image

Gmail voor iOS gaat waarschuwen voor phishinglinks

maandag 14 augustus 2017, 11:12 door Redactie, 3 reacties

De Gmail-app voor iOS gaat gebruikers waarschuwen als ze op verdachte links klikken, zo laat Google weten. De maatregel werd eerder al aan de Android-versie van de app toegevoegd. Als gebruikers op een verdachte link klikken verschijnt er een pop-up met een waarschuwing.

Vervolgens moeten gebruikers bevestigen of ze de website daadwerkelijk willen bezoeken of hier toch vanaf willen zien. In het geval er op een link naar een bekende phishingsite wordt geklikt verschijnt er een phishingwaarschuwing die gebruikers niet zo eenvoudig kunnen negeren. De beveiligingsmaatregel wordt de komende dagen onder gebruikers uitgerold.

Image

Reacties (3)
14-08-2017, 11:18 door Anoniem
Wie gebruikt er eigenlijk de Gmail iOS app? Is toch helemaal niet handig...

Integratie met de native mail app is beter. Daarbij zijn ook de privacy settings met betrekking tot de notifications beter geregeld.
15-08-2017, 02:15 door Anoniem
Zegt anoniempje. Sigh. Je klinkt als Spatieman.

Ik ben een Gmail app gebruiker en het werkt fijn. Net als ik de Calendar app van Google gebruik ipv de Apple agenda. Ik ben blij met de update :-)
15-08-2017, 13:49 door Anoniem
Door Anoniem: Zegt anoniempje. Sigh. Je klinkt als Spatieman.

Ik ben een Gmail app gebruiker en het werkt fijn. Net als ik de Calendar app van Google gebruik ipv de Apple agenda. Ik ben blij met de update :-)

Ik ben Spatieman niet. En ik heb geen account omdat ik te lui ben die aan te maken. Moet ik mezelf nog verder legitimeren voordat ik mag reageren op een nieuwsbericht? Doet een 'anonieme' post afbreuk aan de kwaliteit van mijn reactie?
Of iets fijn werkt of niet is slechts subjectief, ik haalde een aantal problemen aan met de Gmail app, waar voor zover ik weet (nog) altijd geen oplossingen voor zijn gevonden:

- De notifications settings van de Gmail app kun je niet aanpassen zodat je niet meer de onderwerpregel/eerste paar woorden ziet. Dus als je telefoon is gelocked en onbeheerd wordt achtergelaten kan iemand 'meekijken' met de e-mails die je ontvangt. Je kunt de notificaties wel helemaal uitschakelen, maar er is geen tussenweg.
- De integratie met de rest van iOS is minder met de Gmail app. Bijvoorbeeld het aanpassen van de notification geluiden voor binnenkomende e-mail kan niet.
- Je kunt alleen Gmail accounts openen met de Gmail app, dus het is geen universele e-mail client. De native mail app is dat wel.
- Een additionele app, dus een extra aanvalsvector.
- Voor de echte privacypuristen: voor de native app heb je geen iTunes app store account nodig, voor de Gmail app wel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.