image

Politie VS gewaarschuwd voor gedetineerden met smart watches

maandag 21 augustus 2017, 09:48 door Redactie, 8 reacties

Politieagenten in de Verenigde Staten zijn gewaarschuwd voor gedetineerden met smart watches, omdat het via deze apparaten mogelijk is om bewijsmateriaal van telefoons te verwijderen. Dat blijkt uit een bulletin van de Delaware State Police (DSP) Intelligence Unit waar Public Intelligence over bericht (pdf).

Volgens het informatiebulletin moeten politieagenten alert zijn dat personen die worden vastgezet geen smart watch of soortgelijke apparaten bij zich dragen die via bluetooth met een mobiele telefoon verbinding kunnen maken. "Met smart watches is het mogelijk om te bellen en gebeld te worden en sms-berichten te versturen en ontvangen, alsmede materiaal te verwijderen. Dat kan een probleem zijn als de mobiele telefoon en de content daarop als bewijsmateriaal worden gebruikt."

Uit onderzoek van de staatspolitie blijkt dat het inderdaad mogelijk is voor een verdachte in detentie om de smartphone via zijn smart watch te bedienen. Politieagenten krijgen dan ook het advies om gedetineerden uitgebreid te controleren op smart watches en soortgelijke apparaten die een onderzoek kunnen hinderen. In het geval van in beslag genomen smart phones wordt aangeraden die in de vliegtuigmodus te zetten, omdat die dan niet meer via de smart watch zijn te bedienen.

Reacties (8)
21-08-2017, 11:19 door Anoniem
echt waar? nee ... echt! Only in the States
21-08-2017, 12:32 door Anoniem
Als gedetineerde heb je geen horloge nodig....
21-08-2017, 13:24 door Anoniem
Als gedetineerde heb je geen horloge nodig....

Kan je tijdens het luchten kijken hoe laat je weer terug mag naar je cel. Al zullen bewaarders je daar wel aan helpen herinneren, mochten je dit als gevangene vergeten ;)

Stopwatch is misschien beter. Kunnen ze zien hoe lang het nog duurt tot ze naar huis mogen ?
21-08-2017, 13:27 door Briolet
Door Anoniem: Als gedetineerde heb je geen horloge nodig....

Maar wel een kalender en die zit ook op de "smart Watch".
21-08-2017, 14:09 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: Als gedetineerde heb je geen horloge nodig....

Maar wel een kalender en die zit ook op de "smart Watch".

Toch gewoon met een potlood afturven op de muur?
21-08-2017, 18:18 door Anoniem
Door Anoniem: echt waar? nee ... echt! Only in the States

Wat ?
Een gedetineerde ?
Een gedetineerde met smartwatch ?
Een waarschuwing dat met de smartwatch dingen op de telefoon gewist kunnen worden ?

Ik kan me er wel wat bij voorstellen - direct na arrestatie zijn verdachten alleen gefouilleerd op wapens of andere gevaarlijke voorwerpen, en voordat ze 'echt' in een cel zitten met gevangenis overall aan zitten nog wat stappen.
(zeker bij min of meer heterdaad arrestaties van redelijk simpele zaken (uitgaanspubliek, dronker bestuurders, huiselijke ruzies lijkt het vrij recht toe recht aan - snel en grondig controleren dat iemand niet gevaarlijk kan worden, en de rest later uitzoeken.
Dat ze standaard inmiddels wel een telefoon in beslag nemen voordat die gewist kan worden zal ook door schade en schande geleerd zijn, en nu moeten ze leren dat een horloge ook dingen kan die het voorheen niet kon.
).

Ik neem aan dat in zo'n geval iemand met smartwatch z'n telefoon wiste - misschien al in de politieauto, misschien in de holding cel terwijl ze het papierwerk voor de voorgeleiding regelen, en dat het betreffende politiekorps een algemene tip stuurt "telefoon en smartwatch samen in beslag nemen". Ieder z'n vak , en dat niet iedere straatgent vanzelf weet dat je met een smartwatch een telefoon kunt bedienen/wissen is 'm te vergeven.
22-08-2017, 12:48 door Anoniem
Door Briolet: "smart Watch".
Next een smart-enkelband met turf-app?
28-08-2017, 10:26 door Anoniem
In het geval van in beslag genomen smart phones wordt aangeraden die in de vliegtuigmodus te zetten, omdat die dan niet meer via de smart watch zijn te bedienen?
Op Android kan je via Tasker of soortgelijke app een actie instellen dat de smartphone gewist wordt zodra die op vliegtuigstand gezet wordt ;). Om dat soort incidenten te voorkomen hebben forensische diensten vaak een metalen doos met een powerpack daarin. Smartphone in de doos, aansluiten op powerpack, doosje dicht & bob's your uncle.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.