image

Nieuwe versies privacy-OS Tails en Tor Browser

woensdag 9 augustus 2017, 14:45 door Redactie, 4 reacties

Met de lancering van een nieuwe Firefox-versie gisteren zijn er ook updates voor het privacy-OS Tails en Tor Browser verschenen. Tor Browser is op Firefox gebaseerd en Tails maakt op zijn beurt weer gebruik van Tor Browser. De nieuwste versie van de browser bevat updates voor Firefox en de Tor-software.

Ook zijn er verschillende bugfixes doorgevoerd. Zo krijgen gebruikers bij het invoeren van wachtwoorden op .onion-websites zonder tls-certificaat geen waarschuwing meer te zien. Iets wat door de overstap naar Firefox 52 ESR weer voorkwam. Firefox waarschuwt gebruikers als ze op http-pagina's inlog- of creditcardgegevens invoeren, omdat die door een aanvaller kunnen worden onderschept. Dit gebeurde ook bij .onion-websites, die alleen via het Tor-netwerk toegankelijk zijn. Na een lange discussie heeft het Tor-ontwikkelteam nu besloten dat Tor Browser geen waarschuwing moet laten zien bij wachtwoordvelden op .onion-websites.

Gebruikers van Tails kunnen naar versie 3.1 upgraden. Deze bevat de nieuwste versie van Tor Browser en Linux-updates. Daarnaast is er een probleem met Thunderbird verholpen. Dat zorgde ervoor dat het e-mailprogramma de tijdelijke directory, met bijvoorbeeld in het verleden geopende bijlagen, nu wist. De volgende versie van Tails, versie 3.2, staat gepland voor oktober. Tails (The Amnesic Incognito Live System) is een volledig op Linux gebaseerd besturingssysteem om anoniem mee te internetten. Het is vanaf een dvd of usb-stick te gebruiken.

Reacties (4)
09-08-2017, 18:09 door Anoniem
Sinds versie 3 wilt TAILS niet meer booten vanaf USB stick bij mij. Hangt in een loop na 4 seconden begint het opnieuw met aftellen als je enter drukt op beide bootopties gebeurd er niks. Ook diverse sticks en SD's geprobeerd dus daar ligt het probleem niet....
10-08-2017, 00:15 door Anoniem
Door Anoniem: Sinds versie 3 wilt TAILS niet meer booten vanaf USB stick bij mij. Hangt in een loop na 4 seconden begint het opnieuw met aftellen als je enter drukt op beide bootopties gebeurd er niks. Ook diverse sticks en SD's geprobeerd dus daar ligt het probleem niet....
En wat als je van een Tails DVD opstart (als je die mogelijkheid hebt... ik zou met zelfde Tails versie doen), neemt de USB-Tails het dan niet vanzelf over? (is het trouwens wel een 64 bit PC? Vanaf versie 3 is Tails voor 64 bit machines bedoeld)
10-08-2017, 17:39 door Anoniem
@anon 00:15, DVDR nog niet geprobeerd, niet helemaal stil bij gedaan eerlijk gezegd ;)

De laptop is een 64bit versie.

Dank je voor de reactie en advies,
11-08-2017, 13:05 door Anoniem
Er waren inderdaad een aardige lijst met bugfixes bij de TBB updaten. Ik vind het persoonlijk jammer dat tails zo beknopt is over updates.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.