijn ingehuurd om de systemen en website te auditen. Zodra er meer informatie beschikbaar is zal dit bekend worden gemaakt, aldus het bedrijf. Via LiteBit is het mogelijk om allerlei digitale valuta te kopen en verkopen.

Reacties (1)
10-08-2017, 14:01 door Anoniem
In het ergste geval zijn e-mailadresen, gehashte en gesalte wachtwoorden, IBAN, telefoonnummer, adresgegevens en portfoliodata buitgemaakt

Met andere woorden, bovenstaande zaken zijn buitgemaakt. Dat er aan wordt toegevoegd ''in het ergste geval'', da's gewoon een stukje communicatie marketing. Indien deze zaken niet waren buitgemaakt, dan werden deze zaken zeker niet zo expliciet benoemd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.