image

Ziekenhuis VS waarschuwt 266.000 patiënten na ransomware-infectie

zondag 20 augustus 2017, 10:09 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaans ziekenhuis heeft 266.000 patiënten en medewerkers gewaarschuwd nadat verschillende servers met persoonlijke informatie door ransomware werden besmet. Het incident deed zich afgelopen juni voor en zorgde ervoor dat bestanden op een niet nader genoemd aantal servers versleuteld werden.

Na ontdekking van de infectie werd het netwerk uitgeschakeld en een onderzoek ingesteld. Het is onduidelijk om wat voor ransomware het gaat, hoe de servers besmet raakten en of het ziekenhuis het gevraagde losgeld heeft betaald. Wel meldt het Pacific Alliance Medical Center dat het erin is geslaagd om de bestanden te ontsleutelen. De bestanden bleken allerlei persoonlijke informatie te bevatten, zoals namen, geboortedata, social security nummers, werkgeversinformatie, verzekeringsgegevens en gezondheidsinformatie, zoals diagnoses, behandelingen en medische foto's.

Volgens het ziekenhuis zijn er geen aanwijzingen dat de bestanden met persoonlijke informatie zijn gekopieerd. Aangezien niet uitgesloten kan worden dat de ransomware dit heeft gedaan is uit voorzorg besloten alle getroffen patiënten via een brief te waarschuwen en wordt er voor twee jaar kosteloos bescherming tegen identiteitsdiefstal aangeboden. Het ziekenhuis geeft verder aan dat het de 'virusdetectie' en andere beveiligingsmaatregelen heeft versterkt en andere stappen heeft genomen om soortgelijke incidenten te voorkomen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.